Bixie-frisyren er tilbake

BIXIE IS BACK: Den korte sveisen som var populær ved millenniumsskiftet er for alvor tilbake i trendbildet.
BIXIE IS BACK: Den korte sveisen som var populær ved millenniumsskiftet er for alvor tilbake i trendbildet. MARKUS SCHREIBER / AP

Trendfrisyrer kommer og går, og nå ser det ut til at en av 90-tallets mest ikoniske frisyrer er tilbake med nytt navn – nemlig bixie-frisyren!

Bixie-frisyren er det bare å merke seg først som sist, skal vi tro australske ELLE og Allure. Frisyren er nemlig spådd å dominere hårverdenen i sommer, og flere av Hollywoods it-jenter har allerede kastet seg på trenden.

Navnet «bixie» kommer av at det er en kombinasjon av to svært populære frisyrer, som mange kanskje kjenner enda bedre til– nemlig pixie og bob. Kortere og mindre definert enn en bob, men lengre og mykere uttrykk enn en pixie. Rett og slett en frisyre som faller midt mellom, og som ifølge InStyle er lettere å tilpasse ulike hårtyper og teksturer.

– Den perfekte stormen

Hvis du føler deg fristet til å sparke i gang det nye året med en dramatisk hårforandring, uten å klippe deg helt kort, kan bixie være det perfekte valget. Hårstylisten Yureesh sier til InStyle at på grunn av at frisyren kombinerer elementer fra to ulike hårklipper, er bixie-en en allsidig frisyre, som enkelt kan skreddersys til dine ønsker.

– Denne frisyren er som den perfekte stormen, fordi du får det skarpe uttrykket til en pixie, uten å ofre ansiktsrammen som med en teksturert bob.

Stylist Danni Deane omtaler bixiefrisyren som en mer feminin versjon av pixie, og sier til australske ELLE at bixie-ens popularitet kommer at av den skal se «udandert» ut, og er enkelt å style, noe som passer perfekt inn folks travle hverdag.

– Denne klippen passer veldig godt til de med litt rundere ansiktsform, myke trekk, og hårtyper som er håndterbare, sier hun.

Når det er sagt, så skal du ikke se bort ifra at denne frisyren vil passe svært godt til andre ansiktsformer og hårtyper også. Bare ta en titt på de ulike kjendisene som har allerede har kastet seg over trenden:

Kate Maras bixie-klipp nærmer seg nok mer en bob når det gjelder lengden, men den stramme looken minner svært om pixie. Den blonde fargen gjør også hele uttrykket veldig tidsriktig og kult.

Rihanna derimot nærmer seg en pixie-klipp med stormskritt her, men det litt lengre og mer rufsete varianten gjør at vi også kan knagge denne under bixie-frisyren.

Stjerneskuddet Rowan Blanchard har også omfavnet den trendy frisyren. Bare se her:

RÅ SVEIS: Skuespilleren Rowan Blanchard hadde lange, brune lokker, men nå er det bixie-klippen som gjelder for den unge stjernen.
RÅ SVEIS: Skuespilleren Rowan Blanchard hadde lange, brune lokker, men nå er det bixie-klippen som gjelder for den unge stjernen.Willy Sanjuan / AP

Y2K-bølgen

Som så mange andre trender, er også bixie-frisyren inspirert av sent 90- tidlig 2000-tallet. Lave jeans, spaghettistropper, og hårspenner er alle Y2K-trender som har gjort et skikkelig comeback i motebildet – og nå bixie-frisyren.

Hvem kan vel glemme da it-jentene som Cameron Diaz, Winona Ryder og Halle Berry lot lokkene falle og omfavnet den semikorte sveisen på rød løper? Selv om vi ikke kalte den for bixie på den tiden vel å merke. Som vi ser passer bixie-en seg godt både slett og krøllete, og den allsidige frisyren passer selv i ulik lengde.

JAMES BOND-PIKE: Halle Berrys bixie-frisyre var et skikkelig statement, og ble ikonisk i «James Bond: Die Another Day». Hun har rocket sveisen så å si hvert eneste år siden vi først så henne med den korte klippen.
JAMES BOND-PIKE: Halle Berrys bixie-frisyre var et skikkelig statement, og ble ikonisk i «James Bond: Die Another Day». Hun har rocket sveisen så å si hvert eneste år siden vi først så henne med den korte klippen.MARKUS SCHREIBER / AP
TILPASSET LENGDE: En av 90- og 2000-tallets store stjerner, Cameron Diaz, ble ofte sett med en bixie-frisyre i ulike lengder. Lenger enn pixie, men kortere enn den klassiske bob-frisyren.
TILPASSET LENGDE: En av 90- og 2000-tallets store stjerner, Cameron Diaz, ble ofte sett med en bixie-frisyre i ulike lengder. Lenger enn pixie, men kortere enn den klassiske bob-frisyren. LUCY NICHOLSON / AFP
SLEEK BIXIE: Winona Ryder ser strålende ut med en slett bixie-frisyre dratt bakover i en hårbøyle på premieren til «Eyes Wide Shut» i 1999.
SLEEK BIXIE: Winona Ryder ser strålende ut med en slett bixie-frisyre dratt bakover i en hårbøyle på premieren til «Eyes Wide Shut» i 1999. CHRIS PIZZELLO / AP

Kontroversiell i sin tid

I dag tenker vi heldigvis ikke at langt hår er synonymt med feminin skjønnhet, men slik har det ikke alltid vært. Bixie-frisyren er, som tidligere nevnt, en hybrid av pixie og bob, og nettopp pixiefrisyren var svært kontroversiell i sin tid.

Den korte sveisen fikk sitt fotfeste i Hollywood på 50- og 60-tallet med Audrey Hepburn i spissen. Hun gikk imot den tradisjonelle skjønnhetsideen om at kvinner måtte ha langt hår for å bli ansett som vakre, og har fått mye av æren for å gjøre den en gang kontroversielle sveisen mainstream og populær.

KONTROVERSIELL: Audrey Hepburn får mye av æren for å ha gjort kort sveis populær på 50- og 60-tallet.
KONTROVERSIELL: Audrey Hepburn får mye av æren for å ha gjort kort sveis populær på 50- og 60-tallet. Ap

På 70-tallet var det igjen langt hår som var tilbake i trendbildet, men på 80- og tidlig 90-tallet gjorde den korte sveisen et comeback – dog med mykere kanter og en mer «feminin» fremtoning, og ble blant annet sett på prinsesse Diana.

MYKERE KANTER: Prinsesse Diana var et av stilikonene som gjorde den korte sveisen igjen populær på 80- og 90-tallet.
MYKERE KANTER: Prinsesse Diana var et av stilikonene som gjorde den korte sveisen igjen populær på 80- og 90-tallet. JOHN STILLWELL / AP

Hvordan styler man en bixie?

Noe av det som kan være skikkelig skummelt ved å gjøre en stor hårforvandling, er selvsagt stylingen. Hvordan får vi den nye sveisen til å se bra ut også i ukene etter at man har forlatt frisørstolen? Heldigvis er bixie-frisyren enkel å style, skal vi tro stylistene.

På grunn av dens allsidige klipp og den «ugjorte» finishen er dette en perfekt frisyre for å la sin naturlige hårtekstur skinne gjennom om du ikke orker å sette av tid for å style håret om morgenen. Danni Deane sier til australske ELLE at den enkleste måten å style bixie-en på er å grovtørke håret med en føner og bruke en flat hårbørste til å gi ønsket volum. Gå over med en stylingspray for lett hold og tekstur, og voilà!

Så hvis du vil gå det nye året i møtet i skikkelig Hollywood-stil er det bare å la seg inspirere av Hollywood-stjernene og finne frem saksen!

Emma Louise Fon Mathisen
Emma Louise er journalist I VG. Her jobber hun med tekst- og videosaker innen mote, interiør og skjønnhet. Hun har en lidenskap for skjønnhet og velvære, og elsker å teste nye produkter og trender.

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?