De største hårtrendene i 2020

TIDLØS BOB: Modellen Kaia Gerber med kort bob, som vil bli en av årets største hårtrender.Her på visningen til Givenchy vår- og sommerkolleksjon for 2020. Foto: Christophe ARCHAMBAULT / AFP

Nytt år, nytt hår? Vi har tatt en prat med to eksperter om hvilke hårtrender som vil regjere i 2020.

Ingeborg Aspeli
Publisert:

Agnes Gulbrandsen, som driver Gevir-salongene i Oslo, mener at sunt hår aldri har vært mer trendy.

– Nå skal håret ditt ose sunnhet, sier gründeren.

Hun mener 70-tallstrenden med glansfullt strandhår med tilfeldige bølger blir en hit til våren og sommeren. For å få looken bør du kure håret regelmessig og bruke glansfulle stylingprodukter.

– Nå skal den matte saltvannssprayen erstattes med glans, påpeker Gulbrandsen.

HÅR

Unngå denne hårkur-tabben

Den franske boben er tidløs, men vi lar oss inspirere ekstra av den klassiske frisyren i år, mener Gevir-gründeren.

– Gjerne en kort utgave klippet rett under ørene eller ved kjevepartiet for å fremheve linjene i ansiktet. Boben skal være markant, men samtidig myk og levende med naturlig bevegelse i fokus. Det er viktig at den passer ditt utgangspunkt og personlighet.

GLANSFULLE BØLGER OG PANNELUGG: To av årets hårtrender på catwalken til Celine og Fendi. Foto: Getty Images/ Pa Photos

Hun ser også at panneluggen gjør skikkelig comeback.

– Alt fra lengre «utvokste» lugger til en skikkelig micro-lugg er trendy. En fellesnevner for dem alle er å klippe dem uten harde kanter. De skal ramme inn ansiktet på en myk måte. Husk at det viktigste med en lugg er å tilpasse den ditt ansikt, sier Gulbrandsen.

HÅR

Miley Cyrus bringer tilbake omstridt hårtrend

Hun tror balayage-trenden blir erstattet med fargemetoden «pretty solid».

– De ekstreme fargene skal være fra rot til spiss i en tone, og med det mener vi harde blonde, røde, brune og sorte toner. Fargene kalles «pretty solid» fordi de skal være kledelige, sier hun og fortsetter:

– Vi tror at fargetrenden er en liten opposisjon mot balayagen og de myke og naturlige fargetrendene som har regjert i en lang periode. De forsvinner ikke fra trendbildet fordi det fremdeles er vakkert og kler mange, men en trendsetter går nok heller for «colour blocking», sier hun og trekker fram hårsveisene modellene hadde på visningene til Prada og Miu Miu som gode eksempler.

«PRETTY SOLID»: Det kan være forskjellige farger, men fellesnevneren er at det skal være en den samme fra rot til spiss, og ikke striper og lignende. Her fra visningen av høst- og vinterkolleksjonen 2019/2020 til Miu Miu. Foto: Fran

Jørgen Lilleløkken, som står bak frisørsalongen Syvogtyve i Oslo, mener også at vi ikke er helt ferdig med balayagen.

– Vi vil nok se utallige variasjoner av den høyt elskede balayagen, men forhåpentligvis tør de tøffeste å dra på litt med harde kontraster og et mer

«uferdig» uttrykk, sier han.

HÅR

Dette er den beste tørrsjampoen

Han tror og håper også at de mer «messy» hårsveisene vil få fotfeste i 2020 og i likhet med Gulbrandsen at 70-tallet blir den største inspirasjonskilden.

– Grove «uferdige teksturer» eller «second day»-hår om du vil! Men husk at det ikke er det samme som å klippe seg hjemme med kjøkkensaksen eller maskinen.

Publisert: