Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.

På MinMote finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter MinMote skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener MinMote penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på MinMote, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Dette må du gjøre med håret nå

SOMMERHÅRET: Saltvann, klor og sol kan gjøre håret slitt. Heldigvis sitter ekspertene i denne saken på noen gode tips.
SOMMERHÅRET: Saltvann, klor og sol kan gjøre håret slitt. Heldigvis sitter ekspertene i denne saken på noen gode tips.VG

Bading og sol har gjort sitt med sveisen – hva gjør vi nå?

Før sommersesongen virkelig satt i gang, skrev vi en sak om hvorfor du måtte huske å beskytte håret ditt denne sommeren. Ikke bare kan håret ditt blekes i solen, men mange merker også at fargen endrer seg og blir enten varmere, gulere og i noen tilfeller grønnere.

I tillegg kan håret ditt bli slitt i solsteiken, og dersom man kombinerer dette med flerfoldige bad, så er det nødvendigvis ikke den beste kombinasjonen.

– Det å ikke få renset håret etter man har vært på stranden og badet i saltvann – eller i et klorbasseng – er kanskje en av de største tabbene man kan gjøre. Mye av grunnen til at hårets tilstand blir dårligere er fordi man ikke vasker ut rester av saltvann og klor, kunne kjendisstylist Nikola Grozdic fortelle.

TENK PÅ DETTE: Det blir mye bading om sommeren, både i saltvann og klor, så det er viktig å rense håret godt etter en dag på stranden eller ved bassenget.
TENK PÅ DETTE: Det blir mye bading om sommeren, både i saltvann og klor, så det er viktig å rense håret godt etter en dag på stranden eller ved bassenget.Malin Gaden/VG

Det kan hende du kjenner deg igjen i det som er nevnt over. Men la oss ha det klart: du er ikke alene! Det er mange som opplever både misfarget og tørt hår om dagen. Hva er det vi egentlig bør gjøre noe for å «reparere» skaden?

– Hårets verste fiende

Siv Oldervik, frisør og eier av Stas Hår og Bryn i Trondheim, sier seg enig i at håret har fått gjennomgå i sommer.

– Saltvann, sol og mye bading er hårets verste fiende dersom du ikke er flink med pleie og beskyttelse. Sol og bading innebærer også mer børsting og floker også, da en gjerne setter det opp i en topp mens en bader. Jeg vil virkelig heller anbefale flette, sier Oldervik og legger til at hun tar en pre-sjampo i håret når hun er på stranda. På denne måten pleies håret i stedet for å bli slitt.

– Noe å tenke på til neste år. Ta kuren med til stranden!

GODE TIPS: Den Trondheim-baserte frisørsalongeieren Siv Oldervik tipser om å ta med hårkuren på stranden.
GODE TIPS: Den Trondheim-baserte frisørsalongeieren Siv Oldervik tipser om å ta med hårkuren på stranden.Privat/Siv Oldervik
Kur i form av pre-sjampo

Kur i form av pre-sjampo

Pre-sjampo Oribe.

Pre-sjampo egnet til bleket hår

Pre-sjampo egnet til bleket hår

Pre-sjampo fra Kerastase.

Videre forteller Oldervik at det bare er å reparere håret etter ferien. Her er hennes beste tips:

  • Få utført en god stuss og fargekorrigering. Om håret har lysnet i løpet av sommeren, er det ikke sikkert du trenger å stripe det, men heller ta en toner og en god kur.
  • Skaff deg en god sjampo og balsam – gjerne en som balanserer hodebunnen
  • Kjøp en god hårkur og en pleiende olje
  • Forsøk å vaske håret annenhver dag for å avvenne vasking hver dag.
  • Planlegg! Ha håret utslått første dagen og sett opp i en fresh hestehale på dag to. Spray godt med tørrsjampo før du setter opp slik at håret ikke klistrer seg til hodebunnen.
Pleiende arganolje

Pleiende arganolje

Hårolje fra Maria Nila.

Tilfører mykhet og glans

Tilfører mykhet og glans

Hårolje fra Davines.

Irina Andersen ved salongen Inch i Oslo forteller til MinMote at kun en liten uke med saltvann og sol kan føre til ganske så slitte tupper.

Hun mener det er viktig at man ikke vasker håret hver dag – selv om man har badet. Men nå som året sommerferie er på hell for mange, er dette noe man bare bør tenke på til neste år. Det du må gjøre nå er følgende:

– Bytt på proteinkur og fuktighetskur annenhver gang du kurer håret, sov med masse hårolje (en løs flette skåner det mest mulig på natten), og selvfølgelig en god hårklipp etter sommeren.

DROPP HÅRSTRIKK: Et tips fra Inch-frisør Irina Andersen er å droppe hårstrikken når du bader, samt etterpå. Bruk heller klype!
DROPP HÅRSTRIKK: Et tips fra Inch-frisør Irina Andersen er å droppe hårstrikken når du bader, samt etterpå. Bruk heller klype!Privat/Irina Andersen

– Det blir sikkert noe badedager til på oss, er det noe vi bør gjøre før/under/etter bading?

– Et enkelt tips er å droppe hårstrikk i badingen, samt etter man har badet, og heller bruke klype. Håret er på sitt sprøeste etter bading, og hvis man da setter i en strikk, kan gjøre at det knekker lettere. Bruk gjerne en hårkur etter hvert bad.

Til neste år anbefaler Andersen deg å gjøre følgende:

– Ta i en hårkur etter ditt siste bad i saltvann og skyll denne godt ut i dusjen når du kommer hjem. Tada! Like fresht som før badingen. Det finnes også rensekremer (gjør jobben til en sjampo, men føles som en balsam) til hår og hodebunn, så du slipper å åpne opp skjellaget en unødvendig gang, men samtidig får renset hår og hodebunn, sier Andersen før hun legger til et siste tips:

– Ikke gå mørkere i fargen rett før sommeren. Det vil bare falme mindre pent. Før neste sommer bør du gå for en liten stuss og handle inn gode hårkurer.

NESTE SOMMER: Gå til innkjøp av gode hårprodukter som passer deg.
NESTE SOMMER: Gå til innkjøp av gode hårprodukter som passer deg.Malin Gaden/VG

Sistnevnte tips sier Siv Oldervik i Trondheim seg enig i:

– Mitt hår ble veldig slitt i fjor da jeg ikke planla produktene for skikkelig sol (som jeg alltid gjør i syden). Etter ferien var håret så slitt at det begynte å knekke, da saltvannet og sola i Norge var sterkere enn jeg trodde.

I år har frisøren derimot vært veldig snill mot håret sitt, og dermed unngått skadet hår.

– Takket være gode rutiner har håret mitt aldri vært bedre. Får håret riktig pleie på sommeren, er håret på sitt beste. Men det kommer ikke av seg selv!

Fuktighetskur for tykt og stort hår

Fuktighetskur for tykt og stort hår

Hårkur fra Joico.

Pleiende, flokeløsende og gjenoppretter elastisiteten

Pleiende, flokeløsende og gjenoppretter elastisiteten

Hårkur fra Oribe.

Pleiende og nærende hårkur

Pleiende og nærende hårkur

Hårkur fra Olaplex.

Mykgjørende hårkur for tykt, kraftig eller behandlet hår

Mykgjørende hårkur for tykt, kraftig eller behandlet hår

Hårkur fra Kevin Murphy.

Dypvirkende reparasjon av håret

Dypvirkende reparasjon av håret

Hårmaske fra Aveda.

Malin Gaden
Malin er journalist i VG. Hun skriver saker innenfor MinMotes kategorier interiør, skjønnhet og mote, men har også stor interesse for å utvikle nye ideer og konsepter for merkevaren.

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?