Skjønnhet

Slik fletter du trendy franske fletter på deg selv

Emilie franske fletter

Stramme franske fletter har tatt moteverden med storm. Skjønnhetsblogger Emilie Tømmerberg viser deg hvordan du lager den kule frisyren selv.

Emilie Tømmerberg
Publisert:
Emilie franske fletter

LEKKERT: Stramme fletter holder håret borte fra ansiktet og er fine hele dagen, til og med dagen etter. Alle foto: emilietommerberg.com

Emilie franske fletter

KLASSISK: Franske fletter passer til de fleste med langt hår. Både unge og eldre. Alle foto: emilietommerberg.com

Fletter er og blir en klassisk frisyre som stort sett aldri går ut av motebildet. Det finnes utallige varianter og stiler som romantiske fletter, flettekrone og fiskebensflette, hvor alle passer til de fleste anledninger.

Både den norske og internasjonale motebransjen trykker stramme, franske fletter til brystet, og MinMotes skjønnhetsekspert viser deg hvordan du kan lage den fine frisyren med enkle steg.

Hun har valgt å flette utover slik at flettene blir liggende utenpå, en såkalt «dutch braid».

- Det er lurt å gjøre håret litt fuktig før du starter å flette. Jeg liker å spraye det med en saltvannsspray så håret får litt tekstur og hold, tipser Emilie.

STEG 1: Start med å dele håret i en midtskill som går helt ned til nakken. Start på den ene siden med en del hår som du deler inn i tre deler. Det finnes to måter å flette fransk flette på, du kan flette innover eller utover. Jeg kommer til å flette utover, da synes fletten bedre og det blir en mer edgy frisyre. Siden fletten starter ved ansiktet er det lurt å tenke på hvordan du fletter så du starter likt på motsatt side.
STEG 2: Flett håret bakover og legg til mer hår hver gang delene krysser hverandre. Det er viktig å tenke på retningen du fletter. Det kan være vanskelig å flette bakover på seg selv, men det skal ikke mye øvelse til.
STEG 3: Fortsett å flette håret nedover. Fletten blir penere hvis du fletter i den retningen som den skal ligge, så det er lurt å ikke skifte stilling på armene før du må. Avslutt med et lite gummistrikk.
STEG 4: Fletten blir penest hvis du drar litt i den etter du har festet strikket. Da kan du fikse på skjevheter og gi fletten mer volum. Sprayet du håret med saltvannsspray vil du merke at fletten holder seg bedre sammen og det er lettere å gi volum uten å dra ut håret. Fortsett å dra fletten litt ut helt ned til strikket.
STEG 5: Flettene sitter godt igjennom hele dagen og er en kul frisyre som holder håret bort fra ansiktet.
Publisert:

Les også

 1. SKJØNNHET

  Dette bør du vite om tørrsjampo

 2. HÅR

  Den heteste frisyren akkurat nå: «Dutch braid»

 3. HÅR

  Tips til flatt og tynt hår: Tannbørste-trikset som redder en dårlig hårdag

Finn mer innhold om:

 1. Trender
 2. Skjønnhetspleie
 3. Fletter

Relaterte artikler

HÅR

Slik lager du den perfekte strandfrisyren

HÅR

Slik lager du en lekker hverdagsflette på 1-2-3

HÅR

Blowdry: Velstelt hår med volum

HÅR

Julebord og fest: Sjekk denne kule fletten

HÅR

MinMotes ultimate frisyre til bunaden

HÅR

Ut i kveld? Slik setter du opp håret på 1-2-3

HÅR

Den perfekte frisyren for afterski