Slik varierer du «Oslos trendsveis» på fem måter

Den halvt oppsatte «tutten» er langt mer enn en norsk trendfrisyre - nå sprer #halfbun seg blant massene på Instagram. Se hvordan du kan variere den med enkle steg.

Tutten

Skjermdump fra Instagram/@kaycutts

Tutten

Foto: Skjermdump fra Instagram/@georgiamayjagger

Du vet «grorudpalmen» som var populær på 80 og 90-tallet? I februar hev motebevisste Oslo-jenter seg på trenden med en egen vri, og med ett var «tutten» født. Vi skal ikke ta æren for at den voksende trenden har røtter i Oslo, men det er ingen tvil om at den har spredd seg.

Tidligere i sommer viste MinMote deg hvordan du lager trendsveisen og hvordan du kan oppgradere den med enkle steg.

Nå viser det seg at motebevisste jenter over hele verden - som it-jenter som Ciara Ferragni og Khloé Kardashian - har fått øynene opp for frisyren som i USA har fått kallenavnet «the half bun», skriver livsstilsnettstedet Well and Good.

I skrivende stund har hashtagen #halfbun har over 7738 registerte bilder på Insatgram, og flere av jentene har tatt «tutten» til et nytt nivå med nye varianter.

«Har noen andre plukket opp denne #halfbun hårtrenden som er så populær akkurat nå? Føler den 🙌», skriver @chrissyfitzy under et bilde av seg selv.

«Fortsatt min favorittfrisyre», skriver @selsclosetblog, mens @babemoups skirver:

«Half bun, check!»

Les også:Disse flettene florerer i motebildet

Inspirert av nettopp Well and Good, har MinMote funnet fram fem måter å variere hipsterfrisyren på (ikke glem å prøve denne mer elegante varianten heller) - hvilken er din favoritt?

Hvea med å slå håret ut i en halvt oppsatt hestehale i stedet, og gi den en 90-tallsvri med en stor scrunchie? The Blond Salad-blogger Ciara Ferragni ser i alle fall akkurat passe retrokul ut med sin variant.

Her er MinMotes ultimate hårstrikk-guide

For en mer pyntet look kan du pynte opp «tutten» med en strikk med blomster - eller hva med å stikke noen ekte blomster inn i håret? Definitivt noe å prøve til den kommende Øya-festivalen!

untitled link

Vi kan ikke annet enn å elske hårstylisten @kaycutts frisyre - en blanding av hipstertutten og de franske flettene. Slik vil vi også se ut i sommer!

Se hvordan du lager tutten her - og de franske flettene her.

untitled link

Og frisyren er absolutt ikke forbeholdt de med langt hår. Se are hvor rått det ser ut med en rufsete «tutt» i kombinasjon med en kort bob. For å holde kontroll på den bustete frisyren, er tørrsjampo perfekt - men få med deg alt du må du vite om tørrsjampoen her!

Ok, dette er kanskje ganske langt fra den tradisjonelle «tutten» - men det ser jo helt rått ut! Georgia May Jagger har rett og sett opp halve håret, delt det i to og laget to mini-tutter. Vi digger det!

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?