Elektrisk hår og floker: Slik behandler du håret i høst

VELKJENT: Mange opplever floker og tørt hår om høsten. Fuktighet og olje er ekspertenes beste tips. Foto: Getty Images

Høsten kan for mange by på tørt, flokete og elektrisk hår. MinMote har spurt ekspertene om råd til hvordan vi kan unngå statisk høsthår. 

Camilla Christensen
Publisert:

Ja, vi vil gå med store skjerf og gensere med høy hals på høsten, men nei - vi orker ikke at håret floker seg og blir elektrisk. Høsten har helt klart sine fordeler og ulemper. Derfor har vi bedt to eksperter om å gi sine beste råd mot fint og sunt hår i høstkulda.

HÅR

Sjekk hårtrenden som markerer seg på Instagram

Viktig med fuktighet

HÅREKSPERT: Kreativ leder for Adam og Eva og innehaver av Adam og Eva i Grensen, Eirik Thorsen. Foto: Privat

Kreativ leder i Adam og Eva, Eirik Thorsen, forteller til MinMote at håret har et dårlig utgangspunkt etter sommeren hvor mye sol, vind og saltvann kan ha gjort det tørt.

– Fra sommer til høst opplever vi store temperaturforandringer, og på samme måte som at dette påvirker huden, går det også utover håret. Mange vil nok oppleve at høsten kan by på tørrere og mer krusete hår, sier Thorsen.

Han forteller at gode produkter med mye fukt og proteiner vil hjelpe.

– Det eneste man kan gjøre er å bruke gode produkter som tilføyer håret fuktighet og proteiner. Produktene kommer an på hvilken hårtype du har, men de fleste kan ha godt av å bruke en god sjampo, balsam, kur og gjerne et leave in-produkt.

Flett håret

– En annen ting folk gjerne opplever om høsten er at håret floker seg når man går med en høyhalset genser eller store skjerf. For å unngå dette kan et tips være å sette opp håret eller flette det. Da holder håret seg samlet og dermed slipper å gnisse mot genseren eller skjerfet, sier han.

HÅR

De fineste kjendisflettene vi vil kopiere denne høsten

FLETTEGURI: Den norske supermodellen og it-jenta Hanneli Mustaparta har den siste tiden vist seg med to enkle fletter. HVorfor ikek prøve denne frisyren i høst? Foto: NTB scanpix

Klipp håret kort

Hårstylist og eier av frisørsalongene Gevir i Oslo, Agnes Gulbrandsen, pleier å anbefale kundene sine å bytte ut balsamen med en såkalt «hurtigkur» i høst- og vintermånedene.

GRÜNDER OG EIER AV GEVIR: Agnes Gulbrandsen. Foto: Privat

– En hurtigkur skal virke i tre til fem minutter og kan brukes i hele håret. Kurer som skal virke i 20 minutter, har ingen effekt om du skyller den ut etter fem minutter. Derfor er det bedre å prioritere en kur med rask virketid når du skal vaske håret, sier Gulbrandsen og legger til:

– Skandinavisk hår er spesielt utsatt på grunn av det tørre inneklimaet vårt, så en god kur er viktig, påpeker hun.

I likhet med Thorsen anbefaler Gulbrandsen en god olje som gir håret fukt, samt en enkel frisyre. Slik unngår du også elektrisk og flokete hår, forteller hun.

HÅR

Tykkere og lengre hestehale? Sjekk det smarte trikset.

– Hårolje påfører du i vått hår, hver dag hele året. En olje hjelper blant mot elektrisk og statisk hår.

Gulbrandsens andre tips mot statiske hårstrå er følgende:

– Bruker du store skjerf om høsten er det derfor lurt å style håret i en liten knute eller en flette. Høsten er dessuten en god anledning til å klippe håret kort. Det kan være deilig å få håret bort fra ansiktet, samtidig som en kort klipp er enklere å vedlikeholde.


Publisert: