Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.

På MinMote finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter MinMote skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener MinMote penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på MinMote, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Derfor må du rense hårbørsten

MÅ TAS VARE PÅ: Ved å rense hårbørsten din vil den vare lenger, og håret ditt vil bli finere.
MÅ TAS VARE PÅ: Ved å rense hårbørsten din vil den vare lenger, og håret ditt vil bli finere. Cherayut Jankitrattanapokkin / E / Getty Images

Når renset du hårbørsten sist?

Når vi får det forklart gir det mening. Men vi skal ærlig innrømme at en grundig rens av hårbørsten ikke er det som har skjedd oftest.

Som med sminkekoster, krever nemlig også hårbørsten din jevnlig en skikkelig rens.

– Det er viktig både for hygiene og for at håret skal se fresht ut, sier Siv Oldervik ved salongen Stas Hår og Bryn i Trondheim.

Hårbørsten er et nyttig verktøy for å fjerne floker og til føning, men den kan også være et nyttig verktøy for å fordele sunne, naturlige oljer fra hodebunnen ut i lengdene.

– En ren og fresh beste er med på å forhindre fett hår og får håret til å se glansfullt ut. En møkkete hårbørste er også grobunn for bakterier, sier Oldervik.

IVRIG PÅ BØRSTERENS: Frisør Siv Oldervik sier det er viktig å ta godt vare på hårbørsten sin slik at den vil vare lenge og holde håret glansfullt.
IVRIG PÅ BØRSTERENS: Frisør Siv Oldervik sier det er viktig å ta godt vare på hårbørsten sin slik at den vil vare lenge og holde håret glansfullt. Privat

Du kjenner deg kanskje igjen i det å børste gjennom håret enten det er vått eller tørt, med produkter i? Disse produktene fester seg også til hårbørsten, ifølge Oldervik.

Frisør Henrikke Rosland jobber hos salongen Après i Stavanger. Hun anbefaler å ta en nøye kikk på hårbørsten for å se om den trenger en grundig vask.

– En skitten børste er ikke så hygienisk i et rent nyvasket hår. For at yndlingshårbørsten din skal få et langt liv, er det viktig å ta godt vare på den. Rengjør den for hår etter hvert bruk, så hår ikke fester seg og blir vanskeligere å fjerne. Det vil slite på børsten, sier Rosland.

Dersom du har en eksklusiv hårbørste med naturbust, er det kanskje ekstra viktig med riktig pleie.

– En dyr børste som blir pleid og brukt rett har man hele livet. Man kan ha flere børster også, i stedet for å bruke en til alt, råder hun.

Dette trenger du for å rense hårbørsten din:

  • En bolle
  • Sjampo eller Zalo
  • Varmt vann
  • Håndkle
  • Eventuelt en saks om håret i børsten sitter så godt at det må klippes vekk

Deretter følger du disse fem enkle stegene, og hårbørsten din er gullende ren igjen.

  1. Fjern alt hår mens børsten er tørr. Bruk gjerne en kam slik at du sørger for å få fjernet alt.
  2. Ta varmt vann og såpe i en bolle og rør godt. Er børsten din laget av naturhår anbefaler frisøren å bruke sjampo. Dersom den er laget av plast kan du bruke oppvaskmiddel for å fjerne fett.
  3. Legg børsten i vann, ikke lenge om den er av tre, og gnikk på taggene for å få de rene.
  4. Skyll grundig bort all såpen.
  5. Legg børstene med taggene ned på håndkleet slik at de får tørke skikkelig, eller blås den tørr med en hårføner med lav varme.

Her er MinMote-redaksjonens hårbørstefavoritter:

KlassikerLuksus

Klassiker

Hårbørste fra britiske Mason Pearson. Denne hårbørsten er laget med nylon og villsvinhår. Børsten masserer hodebunnen og fordeler hårets naturlige oljer og gir håret en glans. Denne hårbørsten vil du ha i årevis dersom du tar godt vare på den. Her medfølger en egen rensekost.

Til langt hår

Til langt hår

«Paddle brush» fra Ghd skal være spesielt godt egnet til mellomlangt og langt hår.

For krøllete hår

For krøllete hår

Skal løsne opp floker og beholde definisjonen på krøllene.

Til vått hår

Til vått hår

Har du glatt hår, bør du unngå å børste det da det er vått. Denne børsten fra Tangle Teezer kan brukes i vått hår, og løsner opp flokene.

Elise Alexandra Gulbrandsen
Elise Alexandra er journalist i VG. Her skriver hun om mote, interiør og skjønnhet. Hun har en forkjærlighet for bruktshopping, og vil inspirere deg til å finne din egen stil.

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?