På MinMote finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.
Hvilke produkter MinMote skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener MinMote penger.
Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».
Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på MinMote, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.
I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.
Vi har satt GHD, Dyson og BaByliss på prøve.
Nå satser flere produsenter på trådløse oppladbare rettetenger.
Det kan virke genialt, men har det egentlig noe for seg? MinMote har testet tre populære trådløse rettetenger.
GHD Unplugged Styler
Merket GHD er godt kjent innenfor rettetang-verdenen som noen av de beste på markedet. Nå har de også lansert en oppladbar versjon vi har satt på prøve.
Rettetangen Unplugged er veldig liten, og er beregnet for deg som er på farten. Rettetangen får plass i en liten mappe, og veier bare 300 gram. I kampanjer har vi sett influencere som Chiara Ferragani bruke rettetangen i en taxi og Eveline Karlsen bruke den i bilen, men hvor sannsynlig er det egentlig at du smeller den opp på farten? Vi er skeptiske.
For testpersonen har det i hvert fall lite poeng å ha med seg rettetangen på farten i hverdagen, og det føltes rart da jeg smekket den opp på kontoret.
Dette er en liten rettetang som vi mener egner seg best for kort hår eller en siste finish. På mitt tykke hår biter den rett og slett ikke så godt fra seg. Håret må deles opp i flere lag for at både retting og krølling skal bli skikkelig, og derfor tar det også lang tid. Den fungerer imidlertid optimalt til å fikse en lugg på ville veier. Dermed oppleves denne mest som et tillegg til en annen rettetang.
Denne rettetangen har kun én varmeinnstilling, på 180°C, og den blir raskt varm. Teknikken er idiotsikker, med en knapp som skyves opp, og et lys som indikerer om tangen er varm. Selve håndtaket oppleves som bredt å holde i hånden over lengre tid. Det gjør det også mer klønete å krølle håret med denne tangen, og jeg må ofte ta begge hender til hjelp for å få et optimalt resultat. Når det kommer til retting glir rettetangen godt gjennom håret, og selve resultatet har jeg ikke noe å utsette på.
En smart ting er at den bruker USB C, slik at du kan lade den fra andre enheter. Et stort minus er at tangen ikke kan brukes når den lades. Rettetangen lades på to timer, og batteriet varer i om lag 20 minutter. Ettersom tangen er såpass liten må jeg kjappe meg for å krølle hele håret på én lading.
Dette er kanskje rettetangen for deg som har behovet for et helt rett hår til enhver tid, og derfor drasser med deg rettetangen hvor enn du går.
Prisen er 2999 kroner, og det oppleves stivt for en tang som kun blir et tillegg for testpersonens bruk.
GHD Unplugged Styler
Dette er testens minste rettetang, og passer best for deg som alltid skal ha rett hår - gjerne på farten.
Dyson Corrale
Dyson, som kanskje først og fremst var kjent for sine støvsugere, tok et byks inn i skjønnhetsmarkedet med sin sagnomsuste hårføner i 2017. Siden den gang har vi også latt oss imponere av stylingverktøyet AirWrap. I 2020 har de også lansert en oppladbar rettetang.
Den første tanken er at denne rettetangen oppleves som et skikkelig premium-produkt. Den er stor, og klarer å ta for seg mye hår på en gang, uten at det går utover resultatet. Tangen er også veldig brukervennlig, og det er lett å stille inn antall grader man ønsker basert på hårtype, enten 165°C, 185°C eller 210°C. Produsenten skryter også av integrerte temperatursensorer som måler temperaturen 100 ganger i sekundet, som gjør at den ikke skal bli for varm.
På den negative siden så kommer vi ikke unna at rettetangen er tung i hånden, og veier 561 gram. Samtidig gjør dette at den ligger stabilt. Ledningen er veldig lang, og har en stor omformer, noe som gjør at den ikke er like hendig å pakke med seg om du skulle trenge mer strøm enn de opptil 30 minuttene den varer fullt oppladet. Rettetangen kan også brukes med laderen tilkoblet, noe som er en fordel – selv om man må være litt forsiktig så den magnetiske laderen ikke faller ut.
Denne rettetangen er litt tykkere en konkurrentene, og gir derfor litt større lokker. På mitt lange hår liker jeg resultatet. Det krever imidlertid litt trening for at det ikke skal lugge på siste sving eller etterlate merker fra rettetangen i håret når det krølles. Retting av håret går som en lek – selv gjennom tykkere partier. Et stort pluss er også at resultatet blir både glatt og langvarig. På mitt tunge hår varer Dyson-krøllene lett mellom to hårvask.
Rettetangen er enkel og selvforklarende å bruke, og både display og lyder forteller deg at tangen lader, er skudd på og ferdig oppvarmet.
Dyson-rettetangen er dyr, og koster så mye som 5290 kroner. Det at den er trådløs utfordrer ikke kvaliteten, her er det full effekt hele veien. Har du lenger hår vil den også erstatte krølltangen. Er du en flittig rettetang-bruker, og har litt ekstra å bruke, er dette er en alle tiders rettetang.
Dyson Corrale
Dysons rettetang er testens desidert dyreste, men den leverer varene både når det kommer til retting og krølling.
BaByliss Cordless 9000
Dette er den første helt trådløse rettetangen som kom på markedet, og den ble lansert i 2019. Tangen krever tre timers opplading for bruk i 30 minutter på høyeste varme. Da man først får skrudd den på etter noen laaange sekunder med på-knappen, gir den fra seg et pling, og blir varm på under ti sekunder.
Det jeg savner med denne rettetangen er flere knapper. Du styrer alt via den runde hovedknappen, og må derfor holde tungen rett i munnen. Jeg ønsker meg også lyder som forklarer om den lader eller er ferdig oppvarmet. Den har tre temperaturinnstillinger: 160°C, 180°C, 200°C, som du også styrer via den eneste knappen.
Rettetangen lades via en magnetlader. Dette virker i og for seg praktisk, men det gjør det vanskelig å bruke rettetangen med laderen i da den lett faller ut.
Tangen glir godt i håret uten å lugge, og lager både fine krøller og rett hår som ser naturlig ut. Ettersom platene er så glatte må den klemmes hardt over håret for at håret ikke skal gli ut. Resultatet blir fint, men det oppleves som at det bør friskes opp på dag to.
Denne tangen er testens billigste alternativ, og den holder ikke noe tilbake på andre rimelige rettetenger – den gir bare ikke samme premiumfølelse. Du vil få mer bang for your buck ved å velge en tang med god gammeldags ledning.