Nå er de enkle flettene tilbake for fullt

TRENDSETTER: Den norske supermodellen og it-jenta Hanneli Mustaparta har den siste tiden vist seg med to enkle fletter. Det får ringvirkninger, mener stylist. Foto: NTB scanpix

Glem kompliserte franske fletter. Hanneli Mustaparta (33) introduserer en «ny» trendfrisyre under moteuken i New York.

Thea Roll Rakeng
Publisert:

Fletter har holdt seg stabilt i motebildet i mange år, og det kan virke som at frisyren aldri går av moten. I vår var det veldig populært med to stramme, franske fletter, samt «dutch braids».

Men nå kan det virke som at flettene har tatt en helomvendig - det enkleste er jo ofte det beste, og akkurat det viste stilikon og it-jente Hanneli Mustaparta da hun nylig satt på første rad under Michael Kors-visningen i New York.

Håret var nemlig stylet i midtskill og to helt enkle fletter. I bakhodet var to deler av håret stylet i et kryss.

– Klare for noe nytt

Anette Ousdal, stylist og makeupartist i This Is PR, mener den enkle flettefrisyren kan være sesongens nye trendsveis.

Anette Ousdal, stylist og makeupartist i This Is PR.

– Man ser hele tiden endringer innenfor hårtrender og dette kan være veldig små endringer som skal til. Sporty er en stil vi ser i trendbildet nå og dette ser vi gjenspeiler seg i både hår- og makeup-trender, sier Ousdal.

Hun mener de klassiske flettene får en ny look med Mustapartas vri.

– Den klassiske franske fletten har vi sett en stund i trendbildet nå og jeg tror vi er klare for noe nytt. Hanneli er en it-girl som er en trendsetter. Og vi har sett tidligere at ting hun går med under moteukene blir en stor trend, påpeker Ousdal og fortsetter:

– Hun har en klassisk stil men gjør ofte ting med en personlig vri. Som kan være litt annerledes og kult - sånn som hvor hun har tatt ut en liten del av håret på hver side og krysset det bak i skillen. Dette gjør de klassiske flettene til en ny moderne look.

Sjekk Mustapartas personlige vri ved å trykke på bildet:

Ifølge stylisten er det ikke vanskelig å kopiere Mustapartas trendfrisyre.

– Det er enkelt å gjøre selv og kan passe til alle hårtyper. Lag en midtskill igjennom hele håret. Ta ut et lite parti med hår på hver sin av skillen og bruk produkter som gir litt shine for å få en sporty look. Kryss så håret du har tatt ut bak i skillen og fest med spenner. Deretter fletter du håret på hver sin side, og til slutt tar du ut spennene. Så enkelt 👌

Publisert: