Eksperter: Slik skal håret se ut i 2021

Nytt år, nytt hår? Vi har hørt med ekspertene om hvilke tendenser som er sterkest når det kommer til farge, klipp og styling i 2021. 

hårtrender 2021

Foto: Scanpix

hårtrender 2021

Foto: @andreasteen

hårtrender 2021

Foto: Scanpix

Det kan både være godt og skummelt med forandring av sveisen. Hvis du går rundt og tenker på at du vil gjøre en endring, eller bare vil oppdatere deg på hva som gjelder for 2021 bør du lese videre.

For hvilke tendenser ser vi for 2021 innen farge, klipp og styling?

Ifølge både norske og internasjonale ekspert vil lugg, bob i ulike lengder, naturlig tekstur som krøller og afro og klippen pixie dominere hårtrendene.

I likhet med kreativ leder og eier av to Adam & Eva-salonger, Eirik Thorsen, trekker Refinery 29 frem den litt lengre boben sett på blant andre designer Anine Bing.

– Vi kommer fortsatt til å se forskjellige varianter og lengder av den klassiske boben – alt ifra den korte 90-talls varianten som ligger rett ved kjevebenet til en 70-tallsbob som hviler på skuldrene. Min favoritt er den som er midt imellom – ikke veldig kort så du kan se litt av halsen da den henger fritt fra skuldrene. Felles for bobene er at de har en «lived-in»-tekstur. Dette betyr at det skapes bevegelse i håret ved hjelp av usynlige lag inni håret, sier Thorsen.

Eirik Thorsen, kreativ leder i Adam og Eva. FOTO: Hallgeir Vågenes, VG.
Eirik Thorsen, kreativ leder i Adam og Eva. FOTO: Hallgeir Vågenes, VG.

For dem som vil beholde lengder er det oppklippet hår som gjelder. Det kan være helt klassisk der en klipper det litt opp og beholder mye lengde, eller en kan gå for den en mer rocka 70-talls «shagen» der man klipper det mye opp og får frem mest mulig tekstur i håret, forteller han.

A post shared by ANINE BING (@aninebing)

Kjendisstylist Takisha Sturdivant-Drew sier til Renfinery29 at «retro shaggy» vil dukke opp i alle mulige former i 2021.

– Det er en klassisk klipp som kan gjøre mer personlig etter hvordan tekstur på krøllene du har, sier hun til nettstedet.

Når det kommer til krøllete hår er dette året for å omfavne sin naturlige tekstur, ifølge Thorsen.

– Krøller og teksturert hår er fantastisk, men her trengs det en bra klipp og gode stylingtips til for å få det til å fungere, så viktig å finne den riktige frisøren å gå til. Her ser vi alle lengder, og former alt etter hva en liker og kler, men volum og definisjon er viktige stikkord, sier Thorsen.

Shaggy lugg for alle hårtyper

Lugg og den korte klippen pixie kommer også tilbake for fullt, mener han.

– En 70-talls gardinlugg, eller en sveipende sidelugg med referanser til 60-tallet kan kle alle, men du bør være hakket mer edgy i stilen dersom du går for en kort mikro lugg fra 90-tallet. Den klassiske luggen som rett ved øyenbrynene er også hot, gjerne svakt buet ned mot sidene med en soft avslutning, sier han.

Justine Marja, global stylist for merket Tresémme sier til InStyle at krøllete lugg er en av de hotteste trendene for 2021, men at man må passe på at frisøren lar luggen være lengre enn man tror så de ikke spretter opp og luggen ender med å bli kort.

– En klipp jeg tror vi kommer til å se mer av er den korte pixie-klippen. Nytt for sesongen er at den ikke skal være superkort, men ha litt mer «lengder» og feminitet over seg. Den skal gjerne nesten se litt utvokst ut, men det betyr ikke at den ikke må være nyklippet og presis for å fungere. Volume og tekstur er viktige stikkord. Tenk 90-tallsikonene Linda Evangelista, Winona Ryder og Gwyneth Paltrow, sier Thorsen.

Disse fargetrendene gjelder

I 2021 kommer vi til å se et stort utvalg av fargetrender så her finnes det noe for enhver smak, enten du foretrekker det klassiske og naturlige eller liker å skille deg ut.

Bella Hadid dukket nylig opp på Instagram med ny sveis som minnet om 90-tallets storhetstid hvor Spice Girls ledet an. Thorsen forteller at denne looken kalles både «money piece», «face frame» og «chunky highlights», og mener dette er en frisyre vi kommer til å se mer av i året i som kommer. Så mye at vi kanskje går lei.

– Konseptet er enkelt, man rammer inn ansiktet med en kontrastfarge. Denne trenden kan tilpasses alle uttrykk da du kan bestemme hvor markert det skal være med hvilken teknikk som blir brukt og fargevalg. Man kan få et naturlig uttrykk ved å bruke balayage eller stripeteknikk eller man kan gjøre det edgy ved å bleke og/eller farge hele seksjonen. Og hvilken farge du velger? Helt opp til deg, naturlige toner, duse pasteller eller crazy farger- alt etter hva du liker og kler. Have fun!

A post shared by Bella 🦋 (@bellahadid)

For deg som har disse fargene anbefaler Eirik Thorsen følgende:

BRUNT OG SVART HÅR: –For brunettene er det de varmere tonene som dominerer. Har du en hudtone som kler det kan mørk brunt mot svart være superfint, mens hvis du fortrekker et softere uttrykk kan en varm sjokoladefarge med toffee eller karamell-toner være en bedre løsning.

BLONDT HÅR: – Her ser vi både kjølige toner, som ask og isblond, men også varmere nyanser som sand, hvete og kanel. Dimensjon og kontrast, som en får ved å jobbe med flere farger, dybder og bruke teknikker som balayage og foliestriper, er superfint og gir et naturlig resultat, mens hel leking eller lysningsfarge fungerer dersom du vil at hårfargen skal være mer en statement.

RØDT HÅR: – Vi kommer til å se flere og flere redheads, og da er det den naturlige kobberfargen med litt gyllent i som vil dominere. Men er du typen som liker å skille seg ut, gå for en mer poppy rødfarge.

STATEMENT-HÅR: – Har du lyst har du lov. Er du av typen som liker å vise seg frem er det bare å kjøre på med kreativt hår i 2021. Det være seg helt duse pasteller til crazy colors, og man kan leke seg med plasseringen av fargene, og gjerne kombinert med naturlige toner. Effekten kan være i bunn, kun i front eller egentlig hvor som helst.

GLOSS: –Gjennomgående for alle trendene når det kommer til farge er at håret skal være skinnende blank og sunt. Hos frisøren kan du gjøre en glossingbehandling mellom fargetimene, der man uten å skade, tilfører pigmenter til håret og gjør det blankt. Hjemme må du være flink til å bruke de pleieproduktene som frisøren anbefaler for ditt hår, og helst vaske det så sjeldent som mulig og bruke minimalt med varmeverktøy for å ikke tørke det ut og skade det. Oljer, serum og glansspray er også bra tips før å få high-shine finish, avslutter Thorsen.

Hvordan var din opplevelse i dag?