Den heteste frisyren akkurat nå: «Dutch braid»

UTENPÅFLETTER: Dette er blant de heteste sveisene akkurat nå. Foto: Emilietommerberg.com

Populære it-jenter og superkjendiser fletter håret som aldri før, og det er særlig de sveisen med to stramme fletter «utenpå» håret som gjelder akkurat nå.

Thea Roll Rakeng
Publisert:

Er det én frisyre som holder koken utover våren, så er det den ultimate 90-tallssveisen: to stramme franske fletter på hver side av hodet.

Samtidig som buksen og den praktiske pungen gjorde comeback i motebildet i fjor, dukket de franske flettene og «dutch braids» opp i motebildet igjen. It-jenter fra inn- og utland kastet seg på hipstertrenden, og vi laget denne guiden til hvordan du lager flettene selv.

Kjendistrend

«Dutch braids» er kort fortalt én flette på hver siden av håret som flettes «omvendt» nedover med mer og mer hår, slik at den legger seg på toppen av resten av håret.

Og de poplære flettene skulle på ingen måte forsvinne i 2016. Frisyren er nå hetere enn noensinne, og ble neppe mindre populær da Kim Kardashian nylig la ut dette bildet av seg selv og datteren North:

Beyoncé har også kastet seg på trenden, og stiller i meterlange fletter i videoen til «Formation»:

Modell og skuespiller Marie-Ange Casta (t.h.), har gjort det samme, mens Vogue-journalist Laura Bailey (t.v.) sverget til de franske flettene i sommer.

Franske fletter juli 2015

COOL CAT: Vogue-journalisten Laura Bailey hadde flettet håret i stramme, franske fletter da hun ankom Vogue og Ralph Lauren-festen i London i slutten av juni. Foto: Getty Images

Franske fletter juli 2015

UTENPÅLIGGENDE: Den franske skuepilleren og modellen Marie-Ange Casta gikk for en personlig vri på trendfrisyren da hun lot flettene ligge utenpå. da hun deltok på en Miu Miu-fest tidligere i sommer. Denne varianten kalles dutch braid. Foto: Getty Images

- Fletter florerer

Hårstylist og makeup artist, Tomas Erdis, forteller til MinMote at stramme fletter inntil hodet florerer i motebildet.

HOT TREND: Hårstylist og makeup artist, Tomas Erdis, forteller til MinMote at stramme, franske fletter er hottere enn på lenge akkurat nå. Foto: Privat

- 90-tallet er overalt om dagen og stramme franske fletter ser man oftere nå enn på lenge. Bloggere og motepersonligheter snappet det opp først, men denne frisyren er absolutt noe vi vil se i motebildet fremover. Det er bare å glede seg, sier Erdis og legger til:

- Denne frisyren passer perfekt til en dårlig hårdag, og holder seg fin hele dagen. Det ser jo bare finere ut jo mer beachy og rufsete håret er.

Les også:Det fineste strandhåret på Instagram

Signaliserer kontroll

Trendforsker og sosialantropolog, Gunn Helen Øye, forteller at dette er en trend om signaliserer at du tilhører en viss «stamme» i samfunnet.

EKSPERT: Trendforsker og sosialantropolog Gunn-Helen Øye. Foto: NTB Scanpix

- Stramme fletter kan vi spore tilbake til 30-tallet, og selvfølgelig 90-tallet hvor det fantes mange trender som regnes som stygge i dag. Men når noe blir populært igjen er det ikke et spørsmål om det er pent eller stygt lenger, og for å bruke Bourdieus teori - hva er egentlig pent, og hvem mener det er pent når?

Les også: 10 Instagram-fletter du vil få lyst til å kopiere

Øye mener at det typisk er frontere som adopterer trenden og at de bestemmer seg innad i gruppen at det er kult.

- Når en voldsom trend som dette blir populær igjen er det typisk at det skjer innenfor en spesiell gruppe som er fremoverlent. Når trenden befester seg så sender det signalelementer om at du tilhører det universet som liker å være frempå og i front når det gjelder moter. Denne trenden er så langt i fra vulgær du kan komme, og passer ikke for alle. Den signaliserer at du har kontroll, sier Øye til MinMote.

Publisert:

Finn mer innhold om: