Test av Dyson Airwrap – er den verdt det?

Dyson Airwrap gir frisørresultat hjemme, til en dyr penge.

Elise Alexandra Gulbrandsen
Publisert:

Da Dyson Airwrap var ny på markedet ville MinMote selvfølgelig sette «vidunder-maskinen» på prøve.

Etter første test ga den et godt resultat, men jeg var ikke helt solgt. Men så var det noe utrolig forlokkende med den, og etter testen var ferdig, endte jeg opp med å kjøpe en selv. Det var 5600 bittersøte kroner og et realt jul- og bursdagsspleiselag. Men er den verdt det?

PÅ PRØVE: MinMote har testet hårverktøyer Dyson Airwrap.

Airwrap har siden gått sin seiersgang på TikTok, og det har dukket opp flere etterligninger som bruker lignende teknologi. Nå har jeg brukt det originale hårverktøyet i over to år, og dermed blitt godt kjent med det i hverdagen.

GODT BRUKT: Denne hårstyleren har jeg brukt ukentlig i to år.

I begynnelsen tenkte jeg at den var et dyrt bomkjøp. Håret ble fint nok, men det varte ikke så imponerende lenge, og det tok lang tid. For mitt tykke, nordiske hår, så brukte jeg rundt 15 minutter på å krølle håret.

Men om du skulle gå til innkjøp av en Airwrap må du ikke bli skuffet etter første bruk. Den krever rett og slett litt trening.

NY UTGAVE: Slik ser nye Dyson Airwrap ut. Flere av stylingverktøyene har nå fått kombinerte funksjoner. Det finnes også en egen utgave for naturlig krøllete hår.

Test av nye Dyson Airwrap

Nå har også Dyson kommet med en oppdatert versjon av Airwrap, og vi ble selvfølgelig også nødt til å sette denne på prøve.

Hårverktøyet kan stilles inn på forskjellig styrke og varme, og kan også blåse kald luft for å kjøle ned håret. Varianten MinMote har testet, kommer med hårføner, krøllelement til både 30 millimeter og 40 millimeter, to forskjellige glattebørster og en rundbørste.

Den store forskjellen i denne oppdateringen er at selve krølldelen kan krølle håret begge veier, uten at du trenger å fysisk bytte del. Nå kan du vri på en liten knott, og håret blåses og krølles den andre veien.

Det jeg var mest skeptisk til, er den fornyede føneren. Den så rett og slett ikke like effektiv ut ved første øyekast. Men skinnet kan bedra, og dette er faktisk den beste oppdateringen på nye Airwrap. Føneren er mer presis, og kan også brukes for å glatte ut frizz.

Krølledelene kan nå krølle håret begge veier. Børstene har blitt mer fleksible.

Forbedringspotensiale

Jeg har nå har fått dreisen på teknikken, og da tar snaue ti minutter å krølle hele håret, og resultatet varer til neste hårvask. Ettersom jeg får løftet håret fra røttene, opplever jeg at håret ikke blir like raskt fett, og at resultatet derfor holde seg fint i tre til fire dager.

Da jeg først kjøpte Airwrap kom den kun i en størrelse. Nå finnes det også krølltilbehør for langt hår, og dette gjør det mer effektivt for meg som har hår til midt på brystet. Disse delene kan også kjøpes separat hos Dyson.

Airwrap kommer levert i et solid etui. Det gamle etuiet har inndelte rom som gjør at boksen oppleves veldig ryddig og oversiktlig, og eksklusiv. I den nye boksen er det kun et rom, så den oppleves mer rotete.

Et annet lite minus er at selve fønebørsten har mer effektive konkurrenter som er rimeligere. Men denne er ypperlig dersom du vil temme og forme en lugg, eller dra lett over håret for å gi spissene en krøll.

Denne føner-delen har virkelig farten på seg, mens den taggete fønebørsten ikke er den mest effektive på markedet.

Alt i ett

Dyson Airwrap kan være verdt det for deg som bruker tid på å ha vakkert og stelt hår, men ikke får dreisen på rundbørsten, eller om du trenger flere hårverktøy. Med Airwrap får du alt i ett – og på den måten er den ganske så uslåelig. Skal du kjøpe en Dyson bør du også velge den nye fremfor den gamle.

Når du har fått teken er det et effektivt hårverktøy som gir frisørresultat hjemme på badet, og selve maskinen gjør jobben for deg. Men prisen er dyr, og man vil kunne få samme resultat om man kombinerer flere andre hårverktøyer.

Konklusjonen er at den nye Airwrap rett og slett oppleves som litt mer effektiv, men at du ikke trenger å bytte ut den gamle dersom du allerede har investert. Dyson Air Wrap er dyrt, men verdt det.

Publisert:
Elise Alexandra Gulbrandsen
Elise Alexandra er journalist i VG. Her skriver hun om mote, interiør og skjønnhet. Hun har en forkjærlighet for bruktshopping, og vil inspirere deg til å finne din egen stil.

Finn mer innhold om: