Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.

På MinMote finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter MinMote skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener MinMote penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på MinMote, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Fra retro «scrunchie» til usynlige strikk: MinMotes store hårstrikk-guide

Dropp den klassiske strikken med metallbit som skader håret, og gå heller for  til gjennomsiktige strikker, fargerike «scrunchies» og søte hårbånd. Her er MinMotes guide til hårstrikker.

strikkiguide

Tone Damli. Foto: Robert S. Eik / VG

strikkiguide

Se merke og pris i saken. Foto: Produsenten

Er du en av de som tyr til en gummistrikk fra matbutikken med en gang du trenger å få håret bort fra ansiktet, vet du kanskje hvor mye de lugger og drar i håret.

Det du kanskje ikke har tenkt over, er hvor mye disse gnir seg mot hårstråene og sliter på manken. Det samme gjelder det klasiske strikkene som har en liten metallbit på seg.

Heldigvis finnes det et hav av alternativer for deg som vil behandle håret ditt pent, som dessuten er supertrendy akkurat nå.

Se hvordan du lager en nydelig sommerflette i Trendgudien:

«Scrunchie»-strikken

Har du sett på «Sex og singelliv», husker du kanskje strikken med bomull, som Carrie mente at ingen ekte New York-kvinner ville gått med. Og det er kanskje ikke så rart: Denne strikken har prøvd å komme seg tilbake i motebildet flere ganger, og har definitivt fått hipster-status her til lands. Ikke minst når «Skam»-Noora dukket opp med en svart versjon.

Den store fordelen: Den sliter ikke på håret - og du kan se 80-tallskul ut på tre minutter foran speilet.

strikker2

Strikk fra Asos.com. Foto: Produsenten

strikker2

Strikker fra Gina Tricot. Foto: Produsenten

Tøystrikker

En annen trend er søte hårbånd, gjerne med strass og pynt så de også kan brukes som armbånd. Kjendiser som Gigi Haddid og Jennifer Aniston har forlengst kastet seg på bølgen, og her kan du fråtse i alt fra enkle jordfarger til glitrende pasteller.

Les også: De fineste flettene fra moteuken

Blax hårstrikker

Ikke forveksle disse med de beige gummistrikkene du kjøper på Rimi. Disse strikkene er nemlig skånsomme mot håret, og er derfor også fast inventar hos mange frisører. Strikkene er laget av resirkulerbar plast, og spesielt fine er de gjennomsiktige som får det til å se ut som du ikke har på deg strikk i det hele tatt.

strikker1

Strikker fra H&M. Foto: Produsenten

strikker1

Hårstrikker fra Blax hos Coverbrands.no. Foto: Produsenten

Telefonledning-hårstrikk

Denne hårstrikken skal være skånsom mot håret og passe til både tynt og tykt hår.

Mens andre strikker lager stygge merker som ikke forsvinner før neste gang du vasker håret, kan du bruke denne en hel dag uten at den setter spor. I tillegg kan du helt fint bruke den i vått hår, og den lugger ikke slik vanlige strikker har en tendens til å gjøre - dessuten kommer den i så mange freshe farger!

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?