Jourdan Dunn må bruke parykk – stylister har skadet håret

SKADET HÅR: Jourdan Dunns hår er så skadet av produkter og behandlinger at hun må bruke parykk for å få det til å gro tilbake igjen. Foto: Getty Images

Supermodell Jourdan Dunn (24) avslører en bakside ved det tilsynelatende glamorøse yrket sitt – håret hennes har blitt så ødelagt etter alle behandlingene at hun må bruke parykk.

Publisert:

På én side kan man kanskje misunne modeller som Jourdan Dunn, som får det ene prestisjeoppdraget etter det andre – og har en jobbhverdag om består av sminke og hårstyling av profesjonelle stylister. Men ifølge den britiske modellen er ikke alle like proffe – i alle fall ikke når det kommer til hennes sorte, tykke hår.

- Håret mitt har blitt så skadet av varme og styling, fordi de fleste frisørene fortsatt er uvitende om hvordan man skal behandle afro-hår, sier hun i et intervju med Hello Magazine, sitert av Daily Mail.

PÅ VEI OPP: Jourdan Dunn har de siste årene markert seg mer og mer i motebransjen og det ser ut til å gå rett vei for den 24 år gamle modellen. Her med supermodell Cara Delevingne. Foto: Getty Images

Dunn regnes for å være en av de mest populære modellene i verden, og har gjort store kampanjer for eksklusive merker som Burberry, Balmain og Saint Laurent, men regnes også som fast modell for undertøysmerket Victoria's Secret. I 2013 fikk hun sparken fra et catwalkshow for Dior, da brystene hennes var for store til å passe noen av antrekkene. Ifølge Forbes var Dunn en av klodens best betalte modeller i fjor.

Les også:10 grunner til å klippe håret kort

Gror tilbake

Videre i intervuet forteller supermodellen at det var hennes egen frisør som insisterte på at hun måtte begynne med parykk, for å skåne det naturlige håret hennes fra flere skadelige behandlinger.

- Jeg hadde ikke noe hår rundt festet, det var bare babyhår – så skadet var det. Så nå har jeg brukt parykk, og sammen med mange pleiende behandlinger har håret mitt endelig begynt å gro tilbake, forteller Dunn til magasinet.

Publisert: