Skjønnhet

Jourdan Dunn må bruke parykk – stylister har skadet håret

SKADET HÅR: Jourdan Dunns hår er så skadet av produkter og behandlinger at hun må bruke parykk for å få det til å gro tilbake igjen. Foto: Getty Images

Supermodell Jourdan Dunn (24) avslører en bakside ved det tilsynelatende glamorøse yrket sitt – håret hennes har blitt så ødelagt etter alle behandlingene at hun må bruke parykk.

 • Thea Roll Rakeng
 • Martine Lunder Brenne
Publisert:

På én side kan man kanskje misunne modeller som Jourdan Dunn, som får det ene prestisjeoppdraget etter det andre – og har en jobbhverdag om består av sminke og hårstyling av profesjonelle stylister. Men ifølge den britiske modellen er ikke alle like proffe – i alle fall ikke når det kommer til hennes sorte, tykke hår.

- Håret mitt har blitt så skadet av varme og styling, fordi de fleste frisørene fortsatt er uvitende om hvordan man skal behandle afro-hår, sier hun i et intervju med Hello Magazine, sitert av Daily Mail.

PÅ VEI OPP: Jourdan Dunn har de siste årene markert seg mer og mer i motebransjen og det ser ut til å gå rett vei for den 24 år gamle modellen. Her med supermodell Cara Delevingne. Foto: Getty Images

Dunn regnes for å være en av de mest populære modellene i verden, og har gjort store kampanjer for eksklusive merker som Burberry, Balmain og Saint Laurent, men regnes også som fast modell for undertøysmerket Victoria's Secret. I 2013 fikk hun sparken fra et catwalkshow for Dior, da brystene hennes var for store til å passe noen av antrekkene. Ifølge Forbes var Dunn en av klodens best betalte modeller i fjor.

Les også:10 grunner til å klippe håret kort

Gror tilbake

Videre i intervuet forteller supermodellen at det var hennes egen frisør som insisterte på at hun måtte begynne med parykk, for å skåne det naturlige håret hennes fra flere skadelige behandlinger.

- Jeg hadde ikke noe hår rundt festet, det var bare babyhår – så skadet var det. Så nå har jeg brukt parykk, og sammen med mange pleiende behandlinger har håret mitt endelig begynt å gro tilbake, forteller Dunn til magasinet.

Publisert:

Les også

 1. HÅR

  Pannelugg eller ikke: Hva kler kjendisene best?

 2. HÅR

  Hårtap hos kvinner: 5 grunner til at du mister håret

 3. NYHETER

  Winnie Harlow har sjelden hudsykdom - tar motebransjen med storm

Finn mer innhold om:

 1. Moter og Modeller
 2. Jourdan Dunn
 3. Hår
 4. Skjønnhetspleie

Relaterte artikler

HÅR

Kjendisenes nye favorittprodukt skal reparere slitt og ødelagt hår

NYHETER

Fem ting du må vite om årets Victoria’s Secret-show

NYHETER

Supermodellene stjal showet på MTV EMA-festen

HÅR

Hårtap hos kvinner: 5 grunner til at du mister håret

NYHETER

Seks høydepunkter fra New York Fashion Week

NYHETER

Modell dømt for drap på rivaliserende modell

HÅR

10 ganger midtskill så bedre ut enn sideskill