Hipsterfrisyren med en vri: Perfekt til hverdags

STEG FOR STEG: Med noen enkle grep kan du oppgradere trendfrisyren som har tatt hovedstaden med storm denne våren. Alle foto: THERESE ALICE SANNE/VG

Med enkle grep kan den mye omtalte hipstertutten se hakket mer elegant ut. MinMote viser deg hvordan du lager den superenkle hverdagsfrisyren på 1-2-3.

Line Blokhus
Publisert:

Du har vel ikke glemt fjorårets landeplage av en sveis? En liten «tutt» på toppen av hodet, med resten av håret hengende ned. Blant noen også kjent som «grorudpalmen».

I tillegg finnes det endeløse måter å style den lille tutten på, for eksempel hvis den «originale» sveisen blir hakket for avslappet for en dag på jobb.

Les også: Slik lager du Chanel-twist

MinMote har laget en guide til en oppgradert versjon, som du lett fikser på under fem minutter på morgenen.

Finn frem en gjennomsiktig strikk, to fliseklemmer og følg disse tre stegene:

STEG 1: Frisyren passer perfekt til «dagen derpå»-hår, eller hår som ikke er helt nyvasket. Bruk gjerne litt tørrshampo for å gi ekstra tekstur og volum. Start med å samle den øverste delen av håret i en strikk. Mesteparten av håret bør fortsatt henge løst i nakken. Du kan selv velge hvor høyt på hodet du vil ha «tutten». Vi har valgt å plassere den ganske lavt.
STEG 2: Tvinn håret i hestehalen lett og legg håret i en sirkel rundt strikken. Hvis du har clip-in extensions kan du skjule en lengde under hestehalen, tvinne den inn med ditt eget hår og lage en større «tutt».
STEG 3: Fest enden av det tvinnede håret med en fliseklemme under «tutten». Pass på å gjemme enden av håret, slik at den ikke stikker ut. På motsatt side av «tutten» fester du den andre fliseklemmen. Du kan selv bestemme hvor «tilfeldig» du vil at frisyren skal se ut. Den kan godt være litt rufsete. Hvis frisyren kjennes litt løs kan du godt bruke flere fliseklemmer. Om du trenger ekstra hold kan du avslutte med litt hårspray.
Publisert: