New York-trend: Buzzcut på kvinner

EDGY: Den kortklipte sveisen er sett på catwalken og i motekampanjer. Nå begynner den å få fotfeste som en trendfrisyre i New York. Her er modellen Ruth Bell fotografert under New York Fashion Week tidligere i år.

NEW YORK (MinMote) Stadig flere kvinner i motemetropolen lar lokkene falle til fordel for en helt snauklipt frisyre.

Elise Alexandra Gulbrandsen
Publisert:

Man kan bruke timevis bare på såkalt people watching i New York. Nærmest over alt ser man stilige, velkledde og eksperimentelle folk vandre i gatene.

Byen er preget av tydelig gatemote, og det er ofte der de siste trendene dukker opp først. Nå er det en ny trend som gjør seg synlig i gatene. New York Times rapporterer om at stadig flere unge kvinner i New York velger å gå for en såkalt buzzcut, altså en helt kortklipt sveis.

HÅR

Her kan du se høstens hårtrender

Lange lokker, bober, lober og alt i mellom må vike for en guttekort klipp uten noe hokus-pokus.

– Jeg tror dette er en følge av hva det som har skjedd i motebransjen i det siste, sier stylist og frisør Andrea Donoghue til avisen.

HÅR

SJEKK DE FINESTE KJENDISFLETTENE AKKURAT NÅ

PÅ CATWALKEN: Her går Ruth Bell moteshow for Gucci i fjor. Nå har den kortklipte trenden fått økt popularitet i New York.

Eksprimenterer

Hun legger til at mange beveger seg bort fra løse bohemske lengder til strammere linjer og kortere hår.
– Folk er klare for å ta mer risiko. De er ikke redde for å ikke se pene ut, sier hun.
Hun tror at den korte klippen har blitt mer vanlig og dermed mer akseptert hos folk flest. Allikevel er det en klipp som ikke er for alle, både fordi det er en stil som vekker oppsikt og fordi frisyren ikke kler alle hodeformer like godt.

Avisen skriver videre at såkalte millennials omfavner det androgyne og er med på å hviske ut normer for kjønn og at dette også kan være en faktor som påvirker trenden.

HÅR

FEM FEIL DU GJØR NÅR DU FØNER HÅRET

ROCKER KORT HÅR: Modellen Tamy Glauser på catwalken for Louis Vuitton under Paris Fashion Week Spring/Summer 2016.

Omfavnet av motebransjen

Modellen Ruth Bell er blant dem som rocker den korte hårklippen. Hun klippet håret for en Alexander McQueen-kampanje for rundt et år siden, og har siden fått en oppsving i karrieren. Men det er ikke lenger bare store motehus som velger modeller med buzzcuts. Nylig har kommersielle giganter som Hennes & Mauritz, Zara og den amerikanske tenåringsfavoritten Forever 21 booket Bell som modell.

Modell Tamy Glauser som selv har hatt kortbarbert hår i over ti år, sier til avisen at hun har inntrykket av av klippen tidligere var assosiert med punk, men at dette nå har forandret seg.

– Nå begynner folk å tenke at et barbert hode kan være veldig chic og elegant og ikke bare noe for skinheads, sier hun.

Bare se hvor CHIC en buzzcut kan være:

Publisert:
Elise Alexandra Gulbrandsen
Elise Alexandra er journalist i VG. Her skriver hun om mote, interiør og skjønnhet. Hun har en forkjærlighet for bruktshopping, og vil inspirere deg til å finne din egen stil.