Årets hårtrender for deg med krøller

BABYHÅR: Rihanna hadde flettet hår og fremhevet babyhårene på rød løper under British Fashion Awards. Foto: Will Olive/EPA.
BABYHÅR: Rihanna hadde flettet hår og fremhevet babyhårene på rød løper under British Fashion Awards. Foto: Will Olive/EPA.

La deg inspirere av disse freshe frisyrene.

For noen uker siden skrev MinMote om de største hårtrendene i 2020, men en del av oss kan ikke rocke en rett bob eller balayage – så her er en liste for de med litt mer tekstur på toppen.

– Med stadig flere inspirasjonskilder og gode rollemodeller for krøller, er det ingen tvil om at det nye tiåret vil ha mye å by på for krølltopper fremover, sier Lalla Coulibaly som står bak bloggen Krølltopp.

Krøller er skjørere og mer utfordrende å jobbe med enn andre hårteksturer og krever derfor litt mer tid og kjærlighet. Det å ha krøller betyr likevel ikke at man ikke kan leke seg meg med farge og form.

Her er tre krølletrender for året:

Babyhår

BABYHÅR: Zendaya fremhevet babyhåret på den røde løperen i slutten av 2019. Foto: Jean-Baptiste Lacroix / AFP
BABYHÅR: Zendaya fremhevet babyhåret på den røde løperen i slutten av 2019. Foto: Jean-Baptiste Lacroix / AFP

Babyhår har vært i motebildet siden 1970-tallet. Vi så damene i Jackson Five rocke dette som tenåringer og i tiårene som fulgte har flere plukket opp på trenden. Vi har sett stjerner som Jennifer Lopez, Rihanna og Zendaya omfavne stilen på røde løpere og i løpet av de siste årene har babyhåret vokst til å bli en skikkelig fashion-statement.

– Denne trenden er blitt omtalt som «getto-faboulus», men vet du hva? Jeg digger det! Det er kult at folk bruker alt det håret de har på toppen! Krøller kan oppleves som litt «uregjerlig», men det er også dette som gir håret karakter og personlighet! Ved å vie babyhåret oppmerksomhet kan vi forme vårt naturlige hår og skape en unik look som ofte gir et yngre uttrykk. Øvelse gjør mester, sier blogger Lalla Coulibaly.

Crazy farger

Alle fikk bakoversveis da Sisqó og Chris Brown dukket opp platinablonde på 90- og 2000-tallet. Noen tiår senere er fargede krøller er i vinden som aldri før! Nå som den naturlige hårbølgen har truffet landet, har folk flest også fått tilgang på kunnskap og produkter som åpner mulighetene for å ta krøllene til et nytt nivå. Afroene popper opp på hvert gatehjørne, og det er ingenting som er «normalt» eller «ulovlig». Det er bare fantasien som stopper deg!

– Krøller er skjøre og naturlig tørre, noe som gjør at bleking og farge sliter ekstra mye på håret og kan endre strukturen. Dette kan gjøre det skummelt å legge håret i hendene til fremmede. Samtidig er det veldig gøy at norske frisører spesialiserer seg på farging av krøller, sier krøllebloggeren.

Ett eksempel på en slik fargeekspert er Martina Rawet fra Billys på Aker Brygge, som nylig vant Nordic Hair Awards Young Talent.

– Når det gjelder farge, er det ingen grenser. Du kan gjøre akkurat hva du vil og hva du føler for. Det er en måte å uttrykke seg på som ikke handler om sminke eller klær, men det er det lille ekstra som er prikken over i-en.

untitled link

– I Skandinavia begynner vi å bli mer flerkulturelle og det er så gøy fordi vi nå har muligheten til å jobbe med alle forskjellige typer hårteksturer. På skolen har jeg ikke noe minne om å gå gjennom forskjellige typer krøller og der tror jeg at vi mangler kunnskap, det må vi endre på. Det var da jeg begynte å jobbe som frisør at jeg begynte å sette meg inn i det. Jeg hadde et par venner som fortalte at de hadde gått til frisører og bleket håret, de sa at det var utrolig vondt og at krøllene deres hadde blitt ødelagt. Slik skal det ikke være, sier Rawet.

Kort og klassisk

Den korte og klassiske pixie-frisyren med rene linjer har vært i motebildet lenge, og vi har sett damer som Grace Jones omfavne den korte frisyren på 80-tallet. På 90-tallet forsvant denne i stramme hestehaler og fletter med løshår. Heldigvis er denne stilrene og elegante frisyren tilbake, og med denne sveisen stakk Zozibini Tunzi nylig av med tittelen som «universets vakreste».

– Her er kronen, på toppen av mitt krøllete grove hår. Evig takknemlig! skrev hun på Instagram etter seieren var et faktum.

MISS UNIVERSE: Zozibini Tunzi har hatt en pixie-frisyre gjennom hele Miss Universe-løpet og har blitt hedret for sin naturlige look. Foto: Elijah Nouvelage/Reuters.
MISS UNIVERSE: Zozibini Tunzi har hatt en pixie-frisyre gjennom hele Miss Universe-løpet og har blitt hedret for sin naturlige look. Foto: Elijah Nouvelage/Reuters.

Coulibaly er glad for å se at Tunzi bruker sitt naturlige hår.
– Jeg er så glad for å se mer av dette! Relaxere og løshår har preget mørke forbilder i en årrekke, så det er magisk å se Zozibini Tunzi ta et bevisst valg med en naturlig og kort sveis som dette. Her ser vi et strålende eksempel på at det enkle ofte er det beste! Selv for en missevinner, sier Coulibaly.

Elise Alexandra Gulbrandsen
Elise Alexandra er journalist i VG. Her skriver hun om mote, interiør og skjønnhet. Hun har en forkjærlighet for bruktshopping, og vil inspirere deg til å finne din egen stil.

Hvordan var din opplevelse i dag?