Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.

Spretten lugg: Slik lykkes du med hårruller

GIR LEKKERT RESULTAT: Gode, gamle hårruller er i vinden igjen. Aleksandra Høye er fan av den voluminøse effekten det gir håret.

Volum, volum, volum!

Elise Alexandra Gulbrandsen
Publisert:

«Over alt» på TikTok og Instagram ser vi lekre sveiser med spretne lugger og voluminøse krøller. Mens en god blowout, eller føn på godt norsk, kan være vanskelig å få til på egen hånd, er det ikke slik med hårrullene.

Kjenner du frustrasjonen stige og armene dovne bort mens du fikler med rullene på hodet, har vi samlet noen gode råd til hvordan du kan få et godt resultat:

På TikTok har hashtagen velcrorollers fått over 64 millioner visninger. En av de som stadig blir sett med borrelåsrullene på hodet er Aleksandra Høye, som har over 175.000 følgere.

– Jeg tror hårruller har blitt så populært på TikTok, fordi det er en forholdsvis enkel og ikke minst billig måte å gjenskape en frisør-blowout. Selv de som har rett og flatt hår kan få masse volum ved bruk av hårruller, sier hun på spørsmål om den plutselige populariteten.

Selv er nettopp håret noe hun ofte får mange kommentarer om på TikTok.

– Jeg får masse komplimenter for håret når jeg har brukt hårruller! Det er mange som tror at jeg naturlig har mye volum og fall i håret, men stemmer absolutt ikke. Her er det hovedsakelig hårruller som sørger for en bølgete og voluminøs look.

FERDIG: Slik blir håret etter at Aleksandra Høye har brukt hårruller.

Slik bruker du hårruller

  • Bruk i rent og tørt, eller semitørt hår.
  • Del håret i passelige seksjoner.
  • Plasser hårrullen i bunnen av hver seksjon, og rull fra spiss til rot. Fest rullen med hårnåler for ekstra hold.
  • Vent til håret er helt tørt, og spray over med en lett hårspray for ekstra hold.
  • Løsne rullene forsiktig slik at håret ikke floker seg. Gre forsiktig gjennom krøllene med fingrene.

Marte Eriksen hos Ela Frisør i Trondheim har også noen gode triks for å få et godt, varig resultat. Hun anbefaler å starte nederst på hodet og jobbe seg oppover.

– For å få et godt resultat må man ha et flokefritt og preppet hår hvor det er fønt inn produkter. Bruk en varmerundbørste før du ruller opp håret med hårruller. La de være i til håret har blitt kaldt. Vær nøye med at endene på håret er rullet fint inn.

KLASSIKER: Hårruller har blitt brukt for å skape volum i håret. Her er Gisele Bundchen backstage før en motevisning i år 2000.

Høye har også noen tips som er alfa og omega for et lekkert resultat.

– Først og fremst er det viktig at håret er helt tørt når du tar ut hårrullene. Dersom håret er delvis fuktig, vil ikke formen sette seg eller falle ut veldig raskt. Jo lenger du lar hårrullene sitte i, jo lenger vil håret holde på formen! Jeg har erfart at håret får mest volum og best resultat, dersom jeg har vasket det med en lett sjampo og balsam.

På filmer og bilder kan man også se at folk legger seg med hårrullene for å få skjønnhetssøvnen.

– Det har hendt seg at jeg har sovet med hele håret fylt av hårruller og det er mildt sagt ubehagelig, så det er ikke til å anbefale. Riktignok synes jeg ikke at det er ubehagelig å sove med 3 ruller i partiet rundt ansiktet, så det gjør jeg ofte. Dersom du har lugg eller oppklipt hår i front, kan det gjøre stor forskjell for hele håret å få litt volum og form der.

VOLUM: Bruk av hårruller gir håret det lille ekstra.

Sliter du derimot med at håret raskt mister volumet og at krøllen blir helt borte, kan det å bruke en rettetang på håret rett før du ruller det opp være til nytte. Størrelsen på rullene har også en betydning. Bruk store ruller der du vil løfte håret fra røttene, og mindre ruller der du vil skape hår mer voluminøst liv og små der du vil skape krøller.

Hårruller

Hårruller

Middels store hårruller med borrelås. Pakken inneholder seks stykker.

59,-hos Vita
Gå til butikk
Hårruller med varme

Hårruller med varme

Hårruller fra Remington som varmes opp før de festes i håret med klyper.

499,-hos Lyko
Gå til butikk
Varmluftsbørste

Varmluftsbørste

Babyliss blue lightning-styler. Fønbørste

950,-hos Hårgrossisten
Gå til butikk

Om du ikke har hårruller tilgjengelig har frisør Maiken Transeth dette trikset på lur med bruk av doruller(!).

Publisert:
Elise Alexandra Gulbrandsen
Elise Alexandra er journalist i VG. Her skriver hun om mote, interiør og skjønnhet. Hun har en forkjærlighet for bruktshopping, og vil inspirere deg til å finne din egen stil.

Finn mer innhold om: