Unngå luesveis i vinter: Ekspertenes beste tips

VELKJENT: Det er nesten umulig å unngå statisk og tørt hår om vinteren. Naturlige materialer i luen og riktig hårstyling skal være løsningen, ifølge ekspertene. Foto: Getty Images

Det finnes flere tips og triks enn du tror for å unngå den flate, uflatterende luesveisen.

Thea Roll Rakeng
Publisert:

Scenarioet er klassisk. Du har ordnet håret, oppdaget at det er kaldt, tatt på lue og gått til jobb eller skole.

Når du kommer fram er sveisen en annen. Speilbildet som møter deg er ikke bare at håret er elektrisk og bustete, men også flatt og litt småfett i luggen. Det er kanskje en trøst at de fleste andre rundt deg har kopiert «looken», men hår-situasjonen er langt i fra optimal.

Dette gjør du når håret blir elektrisk

Flett håret

For å unngå nettopp dette har Tone Damlis faste frisør og make up-artist, AG Starheim hos frisørsalongen Gevir, noen triks. Hun forteller at det er lurt å preppe nyvasket hår med en føhngelé før du stikker avgårde - særlig om du skal i skibakken med lue.

Her er syv måter å pynte opp fletten på

KJENDISFRISØR: AG Starheim jobber på frisørsalongen Gevir i Oslo, og er blant annet Tone Damlis faste frisør og make up artist. Foto: Kjell Ruben Strøm

- Før du skal i bakken og videre på afterski er det best å ta utgangspunkt i et nyvasket, håndkletørt hår. Fordel litt føhngelé i røttene og føn håret opp fra røttene til det er tørt. På den måten vil du få mest mulig volum, og kanskje ikke så flatt hår når du tar av deg lua, tipser hun.

Starheim mener det enkleste trikset for de med lengder er å flette håret i en pariserflette så høyt opp på hodet som mulig.

- Du kan flette håret oppover i en høy flette, da holder håret seg i spenn oppover, og gi litt volum og naturlige bølger når du slipper den ut. Denne frisyren gjør at håret ikke blir så bustete og beskytter mot kulde, skjerf, luer og hjelm. Det går også an å ha med seg en liten flaske med tørrsjampo for å «freshe» seg litt opp på badet, sier frisøren og legger til:

- Men en litt bustet luesveis eller en «tutt» på toppen er jo en del av sjarmen på afterski.

Les også:Fra retro scrunchie til usynlig strikk: MinMotes store hårstrikkguide

Bruk naturlige materialer

TIPSER: Hedda Skoug mener den beste løsingen for å unngå en flat og kjedelig luesveis er å bruke en løs lue som ikke strammer, eller sette opp håret i en frisyre. Foto: Privat

Stylist og moteblogger, Hedda Skoug, mener det beste tipset for å unngå en flat, slapp luesveis er å bruke en løs lue i naturlige materialer.

- Jeg vet ikke om noen materialer er verre enn andre, men jeg ville styrt unna en stram fleecelue, og heller brukt en løsere variant i ull for eksempel. Jo strammere lua er, jo flatere hår får du.

Stylisten forteller at hun pleier å gå for en flette, eller en lav, rufsete hestehale for å kamuflere luesveisen.

- Det er så og si umulig å ikke få flatt, elektrisk hår etter å ha brukt lue lenge, så derfor er kanskje det beste å lage en enkel frisyre man kan rufse til med litt tørrsjampo, eller en høy topp, sier Skoug og legger til:

- Eller beholde lua på om du kan!

Publisert: