Den ultimate 17. mai-frisyren: Fiskebenskrone

17. mai-flette Emilie

Selv om antrekket allerede er klart er det uansett noe du må vente med til selve nasjonaldagen – nemlig frisyren. Vår skjønnhetsekspert Emilie Tømmerberg viser deg hvordan du lager den ultimate festfrisyren til 17. mai.

Emilie Tømmerberg
Publisert:
17. mai-flette Emilie

Den ultimate 17.mai-frisyren lager du enkelt selv, bare følg Emilie Tømmerbergs enkle steg. Alle foto: Emilie Tømmerberg / emilietommerberg.com

17. mai-flette Emilie

Den ultimate 17.mai-frisyren lager du enkelt selv, bare følg Emilie Tømmerbergs enkle steg. Alle foto: Emilie Tømmerberg / emilietommerberg.com

Det er så fint med fletter til 17. mai og du trenger ikke å ha langt hår for å få til en fin flettefrisyre. Jeg er veldig glad i halvveis oppsatt hår, da ser det pyntet og avslappet ut på samme tid.

KLÆR

17. mai-antrekk til deg som ikke går i bunad

Jeg elsker flettekroner, og denne frisyren er kjempefin hvis du har litt lugg. Det er også litt enklere å få en pen frisyre når du ikke starter å flette helt ved ansiktet, for det er ofte vanskelig å få flettene til å starte helt identisk.

HÅR

Slik lager du Mette-Marits flettekrone

STEG 1. Til denne flettefrisyren synes jeg det er finest med litt krøller i håret. Jeg deler håret inn i en midtskill og deretter i to lag. Jeg krøller først det nederste før jeg tar toppen og jeg krøller de ulike hårdelene i forskjellige retninger for å gi litt mer liv. Håret rundt ansiktet krøller jeg i samme retning - bort fra ansiktet.

SMINKE

Hold det enkelt og fresht!

STEG 2. Jeg tar en hårdel litt inn fra hårlinjen så luggen henger løst. Denne hårdelen skal jeg lage til en fiskebensflette, det er kjempefint og er ganske enkelt å lage.

STEG 3. Jeg lager fiskebensfletten ved å dele hårdelen i to deler. Fra yttersiden til den ene delen tar jeg litt hår og legger det under og over til den andre delen. Det samme gjør jeg på på motsatt side, tar litt hår fra yttersiden og legger den under og over til den andre delen. Slik fortsetter jeg nedover. I starten ser det ikke ut som noe, så fortvil ikke, fiskebensfletten kommer pent fram etter litt fletting.

HÅR

Denne 17. mai-fletten blir bare finere utover dagen

STEG 4. Når hele hårdelen har blitt flettet så fester jeg enden med et gjennomsiktig gummistrikk. For å gjøre fletten litt større og penere går jeg over og drar den litt ut. Jeg starter nederst og jobber meg oppover. Når jeg er ferdig med denne fletten går jeg på andre siden av hodet og lager en identisk flette.

TRENDGUIDEN: Slik lager du den populære pariserfletten

STEG 5. Flettene skal festes i bakhodet. Er ikke håret ditt langt nok til at endene møtes så er det ingen problem å feste de hvor de slutter. Har du krøllet håret på forhånd vil det skjule endene på en naturlig måte. Jeg bretter endene på flettene inn før de festes, da slipper jeg hårstrå som stikker ut. Jeg fester flettene med noen hårnåler og passer på at de sitter godt.

Trenger du litt flette-inspo? Sjekk disse Insta-flettene!

Publisert: