Åtte frisyrer å vurdere nå

KOBBERFARGET: Kendall Jenner har farget håret i en kobberfarge, og ser både glamorøs og trendy ut.

Ny vår, nytt hår? Vi gir deg inspirasjon til neste frisørbesøk!

Emma Louise Fon Mathisen
Publisert:

Endelig er dagene lengre og lysere. Vinterluene blir ikke lenger like hyppig brukt, og vinterens hårskavanker kommer frem i all sin form.

Velvære og egenpleie er kanskje ikke det har vi har satt høyest på prioriteringslisten under pandemien. Ingen har jo sett oss på hjemmekontor uansett. Men det er nå et tilbakelagt kapittel, og vi beveger oss tilbake til hverdagen og en ny sesong. Og hvis du er usikker på om håret ditt trenger et frisørbesøk, er dette tegnene du bør se etter.

Med en tilnærmet normal hverdag og en ny årstid er det med andre ord en perfekt tid for å freshe opp manken og gjøre seg hårfin og klar for alt våren har å by på. I høst tronet brunt hår på topp, men hva med å gjøre noe nytt denne våren?

Her er åtte ideer til ditt neste frisørbesøk:

Oppklippet og masse volum

Lengde, volum og masse shine? Ja, takk! Hårstylist Tom Smith sier til Stylist at han tror denne frisyren vil bli stor denne sesongen. Gi håret masse fukt med en god hårkur, og bruk en olje for næring og glans, forklarer han.

– Be frisøren din om et avrundet snitt med oppklippede lengder, eller subtile lag med innramming av ansiktet. Deretter føner du med en stor, rundt børste.

Soppbrunt hår

«Sopp» og «inspo» er kanskje ikke ord du tenker hører sammen, men ikke forkast ideen for fort. Soppbrunt hår er nemlig supertrendy om dagen, og passer like godt til brunetter som blondiner.

Med utgangspunkt i portobellosoppen, er denne hårfarget et spill mellom nøytrale bruntoner, og striper av kalde farger i brunt eller grålig skjær. La deg inspirere av kjendiser som Hailey Bieber, Margot Robbie og Lily-Rose Depp, finn inspirasjon fra naturen!

CASUAL COOL: Margot Robbie stråler i soppbrunt hår.

Kobber-farge

Lyst på en skikkelig forandring, men vil holde det glamorøst og trendy? Hva med kobberfarget hår? Dette er fargen it-jentene Kendall Jenner og Sophie Turner tilsynelatende elsker om dagen Kanskje noe å prøve ved neste frisørbesøk?

Kendall Jenner gikk ned catwalken for Prada under Milano Fashion Week i februar med kobberfarget hår, og så strålende ut.
CASUAL COOL: Kendall Jenner ser alltid elegant ut, og vi digger det kobberfargede håret til jeans og en hvit singlet.

Skuespiller Sophie Turner satt på første rad under Louis Vuittons motevisning i Paris, sammen med mannen Joe Jonas, og norske Renate Reinsve. I langt kobberfarget hår og hint av rødt i sminken, så hun trendy ut som bare det.

KOBBERFIN: Sophie Turner med kobberrødt hår satt sammen med ektemanenn Joe Jonas, Gemma Chan (t.h) og ingen ringere enn norske Renate Reinsve.

Kobberfarget hår passer de fleste frisyrer og teksturer. Se bare hvordan krøllene til «rubyefia_» på Instagram virkelig skinner med en kobberfarge:

Louis Vuitton-brunt

Det finnes utallige variasjoner av brunt hår, og en av dem som virkelig gjorde det stort i Hollywood mot slutten av fjoråret var «expensive brunette». Flere av kjendisene vi pleier å se med blonde lokker, som Hailey Baldwin og Billie Eilish fikk plutselig brunt hår.

– «Dyr brunette» handler om en luksuriøs følelse, med fokus på dimensjon, glans og sunt hår, sier hårstylist Liam Currantil Stylecaster. Han forteller at navnet beskriver fargen fremfor prislappen, fordi det ser luksuriøst ut.

Nå har det kommet en ny variant av denne hårfargen, nemlig Louis Vuitton-brunt. Luksus ligger med andre ord i navnet!

Ifølge kjendisfrisør Tom Smith skal man tenke på det gamle skinnet i en Louis Vuitton-veske. En farge som blir beskrevet som først og fremst fyldig. Ikke for blek, men heller ikke tung eller mørk.

Beyonce bommer aldri på trender, og ser svært elegant ut med «Louis Vuitton-farget» hår.

– Nyansen passer til en rekke hudtoner på grunn av sin middels dybde, og bør fokusere på sunt hår som skinner, for å få frem nyansen best mulig, sier Smith til Glamour.

Denne blir spådd av magasinet til å bli stor denne våren, så kanskje noe å vurdere til neste frisørbesøk?

«The Boy Bob»

Med varmere vær er det ofte deilig med kortere frisyrer, og «The Boy Bob» er perfekt om du ikke gidder å bruke mye tid på styling, men likevel vil se stilig ut. Maksimal effekt for minimal innsats. Dette er en frisyre som legger lite vekt på vedlikehold. Stylist Tyler Moore sier til Refinery29 at «The Boy Bob» fokuserer på naturlig hårtekstur, og skal gjerne se litt vilt ut.

Lensgen på frisyren kan variere. Det viktigste er at håret er kuttet rett av, slik at det ser fyldig ut, og fremhever din naturlige hårtekstur.

Modell Amy Julliette Lefévre har «boy bob» med lugg, og hun ser super chic ut.

Pannelugg med lette striper

Lang pannelugg, eller «curtaing bangs» er fremdeles utrolig populært, og kommer til å holde seg populære, skal vi tro ekspertene. Stylist Bernardo Vasconcelos sier til Refinery29 at pannelugg er en smart og lettvint måte å få en helt ny frisyre, uten å gjøre for mye endringer. I tillegg er det en frisyre som passer alle ansiktsformer, og kan gjøres på kortere eller langt hår.

Han anbefaler han å legge små, veldig tynne striper kalt «baby lights» i luggen, for å ramme inn ansiktet og gi det et løft.

Bixie

Bixie-frisyren har returnert fra 90-tallet, og er tilbake i trendbildet. Den korte sveisen er en blanding mellom pixie og bob, og er allerede blitt sett på kjendiser som Florence Pugh og Rowan Blanchard.

Dette er en mer feminin versjon av pixie-frisyren, ifølge Stylist Danni Deane. Til australske ELLE forteller hun at hun tror bixiens popularitet kommer at av den skal se «udandert» ut, og er enkelt å style, noe som gjør at den passer perfekt inn folks travle hverdag.

ON TREND: Skuespilleren Rowan Blanchard droppet de lange lokkene til fordel for den korte, trendy sveisen.

90-tallsblondine

Det er klart en versjon av den blonde sveisen også må med på listen, og med populære Y2K-bølgen som ser ut til å være overalt om dagen, i alt fra tilbehør, til frisyrer, og antrekk, ser det ut til at den også fører med seg en ny trendfarge.

Denne farget er inspirert av, ikke overraskende: 90-tallet.

Med mye lyse striper uten for mye etterarbeid i form av toning, skal denne se røff og bleket ut, men du bør likevel ta godt vare på håret ditt med gode produkter, sier Hårstylist Tom Smith til Stylist.

For å oppnå looken, anbefaler han å spørre frisøren om masse lyse striper, som er lyse nok til å unngå toner, eventuelt bruke en klar toner som ikke påvirker fargen for mye.

Hilary Duff er blant stjernene som rocker denne sveisen.

Blondfargen som nå er tilbake var lenge kjennemerket til superstjernen Britney Spears.

IKON: Britney Spears har med unntak av korte perioder, beholdt sitt blonde hår gjennom årene. Her i 2003 på Hollywood Walk of Fame.

Så da gjenstår det bare å booke frisørtime, og gå våren i møte med ny manke!

Publisert:
Emma Louise Fon Mathisen
Emma Louise er journalist I VG. Her jobber hun med tekst- og videosaker innen mote, interiør og skjønnhet. Hun har en lidenskap for skjønnhet og velvære, og elsker å teste nye produkter og trender.

Finn mer innhold om: