Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.

Nyttårssveisen: Bølgete wet look

DET LILLE EKSTRA: En wet look passer perfekt til festantrekket.

Slik lykkes du med den trendy festfrisyren.

Therese Aanonli, skjønnhetsekspert
Publisert:

Hvilke hårtrender er hot nå og hvordan skaper man en fet wet look til nyttårsaften? Frisør Lotte Myrseth gir oss svarene. Lotte er kjendisfrisør, innholdsskaper på Instagram, kursholder og gründer.

EKSPERTEN: Frisør Lotte Myrseth.

– Hva trender innen hår nå?

– Når det gjelder hårfarge, så er det «all or nothing». Supernaturlig eller full «shaBANG»! På stylingsiden ser man også alt. Folk ønsker volum og gjør alt for å få det. «Wolf cut» er også en tydelig trend. Det er en moderne «hockeysveis» som bygges opp med volum. Man ser også at trenden viser at man ønsker å fremme eget fall i håret fremfor falske krøller eller fall. Slick, stramt og wet er lekkert og alltid en innertier på alle. Den klassiske wet looken går aldri av moten.

Det er også derfor vi skal vise deg hvordan du lager en klassisk wet look med denne steg for steg-guiden:

FØR: Slik så skjønnhetsekspert Therese Aanonlis hår ut før wet looken.

Slik lager du en wet look

Før du begynner: God prepping går ofte i glemmeboken. Start alltid fra håret er vått med å preppe håret med riktige produkter. For å ha en holdbar frisyre må man tilføre hold fra håret er vått. Så man må føne inn hold i håret. Her har vi brukt volumspray.

PREPP: Disse produktene har Lotte Myrseth brukt for å skape looken.

Steg 1: Vi starter i nakken med lag for lag. Spray håret vått med masse volumspray. Fokuser på å få produktet i bunnen. Påfør deretter gelé for den glossy looken. Børst gjennom hvert lag for å få produktet jevnt fordelt inn.

SPRAY GODT: Sørg for å få produktet godt ned i bunnen av håret. Del det opp i flere tynne lag for å sørge for at det blir nok produkt i håret.
Fønspray

Fønspray

My Hair My Canvas Soaring High Volumizing Blowout Mist fra Alterna.

369,-hos Bli Vakker
Gå til butikk

Steg 2: Del håret der du ønsker at skillet skal gå. Her har vi laget en sideskill. Når du er ferdig med alle lag, avslutter du med et lag med gelé og børster godt gjennom. Her har vi samlet håret med klyper

Gel som gir shine

Gel som gir shine

Curl Anti Humidity Gel Oil fra Bumble and bumble gir glans til håret og topper looken.

365,-hos Lyko
Gå til butikk
WET LOOK: Når du har påført nok produkt ser håret vått ut, og holder seg sånn. Perfekt til å toppe festantrekket!

Steg 3: Man kan avslutte med å ha det helt slick bakover, men her har Lotte gått videre med forming av bølger i wet looken og dratt frem babyhårene for å gjøre det litt ekstra edgy.

Denne delen med forming av håret blir den vanskelige delen, men husk å lek deg og at ingenting er feil. Øvelse gjør mester! Et godt tips underveis til forming av bølger, er å bruke fingeren til å holde igjen bølgen når du børster ny bølge og bruk diffuseren på hårføneren for å tørke det på plass.

LAGER BØLGER: Frisør Lotte Myrseth har lekt seg med å skape bølger i håret.

Noen tips det er lurt å huske på, er å bruke hårføneren riktig og for det den er verdt, råder frisør Lotte Myrseth.

– Diffuseren på føneren er genial for å få frem ditt naturlige fall. En diffuser lufttørker håret i ditt naturlige fall, uten å blåse det i feil retning. En annen typisk feil man gjør er å bruke for hard varme. En lav varme og lav styrke vil tørke håret jevnt og unngå friss.

KOMMER GODT MED: Dette er diffuseren som festet på hårføneren.

Hun påpeker også viktigheten av å fordele produkter godt i håret, og sier at den prosessen starter allerede i dusjen. Ikke minst er det viktig når du skaper en skikkelig wet look.

– En annen feil mange av oss gjør er å ikke fordele balsam og produkter generelt godt nok i håret. Børst inn pleieprodukter med en hårbørste beregnet for bruk i vått hår slik at du alltid får fordelt produktet jevnt i hele håret.

SKJØNNHETSEKSPERTENS TIPS: – Noen tips for å balansere makeup, hår og antrekk er at dersom du bruker mye sminke så trenger man ikke mye hår. Men det finnes ingen regler så gjør det du er komfortabel med.

Therese Aanonli er tilknyttet Max Social, som er et heleid profilbyrå i VGTV AS. VGs redaksjonelle vurderinger gjøres uavhengig av dette. Redaksjonen står fritt. Oversikt over bindinger for profiler som gjør oppdrag for VG ligger her.

Publisert:

Finn mer innhold om: