90-tallsfrisyren gjør comeback

PÅ TRENDEN: Dua Lipa er en av stjernen som elsker at 90-tallstrenden er tilbake. Foto: Dan Himbrechts/EPA

En av 90-tallets mest ikoniske hårsveiser er trendy igjen.

Ingeborg Aspeli
Publisert:

Flere 90-tallstrender har kommet tilbake de siste årene, blant annet små solbriller og chokers.

Og ifølge motemagasinet Harpers Bazaar en det nå en hårsveis som hadde sine glansdager på 90-tallet som er på vei inn i varmen igjen.

Den hotteste sveisen for to tiår siden var nemlig å ha midtskill, så dra håret stramt tilbake i en hestehale eller topp, men å la to hårlokker være igjen for å ramme inn ansiktet.

TENÅRINGSIDOL: Alicia Silverstone, mest kjent fra TV-serien og filmen «Clueless». Foto: Fred/REUTERS
SUPERPARET: Victoria Beckham med en kort variant av frisyren, med to hårlokker foran ansiktet i 1998. Her sammen med David Beckham. Foto: Laura Woolnough/EPA.

Alicia Silverstone kjent fra «Clueless», Kirsten Dunst, Cameron Diaz og jentene i Spice Girls ble ofte avbildet med to hårlokker hengene stramt foran ansiktet – gjerne kombinert med et par syltynne øyenbryn.

Den siste tiden har kjente fjes som Dua Lipa, Karlie Kloss, Bella Hadid, Rihanna, Kendall Jenner og Ashley Graham alle testet en versjon av 90-tallstrenden.

Mens noen går for den opprinnelige 90-tallssveisen med helt rette hårlokker som et par antenner, velger andre en litt mer moderne versjon med bølger i håret som gir en mykere innramming av ansiktet.

HÅR

Stor test av tørrsjampo

Karlie Kloss hadde en litt mer sofistikert tilnærming til trenden da hun var på et motearrangement i New York i høst, med bølgete hår satt opp i en litt bustete topp.

ROMANTISK: Karlie Kloss gikk for en litt en variant med litt bølger i håret, som gir et mye mer rolig uttrykk. Foto: Angela Weiss/AFP
Publisert: