Midtskill versus sideskill: Er sideskillen ferdig for godt?

MIDT I SKILLET: Gigi Hadid er selv født i Genrasjon Z, men har vært tilhenger av sideskillen. Foto: Dennis Van Tine/Pa Photos.

Generasjon Z bygger opp til generasjonskrig om sideskillen.

Det dukker stadig opp nye ting som skiller «Gen Z» fra «millennials», altså de som er født etter 1997 og de født etter 1981. I generasjonskrigen har skinnyjeans allerede fått gjennomgå og blitt stemplet som ferdig.

Nå er det sideskillen som skal til pers.

På 2000-tallet herjet sideskillen som en av de mest populære måtene å style håret. Håret skulle gjerne hentes langt fra siden av hodet. De siste årene har imidlertid midtskillen gjort seg gjeldende.

«Gen Z»-erne mener at skillen automatisk får deg til å se eldre ut, og at alle rett og slett ser bedre ut med midtskill.

DA OG NÅ: Sienna Miller, som selv er en milennial, med sideskill i 2015, og midtskill i 2019. Foto: AFP/AP.

To millennials i MinMote-redaksjonen føler seg i hvert fall truffet, og tenker tilbake på the good old days da vi hadde sideskill som minnet mest om hentesveis:

HEI HENTESVEIS: Journalist i MinMote, Thea Roll Rakeng, sparte verken på hentesveisen eller hårsprayen i 2007. Foto: Privat

På Twitter er det også flere som tar meme-krigen videre.

HÅR

Dette er årets største hårtrender

Det påpekes også at flere millennials hadde begynnelsen av sin storhetstid med midtskill.

– Mer flatterende med sideskill

Stylist og frisør hos Gevir, Andrés Valle-Kløvstad, forteller til MinMote at en midtskill ofte er mindre flatterende enn en sideskill.

– Midtskillen er rett og slett brutalt ærlig. Ingen er symmetriske i ansiktet, men en midtskill vil fremheve eventuelle skjevheter. Nese, ører og panner kommer tydeligere frem. En sideskill er mer kamuflerende på en måte, sier Valle-Kløvstad og fortsetter:

– Jo mer voksne vi er, jo mer flatterende blir det med sideskill. Det er mykere og passer ofte bedre ettersom årene går. Ettervekst blir jo også mer synlig med en midtskill.

– Peker trenden den ene eller andre veien akkurat denne sesongen?

– Trend-begrepet er så stort, nå er jo alt lov, men 90-tallet står sterkt. Både midtskillen og sideskillen passer for så vidt inn der. Det viktigste er det er man føler seg vel med. Det man kler er ofte det beste. Ikke alle bør gjøre alt fordi det er en trend, sier han.

På Twitter påpekes det også at det kanskje er best å la hår bare være hår, og velge den skillen som passer deg, enten du er en millennial, en gen z-er eller noe helt annet:

Publisert: