Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.

På MinMote finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter MinMote skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener MinMote penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på MinMote, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Derfor bør du bruke hårkur – og slik bruker du den riktig

UNNGÅ DETTE: Om du skal pleie håret med en kur bør du konsentrere produktet i tuppene av håret. Få ekspertenes beste tips i saken. Foto: iStockphoto.
UNNGÅ DETTE: Om du skal pleie håret med en kur bør du konsentrere produktet i tuppene av håret. Få ekspertenes beste tips i saken. Foto: iStockphoto.

Ekspertene gir sine råd til hvordan du lykkes du med hårkur hjemme på badet.

Kaldere vær kan gjøre at håret føles tørrere og mer frizzy. Følelsen av et sunt og glansfullt hår kan late til å være langt unna, men heldigvis finnes det hjelpemidler. En god hårkur er en perfekt hverdagsluksus som samtidig kan gjøre håret mykt og deilig.

Frisør Harlem Alexander som jobber på Adam og Eva på Steen og Strøm anbefaler at man bruker hårkur minst en gang i uken.

For å gi håret ditt den beste pleien på hjemmebane må du velge en hårkur som passer din hårtype og dine behov.
For å få et optimalt resultat kan du gjerne vaske håret med sjampo to ganger før du klemmer ut vannet og tar i hårkuren. Etter å ha latt hårkuren virke i minst fem til 15 minutter skyller du godt ut før du avslutter med balsam.

Frisør Anne Grethe Starheim er medeier i salongen Vaar i Oslo, og er stadig med på ulike håroppdrag og har kjendiser i frisørstolen. Hun sier at jevnlig bruk av riktig hårkur vil være reparerende som en intensiv og dyptgående behandling.

– Det kan sammenlignes med å ta vitaminer for å holde seg frisk, ta medisin for å bli frisk, bruke solkrem for å beskytte huden, og som å bruke sminke for å kjapt endre eller dekke over, sier hun.
Starheim sier det viktigste å tenke på er hårets tilstand og ønsket fremtidig resultat.

– Noen trenger en hodebunnskur, andre proteinkur, noen en kur for farget hår - gjerne med pigmenter for å piffe opp eller balansere fargen. Her handler det om å få god veiledning for å finne det riktige produktet, råder hun.

Vanlige tabber

Det er ifølge ekspertene flere vanlige tabber som det er enkelt å unngå. Rekkefølgen og hvordan du bruker hårkuren har nemlig mye å si.

– Det mange gjør feil, er å vaske før de bruker balsam og avslutter med kur. Balsam lukker skjellaget på håret og beskytter. Tar du kur etter balsam har den ingen virkning, sier Harlem Alexander.

Det er også viktig at du bruker hårkuren på riktig måte.

– En klassisk tabbe er at man tar kuren i direkte etter sjamponering når håret er klissvått. Håndkletørker man ikke håret før en kurbehandling, vil håret være mettet med vann, som gjør at kuren ikke klarer å trenge gjennom. Derfor viktig å klemme ut så mye vann som mulig, slik at kuren faktisk «får plass». Det at mange bruker for mye produkt er også en klassiker. Da blir det dyrt i lengden, og produktet havner unødvendig kjapt i sluket. Det blir vanskeligere å skylle ut alt, som kan føre til at håret blir tungt, fett og flatt – eller enda verre at produktrestene lager en irritasjon i hodebunn, sier Starheim.

Harlem Alexander anbefaler å påføre hårkuren fra spissene opp til ørene for å konsentrere produktet der du trenger det mest.

Har du tørt hår trenger det fukt, mens et hår som er kjemisk behandlet ofte trenger proteiner. Er du i tvil bør du spørre frisøren din om hva slags produkt nettopp ditt hår trenger.

– Om du har et veldig bleket hår må du først bruke en god del proteiner før du kan bruke fukt. Bruker du for mye fukt på et bleket hår blir håret mer elastisk og kan ryke av fortere. Bruker du for mye proteiner kan håret bli for stivt og knekke. Så det er viktig å finne en balanse mellom fukt og proteiner, råder Harlem Alexander.

Stor test: Dette er den beste tørrsjampoen

Her bør du legge pengene

Noen tyr også til trikset med å sove med hårkur over natten. Frisør Starheim mener det kun er nødvendig om man har et produkt som krever det.

– Det skader ikke å ha i kuren lengre enn virketiden som er oppgitt, men det gir ikke nødvendigvis ekstra effekt. Vær heller flink til å bruke kuren din jevnlig for å oppnå resultater. Noen velger å la den være i over natten, mest fordi da sparer man tid der og da, og håret føles ekstra mykt og blankt når de skyller og tørker håret neste dag. Det er gjerne de med tørt hår, krøller eller med god manke som tåler dette. På meg selv ville dette vært overkill og blitt altfor tungt.
Om du må velge mellom hva slags produkter du skal legge penger i råder Starheim til å gå for en god sjampo og balsam.

– Det kan hjelpe deg i forbedre hårets daglige tilstand. Det hjelper lite å ha en god kur, om man har en «dårlig» sjampo og balsam som ikke gjør noe for håret ditt, sier hun.

Her har MinMote gjort et utvalg av hårkurer du kan sjekke ut om håret ditt trenger ekstra pleie:

Makser 2019 1

Hårmaske fra Oribe som gir fuktighet. Foto: Produsenten.

Makser 2019 1

Penetraitt-maske fra Sebastian. Denne tilfører proteiner. Foto: Produsenten.

Kur hår 2019

Kur fra Redken hos Blush. Foto: Produsenten.

Kur hår 2019

Hårkur fra Kiehls. Foto: Produsenten.

Hårkur 3 2019

Hårkur fra Botanicals hos Kicks. Foto: Produsenten.

Hårkur 3 2019

Hårkur fra Olaplex. Foto: Produsenten.

VIL DU HOLDE DEG OPPDATERT PÅ MOTE OG TRENDER?

Følg MINMOTE PÅ INSTAGRAM for å få daglige oppdateringer og inspirasjon!

Elise Alexandra Gulbrandsen
Elise Alexandra er journalist i VG. Her skriver hun om mote, interiør og skjønnhet. Hun har en forkjærlighet for bruktshopping, og vil inspirere deg til å finne din egen stil.

Hvordan var din opplevelse i dag?