MYE Å TENKE PÅ: Det finnes flere måter å føne håret på. Sjekk den riktige måten lengre ned i saken. Foto: NTB scanpix

Hår

Fem feil du gjør når du føner håret

Flatt, livløst og slitt hår er blant konsekvensene av å føne håret feil. Slik unngår du de verste tabbene.

 • Thea Roll Rakeng
Publisert:

De aller fleste jenter med lengde på håret føner det jevnlig. Mange føner kanskje håret så ofte som hver dag, men vet ikke hvorfor håret oppfører seg sprøtt og flatt. Et godt tips er å bruke olje i lengdene - dette trenger du å vite om olje for hud og hår.

Ifølge Huffington Post, Elle og Marie Claire er det en rekke ting du må huske på før du går til angrep på føneren, og vi kjenner oss igjen i de fleste punktene. Her er fem ting du garantert gjør feil når du føner håret:

1. Håret ditt er for vått

Det er mindre skadelig for håret hvis det er tørket i et håndkle på forhånd. Ifølge Marie Claire skal håret være 60 til 65 prosent tørt før du begynner å føne det. Bruk fingrene først, så en børste som du drar gjennom håret samtidig som du føner det for en glatt finish. Omtrent sånn:

2. Du føner nedover

Noe av målet med å føne håret er å få volum. Derfor er det viktig at håret fønes fra undersiden røttene, og ikke nedover. Dette tar så klar noe lengre tid enn å blåse kjapt over, men hvis du har ekstra dårlig tid kan du bøye hodet forover og føne det tørt opp ned.

HÅR

Fire måter å krølle håret på

3. februar 2017

3. Du bruker produktene feil

Går du for volum i håret må du fokusere på å holde produktene borte fra lengdene, da dette vil gjøre håret tungt og flatt. Bruk en volummousse i røttene, og føn deretter håret lett oppover med en børste. Hvis du bruker hårspray skal denne sprayes minst 15 centimeter fra håret, og helst ikke være så tung.

Se også hvordan du får hestehalen til å se tykkere ut her:

4. Du bruker metallbørste

Jo større børsten er, jo glattere og finere hår får du. Men det spiller ingen rolle så lenge børsten du bruker har metallpigger som står ut. Den varme luften fra føneren kan gjøre metallet for varmt, og konsekvensene kan være slitt og porøst hår. Bruk heller en børste laget av naturhår, men helst ikke en gaffel som Jennifer Lawrence gjør her:

5. Du lar ikke håret tørke

Det kan være langtekkelig og ikke minst kjedelig å tørke håret, spesielt hvis du har langt hår. Når det ikke er ordentlig tørt spiller det ingen rolle hvor gode produkter du bruker, for håret vil sige ned og bli flatere uansett.😲

Publisert:

Les også

 1. DETTE GJØR HÅRET «FYLDIGERE» PÅ ETT MINUTT

  2. desember 2016

 2. Italienske it-jenters hemmelige hårtriks

  24. februar 2017

 3. Det hotteste strandhåret på Instagram

  22. juni 2017

 4. Ti fantastiske kjendisfletter å prøve i helgen

  20. mai 2016

Finn mer innhold om:

 1. Hår
 2. Skjønnhetspleie

Relaterte artikler

HÅR

Blowdry: Velstelt hår med volum

HÅR

Den perfekte frisyren for afterski

HÅR

Italienske it-jenters hemmelige hårtriks

HÅR

Fire måter å krølle håret på

HÅR

Derfor bør du bruke hårkur – og slik bruker du den riktig

HÅR

Enkel festfrisyre: Wet-look

HÅR

Tørrsjampo: Disse er best i test