Frisørene tipser: Triksene for tykkere hår

Lyst på hår som ser fyldig og tykt ut? Her deler fire frisører og stylister sine beste tips og triks.

Selma Heiberg Hellstrand
Publisert:

Tips 1: Riktig klipp

En god klipp er den perfekte basen, som komplimenterer ethvert styling produkt og enhver styling teknikk best. Klippen skal være skreddersydd til ditt hår.

– Den skal bevare fylde der det trengs, og samtidig lettes og bygges volum der det er nødvendig, forklarer Maiken Leonardsen.

Hun er fargespesialist og frisør hos Bel Etage i Oslo. 

FARGESPESIALIST: Maiken Leonardsen.

Hvilken klipp du bør velge kommer an på hva slags hår du har.

Har du et hår som blir tynt og pistrete når det vokser seg langt, anbefaler Leonardsen klipp med kort skulderlengde.

– En skrå diagonal linje, som er litt lenger mot ansiktet, er en utrolig kledelig klipp. Den diagonale linjen går igjen med kinnbein, og skaper en ramme til ansiktet, sier Leonardsen.

Har du et langt, fyldig eller grovt hår anbefaler Leonardsen å klippe lag i håret.

– Ofte bevarer denne hårtypen mye fylde og tyngde i lengdene, noe som resulterer i flatt og tungt hår fra hodebunnen. Å lette overhåret med «seamless layers» (etasjer), og samtidig skrå og åpne litt opp rundt ansiktet, vil være med på å løfte helheten og skape jevnere volum. Det blir også letter å style og bevare krøll og volum, forklarer hun.

Den populære gardinluggen skaper også fylde, og løfter både volum og fokus rundt ansiktet. 

– En riktig klippet gardinlugg kan skape fylde, volum og fokus der det ofte mangler, og er utrolig kledelig til de fleste ansikt. Lengdene jeg ofte går for, er rett under øyenbrynslengde, kinnbein lengde eller hakelengde, sier Leonardsen.

En fallgruve kan være å gro håret langt i håp om at det vil oppleves fyldigere. Selv om det er mange hårstrå, så tåler det ikke mye vekt og ender opp med å henge flatt og livløst. 

Hårstylist Frida Bakke Olsen ved salongen Remedy Oslo anbefaler et godt volumprodukt som løfter røttene. 

HÅRSTYLIST: Frida Bakke Olsen ved Remedy Oslo sier at det er viktig å bruke balsam for å få volum i håret.

Har du en hårtype som er mer krus eller krøll så anbefaler frisør Benette Nakken ved Hendrix Hair at man klipper det litt opp.

– Det kan det være fint med litt oppklipt hår for å få kruset eller krøllene mer frem, men ikke for mye for da kan det se tynnere ut og det vil man jo ikke, sier hun.

Tips 2: Riktige produkter til riktig tid

Produkter tilpasset ditt hår er et must, ifølge ekspertene.

– Det er viktig at man begynner prepp og volum-oppbyggingen allerede i håndkletørt hår. Her har man potensial til å bygge størst volum, silkemyke lengder, som gir lengst holdbarhet, sier Maiken Leonardsen.

Men ikke alle hår trenger volumprodukter. Har du et brusete, slitt hår trenger du kanskje å roe ned med gode pleieprodukter. 

– Her anbefaler jeg alle å ta en tur til frisøren for å få en skreddersydd produktlinje til ditt eget hår. Bruk frisøren din sin kompetanse, hverken du eller håret ditt vil angre, sier Leonardsen.

Bakke Olsen ved Remedy anbefaler å bruke en god tørrshampoo til å friske opp frisyren enten etter trening eller dagen etter at du har vasket det.

– Et mindre kjent triks er å bruke denne i vått hår som en del av stylingrutinen. Da får du et matt og teksturert uttrykk som er perfekt på varme sommerdager og kombinert med en volumspray kan du lett ta håret til nye høyder, tipser Bakke Olsen.

BØLGER: Frisør Benette Nakken liker å style håret med krølltang eller rettetang. Her har hun fotografert en kunde.

Tips 3: Ikke dropp balsam

Mange som er på jakt er volum og fylde er redd for balsam av frykt for at det vil tynge ned håret. Dette sier Bakke Olsen at ikke stemmer.

– Sjampoens jobb er kun å rengjøre håret og volum-balsamen tilfører virkestoffer som er med på å utvide hårstrået og gi fylde, sier hun.

Henrikke Rosland, frisør og frilans hårstylist, sier at det er viktig å skjønne forskjellen på mye hår og tykt hår. Dette defineres av selve hårstrået, og ikke av hvor mange hårstrå man har. Det er derfor viktig å velge en sjampo og balsam som passer hårtypen din, og ikke mengden med hårstrå.

Rosland har en generell oppfordring til alle.

– Shampo for det håret ditt trenger, balsam for det du vil at håret ditt skal gjøre.

Det vil si at balsamen du velger må matche stylingen du bruker. En fuktighetsbalsam kan for eksempel ødelegge holdbarheten på volumet du skaper med styling, sier hun.

Benette Nakken er frisør hos Hendrix hair.

Tips 4: Bruk føneren riktig

Når du har fått riktig klipp og produkter tilpasset ditt behov, er det kun styling og føn som gjenstår. Føning er selve nøkkelen for å få fint volum i håret, ifølge frisørene.

– Føn håret mot vekstretning eller andre vei enn hvor håret skal ligge. Mange føner også på hodet for å skape volum fra hodebunnen. Håret er mest formbart når det er varmt, men må låses med kald luft. Så når håret er tørt, avslutt med kald luft for å låse volumet og bevegelsen, forklarer Leonardsen.

Benette Nakken anbefaler at man bruker en mousse, altså hårskum, før man føner.

Hun foretrekker krøllstav eller rettetang for å lage bevegelser og bølger i håret.

– Dette gjør at håret automatisk ser tykkere ut. Børst krøllene ut etter at de har fått kjølnet et par minutter så de ser naturlige ut og gå gjerne over med en litt lett hårspray til slutt så de holder, sier hun.

Nakken minner om at det er lurt å bruke varmebeskyttende krem eller spray for å skåne håret. 

Publisert:

Finn mer innhold om: