To enkle hverdagsfrisyrer som går fort å lage

ENKELT OG ELEGANT: Skjønnhetsblogger Emilie Tømmerberg viser hvordan du lager to hverdagsfrisyrer på kort tid. Alle foto: emilietommerberg.com

Hverdagsmorgener er ofte ikke synonymt med god tid. Vår skjønnhetsekspert Emilie Tømmerberg viser hvordan du lager to kjappe, men lekre frisyrer. 

Thea Roll Rakeng
Publisert:

Jeg er glad i enkle løsninger i hverdagen og det er sjeldent at jeg tar meg tid til å lage omfattende frisyrer som tar mye tid i hverdagen. For meg er det viktig at håret skal se fint ut og være praktisk.

frisyrer
HÅR

Inspirasjon til helgen - de fem fineste frisyrene på Instagram akkurat nå

Frisyre nummer to som er en løs knute i nakken passer faktisk best om du ikke har nyvasket hår - perfekt for en travel hverdag med andre ord.

Her er to hverdagsfrisyrer som er veldig enkle og krever minimalt med tid:

Tutten

STEG 1: Jeg tar en del hår midt på hodet fra starten av hårfestet og helt bak til kronen. Jeg sprayer delen med litt teksturspray og børster det bakover. Håret fester jeg i en liten hestehale like ved midten av hodet. Plasseringen bestemmer du egentlig selv, jeg har plassert den litt lengre bak enn midt på.
STEG 2. Jeg tuperer lett den lille hestehalen for å få litt mer volum og det vil også gjøre det lettere å feste hårnåler etterpå. Jeg surrer hestehalen sammen til en topp og fester hårnåler underveis. Hvor løs eller stram den skal være kommer an på hvor stor du ønsker toppen. Har du mye hår så kan det være lurt å feste den stramt, jeg fester den litt løsere for håret mitt er ikke så langt.
STEG 3. For å skape litt bevegelse og tekstur til resten av håret så sprayer jeg en teksturspray i lengdene mens jeg løfter på det. Det gir lengdene mine et naturlig fall. Det er også fint å gå over med en krølltang hvis du har tid.
STEG 4. Jeg synes frisyren er avslappet og praktisk. Den tar bort håret fra ansiktet, kan skjule ettervekst eller fett hår. Jeg synes det er en perfekt frisyre dagen etter jeg har hatt krøller og jeg bruker bare et par minutter på å fikse den.

Løs knute

STEG 1. Jeg surrer håret mitt inn i to deler og fester det i en lav hestehale. Er håret veldig glatt så hjelper det å bruke en tørrsjampo eller teksturspray i hestehalen.
STEG 2. Så trekker jeg strikken litt ned og surrer hestehalen inn mot hodebunnen og ned til nakken. Her kan du også bruke en topsy tail for litt hjelp.
STEG 3. Nå er hestehalen mye kortere og jeg samler lengdene for å surre de inn mot hodet. Her fester jeg med hårnåler så frisyren sitter på plass. Det håret som faller ut kan festes på undersiden av frisyren.
STEG 4. Denne enkle frisyren er enkel og elegant. Jeg synes den passer perfekt til å bruke på kontoret eller i et møte. Det aller beste er at frisyren blir finere hvis håret er litt skittent.
Publisert: