– Sommerens hotteste hårtrend

HOLLYWOOD-FAVORITT: Allerede i 2019 ga Margot Robbie en smakebit på hårtrenden som har fått skikkelig fotfeste.

Kjendiser som Kendall Jenner, Hailey Bieber og Margot Robbie har allerede gitt sin velsignelse til sveisen som blir spådd å bli superhot i sommer.

Emma Louise Fon Mathisen
Publisert:

Sosiale medier gir ofte en god pekepinn på hvilke trender vi kommer til å se mye av fremover, og denne gangen er intet unntak.

Kjendiser og it-jenter verden over har nemlig lagt sin elsk på en frisyre som var stor både på 70- og 90-tallet, nemlig «baby braids». En enkel og uanstrengt frisyre med to løse eller stramme fletter hengende ned på hver side av ansiktet.

Kanskje er det Y2K-bølgen som står bak comebacket? Det er tross alt ikke første gang kjendiser børster støvet av en gammel hårfavoritt fra 90-tallet.

Før den gjorde comeback på 90-tallet, var frisyren stor på sent 60- og 70-tallet. Hollywood-stjernen Sharon Tate inspirerte mange med sine «baby braids». Selv om hun i dette bildet befinner seg mer i bakgrunnen, skiller hun seg ut med flettene i håret.

IKON: Sharon Tate er en inspirasjon for mange verden over. Her er hun på filmfestivalen i Cannes i 1968.

Siv Oldervik er frisør og eier av salongen Stas Hår og Bryn i Trondheim. Hun er allerede overbevist om at «baby braids» vil bli en hårfavoritt den kommende sesongen, også utenfor Hollywood.

– «Baby braids» blir sommerens hotteste hårtrend. En stor grunn til det er nok fordi den er så enkel, samtidig som den rammer inn ansiktet på en veldig fin måte.

I tillegg sier hun den gjør seg godt på sosiale medier:

– Frisyren lager en superkul selfie-effekt som gjør seg bra på Instagram.

OVERBEVIST: Frisør Siv Oldervik er overbevist om at fletter i håret vil bli å se overalt i sommer.

Svenske Bianca Ingrosso er ofte tidlig ute med nye trender, og hun har blitt sett med «baby braids» opptil flere ganger.

Både Kendall og Kylie Jenner hadde «baby braids» i luggen i deres siste sminke-samarbeid. Bare sjekk hvordan frisyren rammer inn ansiktene deres:

Selv planlegger Oldervik å kaste seg over frisyretrenden hun tror blir superpopulær i sommer.

– Jeg vil nok ta den i bruk i en mer voksen variant. For å få en mer voksen versjon vil jeg nok dra den mer ut, og ikke bruke strikk, slik at den forsvinner mer inn i resten av håret.

Og for å slippe strikken i håret, kan du bruke produkter du trolig allerede har i skapet:

– For å få den til å sitte uten hårstrikk bør du bruke gelé eller hårspray nederst. Hvis du bruker hårspray må man bare huske å spraye nærme, forteller Oldervik.

Ofte blir flettene brukt i utslått hår, men hva med å sette opp resten av håret i en kul frisyre?

Influencer Petra Henriette Rufi sverger ofte til «baby braids» om hun vil ha en enkel frisyre som ser velgjort ut.

– Alle med krøller vet at det tar tid å ordne håret. Så for å være ærlig har det bare blitt en enkel løsning for å se bra ut, uten å gjøre en så altfor stor innsats, sier hun og fortsetter:

– Det jeg liker med den, er at jeg kan ha de største flokene i håret – ta det i en knute eller rufsete hestehale, lage en eller to fletter foran og fortsatt se ordentlig ut.

TIDSSPARENDE: Petra Henriette Rufi sier hun ofte tyr til «baby braids» for å spare tid på styling.

Rufi forteller MinMote at hun også liker å eksperimentere litt med frisyren.

– Jeg har også blitt litt kreativ, og ikke bare har fletter, men jeg twister kanskje håret eller bruker hårpynt.

KREATIV: Rufi liker å gjøre sin egen tvist på den populære frisyren.

Den enkle, likevel glamorøse frisyren er både enkel og rask, og vil få håret ut av ansiktet. Vi gleder oss til å bli flettemestere i sommer, og henter gjerne litt inspirasjon fra disse frisyrene:

Publisert:
Emma Louise Fon Mathisen
Emma Louise er journalist I VG. Her jobber hun med tekst- og videosaker innen mote, interiør og skjønnhet. Hun har en lidenskap for skjønnhet og velvære, og elsker å teste nye produkter og trender.

Finn mer innhold om: