Høstens kuleste flette

HØSTFLETTE: Den kuleste fletta er inspirert av høstens motevisninger og serien «Game of Thrones». Foto: Ejla Turkovic

Håstylisten viser hvordan manken skal flettes i høst.

Malene Emilie Rustad
Publisert:

Høstens fletter i år skal være renere, strammere, mer shiny og skal tilpasses deg. På catwalken ser vi ofte modellene på rekke og rad med samme sveis, men i år var det annerledes - mange moteskapere hadde stylet håret etter modellens naturlige utgangspunkt. Dette skapte forskjellige hårstiler, fletter og individualisme.

Har du skulderlangt hår? SE SOMMERENS FINESTE FLETTE.

Denne fletten er perfekt for deg som har langt hår og vil beholde lengden samtidig som du får håret bort fra ansiktet. Vi er inspirert av visningene til Balmain, Alberta Ferretti og Khaleesi fra suksesserien «Game of Thrones».

Hårstylist Ejla Turkovic fra Gevir gir oss sine beste tips og oppskriften på den kuleste fletta i høst. Her er hvordan du kan lage den hjemme:

STEG 1: Prep håret med en tykk varmetang. Ikke krøll tuppene, og ta mye hår av gangen for å lage store bølger. Spray over med hårspray. Foto: Ejla Turkovic

Du trenger: Krølltang, strikker, hårspray, tekstursspray og hårnåler.

– Børst gjennom håret før du starter og gå over med en spray. Freestyler og texturing fra Oribe er fantastiske, sier Turkovic.

HÅR

SE HVORDAN DU SKAL ROCKE DET NÅ.

Hun anbefaler å gå over med tørrsjampo dagen før og sprayer den under hårlokkene samme dag for å skape volum.

STEG 2: Inndel håret i en firkant. Sett opp det øverste håret, det er dette som skal flettes. Spray over med tekstur-spray, spesielt viktig hvis du har glatt hår. Foto: Ejla Tumovic.

TIPS: La småhårene være i høst. Turkovic synes de fineste frisyrene er de som er litt tilfeldige. Det gjelder både bølger i håret og små «babyhår» som vi irriterer oss over.

KJENDIS

IT-SVEISEN SOM TAR AV I MOTEBILDET.

STEG 3: Flett strammere enn du tror du må. Begynn smått ved pannen og ta med mer hår etterhvert. Utenpåfletten skaper mer volum. Sett det andre håret i spenner for å skape en klarere skill mens du fletter.

FEST-LOOK: Hvis du vil ha flette, men samtidig vise lengden på håret kan du stoppe på steg tre. Gå over med en finishing spray og voila - du er klar for fest.

STEG 4: Fest fletten lett på hodet mens du grer håret på sidene bakover. Spray hårspray på børsten for å fordele sprayen kontrollert. Fest hestehalen nederst i nakken med en strikk. Ta fletten ned igjen og fest den med to spenner på kryss i hestehalen.

For å skape mer volum kan du dra fletta forsiktig fra hverandre. Hvis du har tynt hår kan du bruke en hårnål til å dra det fra hverandre for å skape ytterligere volum. Da vil det se tykkere ut.

Publisert: