Test: Tørrsjampo som virker over natten

GENIAL LØSNING? Denne tørrsjampoen skal gjøre håret ditt fettfritt over natten. Vi har testet om den fungerer!
GENIAL LØSNING? Denne tørrsjampoen skal gjøre håret ditt fettfritt over natten. Vi har testet om den fungerer!Privat

Den nye tørrsjampoen skal gjøre håret rent og friskt over natten, men funker det?

Her forleden tikket det inn en e-post til MinMote som lød følgende: «Rent og friskt hår etter en god natts søvn».

Tørrsjampo-giganten Batiste slipper nå en ny tørrsjampo som visstnok skal gjøre underverker med håret ditt over natten.

MinMote er ikke fremmed for å ta i bruk produkter som jobber mens du sover, og måtte selvfølgelig teste det nyankomne produktet.

Batistes «Overnight Deep Cleanse» lover å ikke tørke ut håret, fjerne oljer på en skånsom måte og tilføre en langvarig friskhet til håret. Tørrsjampoen inneholder kull og natron, som ifølge produsenten skal gi håret en dyp detox ved å fjerne overflødig olje, fjerne gamle produktrester og urenheter som bygger seg opp i løpet av dagen.

Videre skriver produsenten at «duft fra de eteriske oljene Patchouli og Vetiver sammen med bjørk, sjasmin, rose og krydret sitron fremmer en indre følelse av avslapning som hjelper deg med å sovne.».

Besto produktet testen? Her får du svaret:

– Er det vits?

Malin Gaden, MinMote-journalist

– Jeg blir umiddelbart nysgjerrig på dette produktet. Hvordan ser håret mitt ut med en gang jeg sprayer det i? Og hva er det det gjør med håret mitt over natten?

– Håret mitt ser freshere ut så snart jeg sprayer tørrsjampoen i håret, og det er ikke blitt så annerledes over natten. Det neste spørsmålet som dukker opp i hodet mitt er følgende: Er det vits? Er det vits å lage et produkt som liksom skal gjøre susen over natten, men som egentlig gjør jobben allerede fra første sekund? Svaret på det er vel nei.

– Det produktet skal ha, er at håret ser fortsatt fint ut etter åtte timer med søvn. Men det leder meg også tilbake til spørsmålet om det er vits. Jeg kunne jo ha sprayet i produktet på morgenen og sett like fresh ut utover dagen, eller?

FØR, UNDER OG ETTER: Fra venstre: Dette håret har absolutt vært mer fett før, men det trenger en liten dusj med tørrsjampo. På bildet i midten ser du hvordan håret ser ut etter at den er sprayet og massert inn, og klar for å la den jobbe over natten. Bildet til høyre viser hvordan håret så ut etter en god natts søvn.
FØR, UNDER OG ETTER: Fra venstre: Dette håret har absolutt vært mer fett før, men det trenger en liten dusj med tørrsjampo. På bildet i midten ser du hvordan håret ser ut etter at den er sprayet og massert inn, og klar for å la den jobbe over natten. Bildet til høyre viser hvordan håret så ut etter en god natts søvn.MinMote

– Et helt greit produkt

Emma Louise Mathisen, MinMote-journalist

– Min første reaksjon er at denne lukter veldig godt, og noe jeg fint kan sove i. Det skal sies at jeg ofte gir meg selv en liten dæsj med parfyme etter at jeg kommet meg i pysjen, fordi jeg elsker velvære-følelsen det gir meg. Om du derimot ikke er noe fan av duft på kveldstid, kan denne være i meste laget. Jeg kan ikke si jeg sovnet merkbart fortere, men en god natts søvn ble det lell!

– Håret føles rent ut umiddelbart etter å ha sprayet. Med langt og relativt tykt hår trengte jeg en del tørrsjampo, noe som fikk håret til å føles pudrete ut. Jeg har en kombinert hud, og får lett kviseutbrudd, så det å legge hodet på puten med masse pudder i håret jeg helst ville holde unna ansiktet i frykt for kviser, var ikke optimalt for min del.

– Morgenen etter så håret fremdeles rent ut, men jeg følte jeg trengte litt mer tørrsjampo før jeg gikk ut døren, og påførte litt ekstra. Håret så da fint ut hele dagen, men litt av poenget forsvinner jo når jeg føler jeg må påføre mer om morgenen.

– Alt i alt et helt greit produkt, men jeg kommer nok til å velge mine andre favoritter som jeg heller kan spraye om morgenen, fremfor denne.

FØR, UNDER, ETTER: Håret ser rent ut umiddelbart etter påføring, men dagen etter ser det ikke lenger like fresht ut og trenger en liten oppfriskning.
FØR, UNDER, ETTER: Håret ser rent ut umiddelbart etter påføring, men dagen etter ser det ikke lenger like fresht ut og trenger en liten oppfriskning. MinMote

– Ideen er bedre enn utførelsen

Elise Alexandra Gulbrandsen, MinMote-journalist

– Tørrsjampo kan være redningen på en travel morgen. Å spare enda mer tid om morgenen, og våkne med fiks ferdig fint hår høres supert ut, spør du meg. Ved første spray gjør den uten tvil håret mindre fett, men den er kanskje ikke riktig så effektiv som mine andre tørrsjampo-favoritter.

– En ting jeg imidlertid reagerer mer på, er duften. Den lukter rett og slett ganske sterkt. Duften er god, men det føles litt unaturlig å legge seg rett på puten etterpå. At duften skal hjelpe meg med å sove blir derfor bare et godt salgstriks.

– Når jeg våkner er håret likt som kvelden før, og hårvasken kan utsettes med en dag. Men jeg opplever ikke at den har jobbet enda mer over natten, derfor foretrekker jeg like greit å bruke den om morgenen.

– Totalt er ideen bedre enn utførelsen for min del, og produktet havner helt midt på treet. Tørrsjampoen er grei nok, men virker bedre med en gang enn over natten for min del.

FØR, UNDER, ETTER: Håret fikk et lite løft og så ikke fett ut rett etter påføring. Morgenen etter syns jeg imidlertid at det har blitt flatt igjen. Her trengs mer volum!
FØR, UNDER, ETTER: Håret fikk et lite løft og så ikke fett ut rett etter påføring. Morgenen etter syns jeg imidlertid at det har blitt flatt igjen. Her trengs mer volum! MinMote

Konklusjon: Tørrsjampoen fungerte like greit med en gang på morgenen, og mister dermed sin X-faktor med «tørrsjampo over natten»-utsagnet. Tørrsjampoen lukter godt, men vær obs på at det kan være i overkant mye – både for nesen og kanskje for ansiktet ditt når produktet havner på puten din.

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?