Miley Cyrus bringer tilbake omstridt hårtrend

«CHOP CHOP»: Miley Cyrus har ikke sine lange lokker lenger. Foto: Kyle Grillot, AFP

Popstjernen (27) går i farens fotspor.

Ingeborg Aspeli
Publisert:

Miley Cyrus har fått seg ny hårsveis. 27-åringen har lagt ut flere bilder av den nye frisyren på Instagram hvor hun skriver «New hair. New Year. New Music.»

Lokkene er klipt i en såkalt hockeysveis, som er lenger bak og kortere i front. Hockeysveisen var superpopulær på 80- og 90-tallet, men de siste tiårene har sveisen fått gjennomgå. Sveisen var ekstra populær blant hockeyspillere, derav navnet.

Faren til Miley, countrystjernen Billy Ray Cyrus, var fan av hockeysveisen på 90-tallet. Nå har han derimot latt håret vokse – også i front.

SOM FAR, SÅ DATTER: Billy Ray Cyrus med hockeysveis i 1997. Foto: Christopher Berkey, AP

Miley Cyrus er ikke den eneste stjernen som slår et slag for den omstridte hårsveisen. Den danske artisten Karen Marie Ørsted, som går under artistnavnet Mø, hadde tidligere langt hår og hennes signatursveis var en lang, høy flette. Så klippet hun hockeysveis. Hun forklarer til danske Costume at grunnen var at hun var lei langt hår. Hun ble inspirert av Juliette Lewis sin frisyre på 90-tallet.

– Hvis du vil eie looken, som er litt rar, må du selv ha troen på den! Hvis du gjør det, blir det en hitt, sier Mø til magasinet.

NY TRENDSVEIS?: Mø på scenen med hockeysveis. Her på Way Out West-festivalen i 2017. Foto: Thomas Johansson / TT

Billie Eilish, som er kjent for sin eksperimentelle klesstil, har også nylig gått for en frisyre som kan minne hockeysveis. Flere medier omtalte den som hennes kuleste sveis hittil, men etter hvert kom det fram at det hele skyldes en liten hårtabbe.

Publisert: