Nå er det «sopphår» som gjelder

INSPIRERT AV SKOGEN: Lily-Rose depp har en lys variant av den populære hårtrenden.

Jepp, du leste riktig. Kjendisene ser ut til å ha tatt seg en tur ut i skogen for litt hår-inspirasjon.

Emma Louise Fon Mathisen
Publisert:

Det dukker stadig opp nye trender på hår-fronten, og de kommer ofte med spesielle navn, som for eksempel «wolf cut» eller «bixie», som MinMote tidligere har omtalt.

Få navn kan derimot slå vårens nyeste trend, som har blitt omtalt av en rekke anerkjente skjønnhetsnettsteder som «mushroom brown hair», eller «soppbrunt hår».

For nei, det er nemlig ikke inspirasjon til frisyren soppen står for, men fargen.

PASSER DE FLESTE: Det finnes mange varianter av soppbrunt hår, og passer både blondiner og brunetter. Margot Robbie ser strålende ut med den nøytrale basen og de lysere lengdene.

Det finnes mange variasjoner av soppbrunt hår, men særlig portobellosoppen blir trukket frem som den perfekte blanding av nøytrale til kalde jordnyanser. Kanskje er dette en videreutvikling av høstens store hårtrend, da «alle» skulle ha brunt hår?

Du ser den kanskje for deg: en brun sopp med lyse partier. Ikke overbevist om at dette er en hårfarge verdt å merke seg enda? Kjendiser som blant annet Hailey Bieber har tidligere vist seg med «soppbrunt hår», og vi må si det er en farge som ser langt mer glamorøs ut enn hva navnet kanskje tilsier.

Emneknaggen «mushroombrownhair» har over 18.000 innlegg på Instagram og 3,2 millioner visninger på TikTok. Du kan trygt si at portobellosoppen har inspirert mange hoder verden over.

Passer både brunetter og blondiner

Trendfargen, som er omtalt av Byrdie, Beauty Magazine og Hair.com, består av en nøytral base, med innspill av alt fra grålig til beige og brune nyanser for å etterligne jordtonene til en sopp.

Den skiller seg fra andre brunfarger på grunn av den nøytrale til kalde basen, og det grålige og lysebrune spillet i håret, i motsetning til andre varme og rike brunnyanser. Soppbrun farge har også blitt superpopulær å kombinere med lyse striper.

Vi tar gjerne med oss dette som inspirasjon til neste frisørtime!

Passer til brunetter og blondiner

Fargeekspert Natalie Rotger sier Byrdie at «mushroom brown» passer til både brunetter og blondiner.

– For brunetter kan det være en måte å piffe opp den vanlige highlight-avtalen hos frisøren, ved å leke litt mer med jordfarger i motsetning til rike og varmere nyanser.

For blondiner er det den perfekte middelvei, om du ønsker en forandring uten å bli for mørk i manken.

– Hvis du er en blondine som ønsker å prøve noe annerledes uten å bli hel brunette, kan soppbrun være veldig morsom endring mens du holder deg litt på den lysere enden av spekteret.

Gigi Hadid sitt gyllenblonde hår er et av hennes kjennemerker. Men hun kler også en versjon av soppbrun farge svært godt.

Kamuflerer de små grå

Selv om grått hår er vakkert, er det for mange en frustrasjon når disse dukker opp i speilet, og særlig for brunetter kan de være vanskelig å kamuflere. Hvis du er en av dem som kjenner på en frustrasjon hver gang du ser et grått hår skille seg ut i det brune håret, er kanskje «mushroom brown» verdt å vurdere til neste frisørbesøk.

Spillet mellom det brune og grå gjør det nemlig til den perfekt sveisen for å blende inn grått hår som om de var nøye plassert akkurat der.

Men til tross for at fargen ser naturlig ut, krever den litt innsats ifølge fargeekspert Natalie Rotger. Hun sier til Byrdie at på grunn av at det er en farge som vaskes ut etter en stund, krever den mye vedlikehold om du vil bevare den askegrå fargen.

Publisert:
Emma Louise Fon Mathisen
Emma Louise er journalist I VG. Her jobber hun med tekst- og videosaker innen mote, interiør og skjønnhet. Hun har en lidenskap for skjønnhet og velvære, og elsker å teste nye produkter og trender.

Finn mer innhold om: