Er Pamela-frisyren vårens heteste?

PAMELA-HÅR? Den svenske modellen Elsa Hosk dukket opp på Oscar-nachspiel med en frisyre som så ut til å være inspirert av Pamela Anderson.

90-tallsfrisyren har gjort comeback på den røde løperen og i sosiale medier.

Elise Alexandra Gulbrandsen
Publisert:

Det dukker stadig opp noe trendsveiser. Du husker kanskje «Oslo-tutten» som herjet i hovedstaden? Den korte, rette boben? Eller hva med blekede 90-tallsremser i luggen?

Nå er det en annen frisyre fra det glade 90-tall som ser ut til å få et skikkelig comeback, nemlig Pamela-frisyren.

Pamelas hår var kanskje enda høyere og enda villere, men essensen den samme: En knute på med krøller toppen av kronen med luggen hengende ned foran.

ORIGINALEN: Her er Pamela Anderson på rød løper i 2001.
2022-VERSJONEN: Modellen Elsa Hosk deltok på Oscar-nach med Pamela-hår.

– Sexy, lekent og rampete

På 90-tallet sto Pamela Anderson for flere uforglemmelige moteøyeblikk. TV-serien «Pam & Tommy» har nok også gjort at mange har fått øynene opp for Pamela-estetikken igjen. Den siste tiden har nemlig tynne øyenbryn kommet tilbake i motebildet, og det er nettopp Pamela som får noe av den tvilsomme æren.

Nå ser det altså ut til at det er hennes typiske frisyre sin tur.

– Vi elsker å bli inspirert at 90-tallet og gi det en moderne vri, sier frisør Marte Eriksen hos Ela Frisør i Trondheim og legger til:

– Håret være sexy, lekent og litt rampete. Og veien fra fjorårets trend, curtain bangs, til det vi ser nå er ikke så stor. Jeg tror flere og flere vi gå for denne luggen i vår og sommer. Den er både leken og lett å style. En liten forandring som gjør masse for helheten. Jeg digger den!

Hun legger til at hun nå ser trender hos det er masse tekstur i både klipp og styling av håret.

IKONISK: Pamela Anderson hadde en signatursveis på nittitallet. Nå dukker den opp igjen.

Har gått viralt

Kjendiser som Kim Kardashian og Cardi B prøvd seg på frisyren. Kardashian-frisør Chris Appelton skriver på Instagram om frisyren at han «elsker den». Magasiner som Vogue, Grazia og Allure har også trukket frem frisyren som en av de mest hete – og virale nå.

På TikTok har også frisyren fått farten på seg. Hashtagen #PamelaAndersonHair har over åtte millioner visninger, og det dukker stadig opp guider til hvordan man skal lykkes med å fikse sveisen på egen hånd.

– Ønsker du å teste ut denne du også, så begynn med å preppe håret godt. Ordne godt med volum fram i luggen, og krøll resten av håret. Sett det opp i en stram eller løs hestehale og bruk krøllene for å skape tekstur. Her er det bare å leke seg, råder frisør Eriksen.

Publisert:
Elise Alexandra Gulbrandsen
Elise Alexandra er journalist i VG. Her skriver hun om mote, interiør og skjønnhet. Hun har en forkjærlighet for bruktshopping, og vil inspirere deg til å finne din egen stil.

Finn mer innhold om: