Hår til 17. mai: Frisyrene du enkelt fikser selv

ENKELT OG FINT: Frisør Siv Oldervik gir inspirasjon til 17. mai-frisyren.
ENKELT OG FINT: Frisør Siv Oldervik gir inspirasjon til 17. mai-frisyren. Privat

Du trenger ikke nødvendigvis gå for en klassisk flette til 17. mai. Her er fire gode alternativer.

Når man først finner frem finstasen til store festdager som 17. mai vil man gjerne gjøre litt ekstra ut av stylingen. Har du fått nok av fletter?

Frisør Siv Oldervik, som driver salongen Stas hår & bryn i Trondheim, deler her sine beste tips til fire frisyrer som er nasjonaldagen verdig. De er også overkommelige å få til på egenhånd, selv med litt dårlig tid.

For å oppnå ønsket resultat er det viktig at du først prepper håret godt med produkter som er tilpasset ditt hår. Det er her mye av hemmeligheten ligger for å skape et varig resultat med mye volum.

Enkel krøll – en god base

Her har Siv Oldervik fønet håret med en varmebeskyttende volumspray, før hun har preppet håret med tørrsjampo for å skape enda mer volum. Hele håret krølles med en stor og en litt mindre krøllstav.

Når krøllene har blitt kalde kan du børste dem ut med en god naturbørste.

– Her børster jeg under, ikke oppå håret. Dette for å få maks volum, råder frisøren.

Til slutt har hun gått over håret med et volumpudder samtidig som hun har dratt i krøllene med fingrene.

– Dette en veldig trendy og fin styling, sier frisøren.

Her har Siv Oldervik krøllet håret med en tykk og en tynn krøllstav. Det er en lekker frisyre i seg selv, men er også et godt utgangspunkt for andre frisyrer du enkelt kan lage.
Her har Siv Oldervik krøllet håret med en tykk og en tynn krøllstav. Det er en lekker frisyre i seg selv, men er også et godt utgangspunkt for andre frisyrer du enkelt kan lage. Privat

Lav hestehale med krøller

Etter å ha krøllet håret har Oldervik sprayet godt med teksturspray i bunnen slik at håret ikke ligger klistret inntil hodebunnen. Børst håret på plass for å skape en front du trives med.
Deretter er det tid for å plassere hestehalen.

– Her har jeg laget en lav hestehale, ettersom jeg syns det er mest pyntet. Jeg har brukt en gjennomsiktig, tynn strikk for at den ikke skal ta fokus vekk fra frisyren. Børst volum i halen og dryss i pudder mens du vier den ut for å få masse volum. Så enkelt kan du skape en styling som er litt annerledes enn den du går med til hverdags.

ENKEL EFFEKT: Løse krøller kan gjøre hestehalen mer pyntet.
ENKEL EFFEKT: Løse krøller kan gjøre hestehalen mer pyntet. Privat

_Lav bun

For å skape denne frisyren har Oldervik tatt utgangspunkt i en lav hestehale. Skillen legger du på måten du føler du kler best.
– Så tvinner jeg «halen» før jeg snurrer den rundt hestehalen. For å feste setter jeg i tynne klyper for å feste. Avslutt med hårspray for ekstra hold.

Privat
Privat
Privat

Boble-frisyre

Prep håret og gre det glatt med en god hårbørste.

– Børst alt håret godt bakover, og holdt det stramt. Sett i en blank og tynn strikk, gjerne høyt på hodet.

GJORT I EN FEI: Dette er en frisyre hvor det ser ut som du har lagt ned mye innsats, men egentlig går det fort.
GJORT I EN FEI: Dette er en frisyre hvor det ser ut som du har lagt ned mye innsats, men egentlig går det fort. Privat

Gå så over håret med en god hårspray med hold i.

– Her kan du spraye mye og nærme! Det er bare kult at det ser blankt og ryddig ut. Det er selve hestehalen skal skape volumet.

Det er nå du skal skape boblene som utgjør hele frisyren. Spray først hestehalen med en god teksturspray og volumpudder.

– Sett så i strikk med passe avstand til hverandre for å lage «bobler». Dra litt i boblene for å justere volumet, og du har skapt en leken og fresh festfrisyre til 17. mai!

FIKS FERDIG: Slik ser boblefrisyren ut da den er ferdig.
FIKS FERDIG: Slik ser boblefrisyren ut da den er ferdig. Privat
Elise Alexandra Gulbrandsen
Elise Alexandra er journalist i VG. Her skriver hun om mote, interiør og skjønnhet. Hun har en forkjærlighet for bruktshopping, og vil inspirere deg til å finne din egen stil.

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?