Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.

Flatt hår? Tre triks som gir deg masse volum

IT-JENTE: Sienna Miller har alltid misunnelsesverdig hår med nok volum. Foto: AP

Med noen enke grep kan du få selv det flateste håret opp i høyden. MinMote viser deg tre veier til voluminøst hår, som du lett fikser hjemme på badet.

Ingrid Bruvik
Publisert:

De fleste av oss ønsker seg volum i håret, på en lettvint måte uten å gå til frisøren hver dag eller bruke flere timer foran speilet.

Få også med deg hvordan du styler tightsen i denne snutten:Det finnes flere triks for å få «va-va-voom»-håret på en enkel måte, uten hverken å tømme lommeboken eller bruke hele dagen på badet. (Et av dem inneholder faktisk en tannbørste...)

MinMote har fått ekspertene til å forklare hvordan du oppnår den beste «volum-boosten» ved hjelp av enkle produkter som er enkle å få tak i.

volum i håret 2015

Hårpudder fra Bumble and Bumble. Foto: Produsenten

231,-
Gå til butikk
volum i håret 2015

Hårskum fra Blow Pro hos Kicks. Foto: Produsenten

130,-
Gå til butikk
volum i håret 2015

Tørrsjampo fra Batiste. Foto: Produsenten

60,-
Gå til butikk

Hårpulver

Hårpulveret er en velprøvd metode for å oppnå volum. Det er enkelt og effektivt, og gir ved få dryss mer volum til flatt hår.

- Men ikke ta det rett ned i hodebunnen. Prøv å fordele det i håret og treff hårrøttene, sier frisør Kristin Barlindhaug hos Karlsson & Barlindghaug og legger til:

- Skal du ha skikkelig godt hold kan du tupere håret etter du har hatt i pulveret, tipser hun.

HÅR

Fem feil du gjør når du føner håret

Tørrsjampo

KAN TRIKSENE: Victoria's Secret-englene Gigi Hadid and Rachel Hilbert lærte definitivt et triks eller to backstage før årets visning. Foto: NTB Scanpix

Ingen liker følelsen av en uvasket og fett hårmanke, men det er ikke bare ulemper med «skittent» hår. En god tørrsjampo skal nemlig fikse både fete røtter og gi deg volum.

Les også: Dette bør du vite om tørrsjampo

- Tørrsjampo er fint når du vil ha tekstur og hold i håret, og for å friske opp røttene, fortsetter Barlindhaug.

Hun mener at tørrsjampoen gjør seg ypperlig som stylingprodukt på lik linje med pulver, men at du må ta hensyn til hårfargen din.

- Styr unna de hvite tørrsjampoene om du har mørkt hår og vær flink til å gni den godt utover i håret. Ta heller litt og litt, og så bruk hendene og rufs det til etterpå. Da unngår du hvite striper i håret, sier frisøren.

HÅR

Sjekk også dette geniale børstetrikset

Volumgelé og skum

Noen ganger må det en hårføner til for å skape ønsket volumeffekt. Med volumgelè og skum kan du føne deg til det høyeste håret, men det er likevel viktig å tenke helhetlig, mener frisør Caroline Denise Svendsen hos Gevir.

- Volummousse sveller opp hvert enkelt hårstrå som gir en volumeffekt på håret, sier hun. og fortsetter:

- Men det handler om å tenke på hvilket resultat du vil ha fra begynnelsen av prosessen. Ikke vask håret med en pleiende sjampo som tynger håret om du ønsker volum, sier Svendsen.

I stedet anbefaler hun å tenke stort hår hele veien:

- Start i dusjen og vask håret med sjampo og balsam for volum, da får du best effekt av volumproduktet ditt, forklarer hun.

Publisert:

Finn mer innhold om: