Mørk og lys: Fargeteknikken som tar norske frisørsalonger med storm

Balayage

Flere av landets fremste frisørsalonger kurser medarbeiderne i fargeteknikken «balayage». - Dette er høstens mest populære hårtrend, mener fargeekspert.

Line Blokhus
Publisert:
Balayage

Jessica Alba har mørkere bunnbarge og en lang fade mot lysere hårtupper. Foto: Getty Images

Balayage

Gigi Hadid har balayage som gir en solbleket effekt. Foto: Getty Images

For drøyt fem år siden ble det veldig populært å farge håret med sterk kontrast i fargen på hårlengdene: dip-dye- og ombre-hår. Deretter fulgte såkalt balayage og andre hårtrender med mer naturlige striper: Babylights, ecaille og nå også contouring.

HØSTENS TREND: Assisterende leder ved Studio Alf, Ann Marit Aamodt, sier fargeteknikken blir mer og mer vanlig i deres salong. Foto: Privat

Henger du ikke med? Vel, det gjør ærlig talt ikke vi heller. Det er nyanser som skiller disse hårtrendene, bokstavelig talt, men teknikken er den samme og springer ut fra det franske ordet «balayage» som betyr å sveipe eller male.

Les også: Uh-oh! Denne frisyren kan gjøre deg skallet

Høstens største trend

Fargeteknikken dreier seg rett og slett om at frisøren legger stripene i håret på frihånd – noe som gjerne gir et mer naturlig resultat enn foliestriper.

– Hos oss er det blitt mer vanlig å farge håret balayage enn å stripe med hette eller folie. Nå kurses alle frisørene ved Studio Alf i denne teknikken, sier assisterende leder ved Studio Alf i Bogstadveien, Ann Marit Aamodt, og legger til at hun personlig legger balayagefarge nærmest daglig.

– Den største hårtrenden denne høsten er nettopp farge med balayage og skulderlange frisyrer - og gjerne begge deler på en gang, sier Aamodt.

TRENDY: Gigi Hadids hår er farget naturlig ved at røttene er mørke og tuppene lysere. Teknikken kalles balayage. Foto: Getty Images
HÅR

Her er 10 grunner til å beholde etterveksten

MINDRE VEDLIKEHOLD: Frisør Malene Stølen sier at kundene får mindre slitt hår med balayage-farge. Foto: Privat

Gir sunnere hår

Daglig leder ved Hendrix Hair avdeling Frogner, Malene Stølen, sier at mange i deres kundekrets er opptatt av at håret skal se mest mulig naturlig ut og at det er viktig at hårfargen sitter i lenge.

– Vi ser at flere kunder ønsker å gå mer mot sin naturlige hårfarge, gjerne med en solbleket effekt eller at fargen blir lysere mot tuppene, sier Stølen og påpeker at en av fordelene ved frisyren er at en ikke får en tydelig ettervekst.

– Det gjør at man trenger mindre vedlikehold og vi ser dessuten at kundene får sunnere hår når de ikke er nødt til å behandle det like ofte, utdyper Stølen og legger til at det fortsatt er mange som ønsker duse pastellfarger eller «granny»-farget hår.

– Så lenge resultatet er perfekt er det egentlig ikke så nøye hvilken teknikk en bruker.

untitled link

Mer naturlig overgang

IKKE NYTT: Frisør Eirik Thorsen, sier kundene har blitt kjent med uttrykket nå, men balayage er slett ikke noe nytt. Foto: Privat

Eirik Thorsen, kreativ leder ved Adam og Eva og innehaver ved Adam og Eva i Grensen, sier balayage er en teknikk som er blitt brukt lenge i deres salonger, men at det først er det siste året at kundene har blitt kjent med uttrykket.

– Nå har det vært en periode hvor mange ønsker mørkere bunnfarge, lysere tupper og en fading mellom fargene, bekrefter Thorsen.

Les også: Frisyren som tar hovedstaden med storm

– Det vi ser nå er at vi gjerne trekker den lyse fargen lenger opp og den mørke lenger ned - en fusjon av farger, med en lenger fade som ser mer naturlig ut, sier Thorsen og forklarer at frisørene gjerne kombinerer foliefarge med frihåndsfarging og flere ulike farger i hver hårlengde.

Publisert:

Finn mer innhold om: