«Rachel»-frisyren er tilbake i ny versjon

FRISYREN ALLE VILLE HA: Jennifer Aniston avbildet med daværende kjæreste, Brad Pitt, i 2004. Foto: AP
FRISYREN ALLE VILLE HA: Jennifer Aniston avbildet med daværende kjæreste, Brad Pitt, i 2004. Foto: AP

Husker du Rachel-frisyren «alle» ville ha på 90- og 2000-tallet? Hårstylistene mener at trenden er tilbake, men i en 2020-versjon.

Da den amerikanske artisten Selena Gomez gjestet The Kelly Clarkson Show forrige uke dukket hun opp en ny hårfrisyre som vekket oppmerksomhet. Frisyren var tydelig inspirert av Rachel Green, Jennifer Anitons karakter i det populære TV-showet Friends.

Frisyren gjenkjennes slik: Halvlangt hår klippet skrått i frontene med masse volum.

«Hårinspirasjonen var The Rachel som møter Goldie Hawn i First Wives Club», skriver Marisso Marino, Gomez sin hårstylist på sin Instagram.

Oppdatert versjon

Eirik Thorsen, kreativ leder i frisørkjeden Adam og Eva, mener at «The Rachel» er tilbake, men at det er en litt annen variant.

– Vi har snakket mye om denne frisyren i salongen og sett denne trenden komme, men dette er jo ikke identisk frisyre. Dette er en oppdatert versjon som er lengre, sier Thorsen til MinMote.

Eirik Thorsen, kreativ leder i Adam og Eva. FOTO: Hallgeir Vågenes, VG.
Eirik Thorsen, kreativ leder i Adam og Eva. FOTO: Hallgeir Vågenes, VG.

Selv om det er klare indikasjoner på at 2020 versjonen av Rachel-frisyren er tilbake er det foreløpig ikke mange som har bedt om denne frisyren spesifikt, men at flere kunder har bedt om lignende klipp.

– Denne hårklippen er jo egentlig langt hår som er oppklipt, og der er det flere som stadig spør etter. Men når denne frisyren sprer seg på sosiale medier og i media som den nye "The Rachel", så kommer vi nok til å få flere kunder som spesifikt spør etter denne klippen og stylingen, fortsetter Thorsen.

– 90-tallet er tilbake

Agnes Gulbrandsen, eieren av frisørsalongen Gevir, er enig.

– «Rachel»-frisyren er tilbake, men i en noe mildere versjon enn den Jennifer Aniston hadde som sin kjente karakter i Friends. Selv om den originale versjonen av hårfrisyren fra 90 tallet er kortere enn 2020-versjonen, har de begge til felles at de er oppklipte og fønet med rund børste, sier Gulbrandsen.

Hun legger til at 90-tallet generelt er tilbake i hårmoten, og at det derfor ikke er overraskende at denne ikoniske hårfrisyren har kommet tilbake i en nyere utgave.

Hvordan var din opplevelse i dag?