TikTok elsker denne hårtrenden

VIRALTREND: På TikTok har «hair slugging» tatt av den siste tiden.

Kan «slugging» være redningen for tørt og skadet hår?

Emma Louise Fon Mathisen
Publisert:

Langt, sunt og glansfullt hår er nok på ønskelisten til mange av oss. Kanskje har du badehyllen full av masker, oljer og andre hårprodukter som skal reparere skadet og tørt hår, men lite ser ut til å gjøre de underverkene du håper på?

Da kan det kanskje være en idé å teste ut TikToks seneste virale hårtrend, nemlig «slugging» for håret. Emneknaggen #hairslugging har allerede 14,5 millioner visninger, og på den populære appen er det delt utallige videoer som demonstrerer hvordan prosessen skal foregå.

MinMote har tidligere skrevet om «slugging» for huden, hvor vaselin blir brukt som siste steg i hudpleierutinen for å låse fuktigheten inne.

Ikke bare har selve teknikken vekket oppsikt, men også navnet på trenden har fått flere til å rynke på nesen. Det er kanskje ikke så rart. Navnet er nemlig inspirert av hvordan man ser ut etter å ha smurt huden inn i vaselin – slimete, som en «slug», altså snegle. Kanskje ikke det mest delikate navnet, men du vet ... trust the process.

Nå har altså trenden spredd seg videre til håret, og har allerede blitt omtalt av blant annet Vogue Scandinavia.

Hensikten er å gi håret en skikkelig fuktighets-boost ved å påføre oljer eller hårmaske i fuktig og rent hår, pakke det inn i en sokk, og sove med produktene i håret.

Frisør Maiken Leonardsen er begeistret for den nye trenden.

– Jeg har sett at denne trenden har tatt helt av på TikTok. Det er mange ting med «hair slugging» jeg liker veldig godt. Samtidig er det noen ting man bør være obs på, sier Leonardsen og fortsetter:

– Det jeg liker med trenden er at håret blir pakket inn i en myk sokk, noe som beskytter håret mot friksjon og slitasje mens man sover. Når man pakker håret inn, tilfører man prosessen litt ekstra varme. I mange tilfeller gjør varme at produktene jobber enda dypere.

Før man kaster seg på hårtrenden, mener Leonardsen det er viktig å sørge for å bruke produkter av god kvalitet som er egnet til bruk over natten.

– Bruker du en god fuktighetskur eller pleiende olje vil det trekke godt inn over natten. Men, jeg anbefaler på det sterkeste å utføre denne behandlingen med kurer som er markert som «overnight»-kur. De er skreddersydd til akkurat denne typen bruk, og vil ikke gjøre noe annet enn godt for håret ditt.

Om du har veldig slitt hår, er det særlig én type hårkur du bør styre unna.

– Jeg ser flere varierer mellom å bruke kur og oljer, derfor vil jeg bare skyte inn at proteinkur i et veldig slitt hår over en natt kan gi mer skade enn pleie. Proteinkur blir veldig trått i håret, og tørker fort. Kuren kan gjøre håret så tørt at det i verste fall kan knekke. Jeg anbefaler ikke å sove med en ren proteinkur.

– Er trenden noe du anbefaler å teste ut?

– Absolutt, jeg elsker utførelsen. Jeg anbefaler å teste trenden ut med en «overnight»-kur, tilpasset eget utgangspunkt.

Publisert:
Emma Louise Fon Mathisen
Emma Louise er journalist I VG. Her jobber hun med tekst- og videosaker innen mote, interiør og skjønnhet. Hun har en lidenskap for skjønnhet og velvære, og elsker å teste nye produkter og trender.

Finn mer innhold om: