Nostalgisk trend tar av på TikTok

GLAMORØS VRI: Alexandra Hoang gjorde en glamorøs vri på trenden som har tatt helt av på TikTok.

– Vi har fått flere bestillinger de siste to dagene enn hva vi solgte i hele 2021, sier markedssjef for Norli, Caroline Heitmann.

Emma Louise Fon Mathisen
Publisert:

Det ser ikke ut til at Y2K-bølgen er i ferd med å treffe land helt enda. På TikTok har en 90- og 2000-tallsfavoritt gått viralt den siste tiden, og det tar oss rett tilbake til gymsal-diskotek, og «Lizzie McGuire» som fremste stilikon.

Nei, vi snakker ikke om platåsandaler eller baby braids. Vi snakker selvsagt bling i håret.

Trenden går ut på små perler eller krystaller som festes rundt i løst eller oppsatt hår, gjerne ved hjelp av et lite redskap designet nettopp for å gi frisyren, klærne eller skolebøkene «det lille ekstra».

Emneknaggen #blinger har i skrivende stund hele 67,3 millioner visninger på TikTok. Skal vi tro TikTok-videoene, er folk svært så fornøyde med at denne trenden har gjort comeback.

Frisør Maiken Leonardsen tror dette er en trend vi vil se mye av denne sommeren.

– Spesielt med den yngre garde som inspireres av sosiale medier og TikTok, hvor dette har tatt helt av. Det er perfekt for å sette prikken over i-en på festivalantrekket, eller ved andre anledninger i sommer.

Hun er positiv til trenden, og sier det fremhever både hår og hårfarger.

– Jeg liker trenden, skikkelig. Å bruke håret som et slags smykke er jeg helt for, så lenge det ikke er skadelig for håret .

– Dette må jeg bare ha

En av de som kastet seg over trenden, er 20 år gamle Celine Olsbakk Olsen.

– Jeg så det på TikTok for en stund tilbake og da tenkte jeg bare «Oi, dette må jeg bare ha».

Olsen mener det er de små detaljene som kan gjøre mye med et antrekk.

– Man skiller seg litt ut og blir lagt mer merke til. Så jeg kan ha veldig basic stil, og bare legge til noen detaljer som det, og det gjør hele antrekket.

Hun er ikke i tvil om at det er noe hun kommer til å bruke gjennom sommeren.

– Jeg skal passe på å ikke bruke det for mye, for å ikke bli lei. Men jeg skal på festival i sommer også, og det er mest derfor jeg har lett etter det, for jeg tenkte det hadde vært helt perfekt!

Etterspørselen eksploderte

Her til lands har det vært mulig å få tak i et kit med både perler og et verktøy for å feste disse på blant annet Norli. Der har de merket populariteten, som nærmest så ut til å skyte i været over natten.

– Interessen har vært laber frem til forrige uke – da skjøt interessen i været. Vi har fått flere bestillinger de siste to dagene enn hva vi solgte i hele 2021, sier markedssjef for Norli, Caroline Heitmann.

Hun sier det per nå er vanskelig å få tak i deres butikker.

– Det som er igjen i butikkene nå, er reservert for kunder. Vi har kontaktet leverandøren for å undersøke mulighet for påfyll, men dette er nok ikke noe vi kan få inn supplert på kort varsel.

Om du ikke har fått tak i der populære hårapparatet, sier Leonardsen det finnes andre muligheter.

– Annet forslag til de som ikke har fått bestilt apparatet er for eksempel vippelim. Da anbefales en stram hestehale hvor man fester blingen på selve hodebunnen. Spray hestehalen godt med hårspray først. Vippelim holder nok ikke gjennom hele dagen, men det er i alle fall mer skånsomt.

LIKER TRENDEN: Frisør Maiken Leonardsen sier hun personlig liker trenden, og sier den fremhever både hår og hårfarge.

Brukte perler på rød løper

Influencer Alexandra Hoang var tidlig ute, og gjorde sin egen, glamorøse vri på den nå populære trenden.

– Da jeg skulle gifte meg i november så jeg gjennom Pinterest for perledekorasjon og viste det frem til frisøren min. Jeg ønsket en rød tråd, så da ble det gjennomgående perler på både bryllupskaken, pynt, brudesløret, kjolene, øredobber og hårdekor, sier hun til MinMote.

PERLEDRØM: Hoang hadde perler som gjennomgående tema i bryllupet sitt i November, og mange la spesielt merke til håret.

Etter bryllupet var det mange som hadde lagt merke til hårpynten hennes.

– Jeg fikk kjempemange henvendelser i etterkant av bryllupet om hvor jeg hadde fått tak i perlene og hvor det kunne kjøpes. Mange ble overrasket over at det var kun klistremerker festet med finger direkte på håret.

Hun likte dekorasjonene så godt, at hun også gikk for perler i håret til Costume Awards i juni.

– Først tenkte å gjenskape samme håstil som bryllupet, men vi gikk for en annen hårstil, og da ble det kun perle-klistremerker spredt tilfeldig rundt i håret. Jeg ønsket en havfrue-stil, og med hvite perler plassert rundt omkring bølgene i håret ga det en illusjon av at perlene var i konstant bevegelse. Rett og slett en WOW-effekt!

HAVFRUE-INSPIRERT: Vi kopierer gjerne denne havfrue-inspirerte frisyren til Alexandra Hoang i sommer!

Få inspirasjon levert på døren: Klikk hjem VGs motemagasin her.

Publisert:
Emma Louise Fon Mathisen
Emma Louise er journalist I VG. Her jobber hun med tekst- og videosaker innen mote, interiør og skjønnhet. Hun har en lidenskap for skjønnhet og velvære, og elsker å teste nye produkter og trender.

Finn mer innhold om: