Hvordan rocke kort hår

KORT SVEIS: Katy Perry og Cara Delevingne har nesten identisk hår for tiden. Begge har gått for den platinablonde «pixie-looken» og rocker det. Foto: Getty Images.

Har du gått for kort hår i sommer? Her er frisørens beste tips til hvordan du kan style den kule sveisen.

Malene Emilie Rustad
Publisert:

Flere skuespillere, artister og modeller har gått for en kort kutt i sommer. Blant dem er Katy Perry, Cara Delevingne og Kristin Stewart.

Den mest populære frisyren er plantinablond og kalles «the pixie cut».

MinMote.no - Norges største moteside

I sommer skal looken styles med saltvannssspray og voks.

HÅR

HER ER SOMMERENS FINESTE FRISYRE.

Mette Tydal er hårstylist hos Jan Thomas studio og gir deg oppskriften på hvordan du skal style ditt korte hår som Katy Perry og Cara Delevingne:

STILFORANDRING: Katy Perry er ikke redd for å prøve ut nye stiler eller sveiser. Her med sommerens korte hårfrisyre på Paris Fashion Week. Foto: Getty Images.

1. Start med å spraye det korte håret med saltvannsspray før du føner det gjennom. Kevin Murphy hair resort spray eller Davines Sea salt er to gode saltvannsprayer.

2. Deretter ville jeg ha brukt en voks eller paste til å tvinne hårstråene sammen og gnidd det inn i tuppene for å oppnå en variert tekstur. Prøv Sebastian Microweb Fiber eller Jan Thomas studio extreme wax.

KJENDIS

DETTE ER FRISYREN IT-JENTENE GÅR FOR I SOMMER.

3. Til slutt ville jeg ha avsluttet med en spray for å sette looken, typ en finishing spray. Kevin Murphy session spray, Sebastian re-shaper eller Davines strong hair spray anbefales!

ENDRET STIL: Modell og skuespiller Cara Delevingne har fått en tøffere look den siste tiden. Her styler hun den korte sveisen til mye sminke og en kul velurdress. Foto: Getty Images.
HÅR

SE CAMILLA PIHLS ULTIMATE FRISYRE.

Pixie er en feminin og klassisk sveis for de som kler eller liker kort hår. Men det kreves mot for å klippe seg kort hvis du er vant med lange lokker.

Hårstylist Mette Tydal har kunder som ønsker denne looken og det synes hun er gøy. Likevel tror hun det blir en stund til nordmenn kaster seg på trenden.

– Den skal selvfølgelig passe ansiktsform og stil, jeg synes det er viktigere at den er kledelig enn at man skal følge noe som er en trend. Det er mye som spiller inn, så det beste er å rådføre seg med frisøren sin, sier Tydal til MinMote.

KORT OG BLOND: Skuespiller Kristin Stewart har gått for en enda kortere versjon. Hun kler den korte sveisen på grunn av sitt smale og ovale ansikt. Foto: Getty Images.

Hårstylist Nikola Grozdic fra Gevir synes at kort hår er hot og elsker at jenter tør å barbere av seg håret eller går for en kortere look.

– Det finnes vel egentlig ingen regel på hvordan man vil style denne looken. Vil du ha en mer glansfull look, så bruk gjerne blanke produkter, for eksempel pomader eller kremer.

Publisert: