Slik får du mest ut av din neste frisørtime

GODE RÅD: MinMotes skjønnhetsekspert Cecilie Krogh har listet opp knepene for å få mest mulig ut av frisørbesøket. Foto: Annemor Larsen, VG.

Med disse fem enkle huskereglene får du maks utbytte av frisørbesøket.

Cecilie Krogh
Publisert:

Cecilie Krogh har lang fartstid i bransjen som frisør, og jobber nå som kreativ leder hos Jan Thomas Studio og er MinMotes skjønnhetsekspert.
Nå har hun laget en enkel huskeliste for deg som planlegger ditt neste frisørbesøk, slik at du som kunde får mest ut av frisørtimen.

• Kom presis – gjerne fem minutter før avtalt tid

Om man kommer for sent til frisøren, så er det godt at hun eller ham er presset på tid og vil ikke legge like mye tid og arbeid i håret ditt. Det er heller ikke sikkert at frisøren har mulighet til å utføre de behandlingene du ønsker på den forkortede tiden.

• Ta gjerne med et inspirasjonsbilde

Når du sier at du ønsker en blond bob, kan det tolkes veldig forskjellig fra frisør til frisør. Ta derfor gjerne med bilder som viser konkret hvor lys eller hvor kort du ønsker å være. Kommunikasjon mellom frisør og kunde er virkelig alfa-omega for å det resultatet du elsker og forventer.

HÅR

SLIK KAN DU JUKSE DEG TIL PERFEKT BLOW-DRY

• Vær ærlig om tidligere fargebehandlinger

Vær helt ærlig om hvordan du har behandlet håret. Jeg opplever at mange velger å pynte på sannheten – spesielt om de har brukt en hjemmefarge i forkant.
Fortell i stedet helt nøyaktig hva du har gjort tidligere, da vet frisøren hva som skal til for å få det resultatet du ønsker.

HÅR

Stor frisørtest - er Cutters like bra som konkurrentene?

• Still spørsmål underveis

Om du får ny frisyre kan et tips være å spørre frisøren om hverdagstips til hvordan du kan gjøre stylingen hjemme. Det er jo tross alt flest hverdager, og jeg kjenner ingen som ønsker å stå i en time hver gang de skal style håret. Frisøren kan vise kjappe og effektive tips du kan fikse på egenhånd!

• Bruk riktige produkter

Riktige produkter gjør at håret fungerer bedre. Jeg er tilhenger av å bruke få produkter, men at produktene er skreddersydd til ditt hår og dine behov.
Håret kan fort bli tungt og feil produkt gjør at håret blir vanskeligere å style. Spør frisøren din om råd i henhold til hvilke stylingprodukter som passer deg.
Et lite tips å ta med seg: «Sjampo for det håret ditt trenger. Balsam for det du ønsker håret skal gjøre». Så om håret ditt er bleket og tørt, men du ønsker volum; protein-sjampo og volum-balsam.

Se «Elise undersøker» om dyre produkter er bedre enn billige:

Publisert: