Slik tar du vare på håret ditt i høst

FIN I FARTA: Få tips til hvordan du skal ta vare på håret i høst.

Vi har spurt ekspertene om deres beste tips og råd.

Penny Wayne Claire Kembba
Publisert:

Høsten har meldt sin ankomst! Fine farger i naturen, blader på bakken og digre kopper med te er ikke det eneste som følger med sesongen. Det er et ganske brutalt værskifte for håret ditt, som går fra solsteik og saltvann til regn og fyring. Håret trenger rett og slett litt ekstra kjærlighet for at det skal holde seg silkemykt og sunt.

Fordi man ikke har samme mulighet til å lufttørke håret på vinteren og høsten, føner og varmebehandler man manken i mye større grad. Det sliter jo, som alle vet, veldig på håret, så noe av det viktigste man kan gjøre er å beskytte. Det forteller frisør ved Inch, Irina Andersen.

– En rik fuktighetskur og en god varmebeskyttelse er det håret trenger aller mest. Husk alltid å påføre varmebeskyttelse før føning, så enda litt til før du glatter eller krøller! Mye av produktet fordamper under føn, og har brukt opp sin beskyttelsesevne.

HÅRTIPS: Frisør Irina Andersen forteller at en finishing-spray er det som må til for å holde frisyren på plass i fuktig vær.

Med øs pøs regn og ekstremt fuktig luft kan det være vanskelig å holde frisyren på plass. Andersen er bastant på at det ikke er noe som kan redde frisyren når det regner, da er det bare å søke dekning. Men før og etter regnet, når luftfuktigheten er på sitt verste, da er det bare godt hold som holder.

– Etter en god time på badet, med føn, krølling og styling når det er meldt regn, så er det alltid fint å avslutte med en spray som beskytter mot luftfuktighet! En finishing spray er fantastisk til det.

HÅR

MinMote-redaksjonens favoritter til håret

– Ikke dra hjemmefra med fuktig hår, da blir det «frizzy»

Claire Brown, frisør og eier av Curls by Brown, er tydelig på at krølltopper generelt går en ganske «frizzy» periode i møte når høsten kommer. Hun har delt sine beste tips og triks for å dempe det, om man ikke vil dyrke det og gå for en gjennomført look.

GREDD UT: Her har skuespiller Zendaya gått for en gjennomført frizzy-look under MET-gallaen i 2017.

– Håret er gjerne tørt etter en sommer i solen og så blir det krusete på grunn av luftfuktigheten. Da er det viktig å ha gode rutiner når man ordner håret. Det aller viktigste er å tilføre og beholde nok fuktighet i krøllene.

– Det å bruke en sjampo som ikke stripper håret er essensielt. Velg heller en fuktighetsgivende sjampo eller «co-wash». Hvis det ikke er lenge siden du har vasket håret, og hodebunnen har det fint, kan du bare vaske lengdene for å temme «frizz». Avslutt gjerne med litt silikonfri olje eller serum i lengdene for å forsegle fukten i håret og forhindre uttørking.

KRØLLEKSPERT: Frisør Claire Brown deler sine beste tips for å unngå «frizz».
HÅR

Slik unngår du fett hår

Bruk produkter med godt hold

Når det gjelder styling foreslår Brown å bytte til tykkere produkter utover høsten. Litt avhengig av hårtype, tykkelse og tekstur, men jevnt over kan alle gire opp et hakk.

– Et godt tips er å bruke en leave-in-conditioner etter hårvasken, jo tykkere hår, jo kremete konsistens trenger man.

– Når du skal style det så tilfør gjerne en krøllekrem. Pass på at du prioriterer produkter med fuktighet og ikke protein. Føn håret uten å ta for mye på det. Avslutt så med en gel som har godt hold, det er for å hjelpe håret bekjempe fuktigheten.

– Ikke dra hjemmefra med fuktig hår, da blir det frizzy!

Hvis man for det meste har håret i sin naturlige krøllete stand så kan dette være et godt tidspunkt å klippe seg.

– Varmebehandler man håret ofte må man nok klippe seg hver 6–8 uke. Er man helt naturlig derimot, og har sunne fine krøller så er det å klippe seg ved hvert sesongskifte en bra regel.

Publisert:

Finn mer innhold om: