– Nå skal alle ha brunt hår

MØRKERE TONER: Ifølge frisør Siv Oldervik ønsker svært mange av kundene hennes å farge håret brunt om dagen. Her ser vi en flott farge på modell og skuespiller Emily Ratajkowski.

Flere frisører opplever at kundene ønsker mørkere toner i håret om dagen. Er dette høstens store hårtrend?

Publisert:

Det at vi gjerne blir lysere i luggen om sommeren og mørkere når høsten ankommer, er ingen hemmelighet. Men stemmer dette i år også? Skal vi tro flere norske frisører er svaret ja!

Frisør Siv Oldervik, eier av salongen Stas Hår og Bryn i Trondheim, forteller til MinMote at hun merker en høy etterspørsel på brunt hår i salongen om dagen.

– Nå skal ALLE ha brunt hår! Det er høst og høstfarger er tilbake for fullt. Alle kunder med solbleket hår kommer nå tilbake og ønsker nøttebrunt hår – gjerne med litt nyanser slik at stripene under kommer litt frem. Dette har også en positiv effekt på solbleket slitt hår siden håret ser blankere ut, sier hun.

INSPIRASJON: Mørkt hår og røde lepper à la modell Lily Aldridge (bildet) er en uslåelig kombinasjon.
TRENDY: Glansfullt hår med mye bevegelse er ifølge frisør Siv Oldervik hot akkurat nå. Her ser vi frisyren på skuespiller Kerry Washington.

Likevel tror hun det er mange som vegrer seg for å farge håret mørkere.

– Det er nok fordi folk er redde for at det er vanskelig å gå tilbake til lyst igjen. Derfor er striper en god idé for de som er usikre. Det kan være smart å legge striper i bruntoner med utgangspunkt i din egen farge. Da vil håret bli mye mer glansfullt og du slipper ettervekst.

SIV OLDERVIK: Frisøren har selv gått for en mørkere farge denne sesongen.

Videre forteller frisøren at flere av hennes kunder kommer inn med bilder til inspirasjon, og at mange av disse innebærer hår i bruntoner.

– Mange kommer tilbake fra ferie med slitt, matt hår, og da gjør en glansfull farge susen. Bare pass på at fargen ikke blir for kald. Da kan den oppfattes som matt mot huden. Det har vært skikkelig trykk på denne trenden. Vi merker også at de vil ha glossy bruntoner, og det finnes jo ikke noe vakrere enn sunt hår! Hår skal være blankt og bølgete med bevegelse og ikke for mye spray.

HOT NÅ: Se så fint det er med brunt hår med litt spill i. Noe å prøve denne høsten?

Opplever det samme

– Det er flere som ønsker å gå mot litt mørkere hår når høsten ankommer, sier Maiken Leonardsen, fargespesialist og frisør hos Bel Etage i Oslo.

Men ifølge frisøren er det ikke «bare, bare» å sette seg i frisørstolen idet september banker på døren.

– Av erfaring kan kontrasten fra et sommerbleket, lyst hår til mørkt hår bli for stor for kunden i en og samme behandling. Det handler om å finne rette brunfargen til hver enkelt, sier fargespesialisten og fortsetter:

– Alle har sin egen naturfarge. Jeg pleier aldri å gå mer enn én tonehøyde mørkere enn den. Ofte går jeg ton i ton, men legger til litt pigment til egen bunnfarge. Derifra blir etterveksten helt sømløs når egen naturfarge kommer ut igjen.

FARGESPESIALIST: Maiken Leonardsen opplever at det er flere som ønsker mørkere lokker når høsten ankommer.

Videre forteller hun at det varierer litt hva man gjør med lengdene, men at hun ofte «fader» ut en bronde-farge, eller en varm eller kald beige i lengdene. Alt etter hva som kler hver enkelt kunde.

– Kort oppsummert: Ja, de fleste går over til en litt mørkere utgave av seg selv. Om det så er brunette, bronde eller mørk blondine.

HÅR

Frisørene tipser: Triksene for tykkere hår

Adam og Evas krølle- og teksturekspert, Natalie Beckford, sier til MinMote at hun har lagt spesielt merke til trenden på Instagram.

– Det var jo en periode hvor folk ønsket å gå for en mer naturlig blondfarge, som ofte er mye mørkere blond enn det vi har sett før, men i det siste har jeg sett at noen går for bruntoner. Mesteparten av mine kunder har naturlig ganske så mørkt hår, men jeg merker at disse kundene nå vil gå for en brunere balayage-farge, og de ønsker ikke bli like lyse som før. Selv vurderer jeg å gå for mer brunfarge i høst, forteller frisøren.

Også Sara Ljosland, stylist hos frisørsalongen Gevir Boutique på Frogner, opplever at det er mange som ønsker å dempe det lyse sommerhåret.

– For noen vil det være å dempe lyshetsgraden, men beholde spillet. Og for andre kan det bety å både dempe spillet og dybden, og gå for en mer jevn mørk farge. Vi ønsker oss ofte en endring i sesongskiftet. Gløden fra sommeren og fargene i garderoben endrer seg, og dette vil vi gjerne reflektere i håret også, sier hun og legger til:

– Å gå for en jevn, mørk farge eller bronde, hvis man ønsker å bevare spill, kan være en fin måte å plukke opp høstes farger.

En av trendene for høsten er nettopp fargeteknikken bronde. Det er en teknikk som gir et mykt spill av brune, lysbrune og/eller blonde toner.

– Den er fin å gjøre i forskjellige toner for å skape ønsket kontrast i håret. Nydelig! En av mine favoritter, sier Ljosland.

Om du ønsker å friske opp hårfargen nå mot høsten har frisør Ljosland følgende råd:

– Før du skal utføre en behandling er det spesielt viktig at håret har nok fuktighet. På høsten kommer håret ut av en sesong som ofte har fått slitasje fra sol og saltvann. Og håret er etterlatt tørt og porøst hvis man ikke har hatt fokus på pleie. Har man en god rutine på å kure håret oppnår man et hår som er bedre rustet til å holde på pigmentene, og fargen vil kunne være langvarig og ikke falme fort. Og en glansfull, sunn og glamorøs farge kan oppnås!

LYSERE I FRONT: Modell og businesskvinne Miranda Kerr viser hvordan man kan kombinere mørkt og lyst i en og samme frisyre.

– Stikk motsatt

Selv om flere frisører opplever at mange ønsker mørkere toner i håret om dagen, er det også noen som ikke har sett noe til denne trenden.

– Faktisk stikk motsatt, forteller Harlem Alexander, medeier av Jan Thomas Studio på Frogner.

– Jeg har aldri stripet flere kunder enn jeg gjør nå. Det gjelder hele salongen. Kald blond eller varm blond – bare så lenge de er lyse, sier frisøren og legger til at også han merker at bronde er populært om dagen.

– Folk vil at det skal se naturlig ut!

Cecilie Krogh, eier av salongen Vest i Oslo, sier seg enig med Harlem Alexander.

– Jeg opplever at de fleste ønsker en enda mer naturlig farge. Vi tar utgangspunkt i din naturlige tone, og spiller på lag med den. Dette sørger for at fargetrenden har mye større variasjon og individualitet, sier Krogh og avslutter:

– Nå er det ikke bare kalde blondiner som forlater salongene lenger.

VIL DU HOLDE DEG OPPDATERT PÅ MOTE OG TRENDER? Følg MINMOTE PÅ INSTAGRAM!

Publisert:

Finn mer innhold om: