Blekksprut-hår tar av på TikTok

IKONISK: Rachel-klippen fra 90-tallet har gjort comeback, men denne gangen heter sveisen «blekksprut-hår».
IKONISK: Rachel-klippen fra 90-tallet har gjort comeback, men denne gangen heter sveisen «blekksprut-hår».Jeff Kravitz / FilmMagic, Inc

Blekkspruthår er ikke så farlig som det høres ut.

Det er lett å døpe ulike trender til det ene og det andre, men når det finnes hele åtte millioner videoer bak en emneknagg, må det være noe hold i det!

Det har seg nemlig slik at «octopus hair», eller blekksprut-hår, er det nyeste innen hårtrender akkurat nå. Ja, du leste rett. Blekksprut-hår!

Men hva er det egentlig snakk om? Vi har spurt frisørene.

– Du husker kanskje den berømte «Rachel»-klippen som alle ønsket seg på 90-tallet? Nå er den tilbake, men med en moderne vri for 2022, og har nå fått navnet «octopus hair», forteller Marte Eriksen, frisør hos Ela Frisør i Trondheim.

Ifølge Eriksen er klippen edgy, shaggy og uanstrengt, samtidig som den også har en «cool girl vibe».

– Det som kjennetegner en «octopus cut» er at håret klippes i forskjellige lengder og skaper en silhuett av blekksprutens tentakler.

POPULÆR: Sveisen til Jennifer Aniston fra 90-tallet, som fikk navnet «The Rachel» etter karakteren hennes fra TV-serien «Friends, er fremdeles en hot og etterspurt frisyre.
POPULÆR: Sveisen til Jennifer Aniston fra 90-tallet, som fikk navnet «The Rachel» etter karakteren hennes fra TV-serien «Friends, er fremdeles en hot og etterspurt frisyre.Getty Images / Getty Images

Eriksen legger til at denne klippen føyer seg inn i rekkene med andre artige hårtrender. Tidligere har vi skrevet om blant annet bixie, Pamela-frisyren, og «sopphår».

Hun mener blekksprut-klippen passer til alle hårtyper.

– Men dersom du har krøller og ønsker å få volumet ned, så er ikke denne klippen en god idé.

Jørgen Bech, frisør på salongen Syvogtyve, forteller at denne klippen skal være lett å ha med å gjøre.

– Den er litt under-stylet. Bare lufttørket og med lite produkt i. Lettstelt hår, sier Bech.

Han forteller at ingen av kundene har spurt ham spesifikt om blekksprut-hår ennå, men at selve klippen blir mer og mer populær.

– Jeg får mange forespørsler på mer oppklipping og diverse lugger fra kundene mine, så ja, jeg vil si at denne typen look er veldig populært for tiden.

KJENDISFAVORITT: Kaia Gerber er blant stjernene som har klippet håret sitt i flere lag. Denne sveisen har fått navnet «octopus hair».
KJENDISFAVORITT: Kaia Gerber er blant stjernene som har klippet håret sitt i flere lag. Denne sveisen har fått navnet «octopus hair».Miikka Skaffari / Getty Images

Bech forteller at hårtrenden de siste ti årene i Norge har bestått av langt hår som er blitt klippet enkelt.

– Jeg tror mange – meg selv inkludert – er ganske lei av langt, glatt og polert hår hvor alt er klippet av på samme lengde. Siden octopus hair er en kul og enkel frisyre å opprettholde, som også har mange variasjoner, tror jeg det er mange som ønsker å prøve å gjøre noe nytt med håret sitt, men fortsatt beholde lengden.

Malin Gaden
Malin er journalist i VG. Hun skriver saker innenfor MinMotes kategorier interiør, skjønnhet og mote, men har også stor interesse for å utvikle nye ideer og konsepter for merkevaren.

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?