Fire måter å krølle håret på

MANGE VARIANTER: Det er mange måter å krølle håret på - her er fire av dem. Foto: Emilietommerberg.com

Det finnes flere måter å krølle håret på og du kan få forskjellig resultat ved bruk av kun én krølltang - eller du kan bruke rettetang. Alt handler om hvordan du legger håret rundt tangen. Se fire ulike måter du kan krølle håret ditt nedenfor.

Emilie Tømmerberg
Publisert:

Klassisk

Dette er den klassiske måten de aller fleste krøller håret på og det gir vakre krøller. Jeg legger hårdelen flatt rundt krølltangen. Resultatet blir en klassisk og fin krøll. Vil du ha den løsere så drar du litt i den før den blir helt kald. Hvis håret ditt blir fort glatt igjen så lar du den kjølne før du tar i krøllen.

Tvinnet

Når man tvinner håret før man tar det i krølltangen så vil resultatet bli annerledes. Krøllen blir litt mer som en bølge og håret får er litt mer uperfekt resultat. Jeg lar den kjølne før jeg drar litt i den og så har jeg fin bølgefasong til håret.

HÅR

Dette gjør håret «fyldigere» på ett minutt

Kombinasjon

Dette er min favoritt. Her starter jeg en vanlig krøll ved å surre håret glatt rundt krølltangen og så begynner jeg å tvinne når jeg nærmer meg enden på hårdelen. Dette gir en mer moderne krøll med litt volum øverst og så er tuppene mer udefinerte og samlet.

Rettetang

Har du en rettetang kan du også skape fine krøller med denne. Jeg fikk det aldri helt til før jeg forstod hvor langt man måtte snurre rettetangen. Jeg tar hårdelen flatt i tangen og så vrir jeg tangen en hel gang rundt, så jeg har hårenden ut samme sted og er håret er surret rundt rettetangen en gang.

Så drar jeg den forsiktig gjennom hele lengden på håret. Her må det ikke gå for fort eller for sakte, og det beste er å ha en rolig bevegelse. Sitter håret litt fast er det bare å vri litt og fortsette. Det er mange som mener at denne krøllen sitter best i håret og jeg må si meg enig. Er du ute etter krøller som varer lenge og håret ditt er vanskelig å krølle så kan rettetangen være løsningen for deg.

Tips:

♥ Bruk alltid et varmebeskyttende produkt i håret før du krøller det.

♥ Hold krøllen noen sekunder i hånden før du slipper den så vil den få kjølne litt og krøllen vil holde lengre.

♥ Krøll noen lengder i ulike retninger, det vil skape et fint spill og mer volum til håret.

♥ Bruk aldri varmeredskaper i vått eller fuktig hår, det vil gjøre mye skade på håret ditt.

Publisert: