2023: Nå kommer disse hårtrendene

STOR INSPIRASJON: Flere frisører spår at luggen vil spille en stor rolle i hårtrendene for det nye året.
STOR INSPIRASJON: Flere frisører spår at luggen vil spille en stor rolle i hårtrendene for det nye året.Vivien Killilea / Getty Images for IMDb

Ulike bruntoner, Wednesday Addams-lugg og comeback for bob-en er blant det vi har i vente.

Idet vi starter på et nytt år, ser vi gjerne på hva som kommer til å bli aktuelt for de neste tolv månedene. Vi er nysgjerrige på hva slags plagg vi har i vente, samt hvilke sminketrender som kan oppstå – for å nevne noe.

Når et nytt år melder sin ankomst, er det også mange som gjerne velger å gjøre noe med håret. For mange kan det gjerne symbolisere en ny start!

Men hva slags sveis skal man velge? Det er et spørsmål flere fort kan støte på. Andre har en tydelig visjon, men noen ganger kan det passe utmerket med litt inspirasjon.

Hva er det som trender på hårfronten for 2023? Det har vi spurt ekspertene om!

Naturlige hårfarger

Claire Brown er frisør, krøllespesialist og kursholder. Hun er også aktuell med boken «Krøller: Hårfin med riktig pleie og styling».

– Mange ønsker å gå mer over til sin naturlige hårfarge, men til tider legge en toner for å gi glans eller friske opp fargen, svarer Brown når vi spør henne om årets hårtrender.

KORT AFRO: Skuespilleren Lupita Nyong’o er blant stjernene som elsker denne sveisen.
KORT AFRO: Skuespilleren Lupita Nyong’o er blant stjernene som elsker denne sveisen.Dimitrios Kambouris / Getty Images for The Gotham Film

Når det gjelder selve klippen, så tror frisøren at vi vil la oss inspirere av en rekke kjendiser, og dette innebærer populære frisyrer som er både korte og lange.

– En «blunt bob» vil være sentralt, samt kort afro. Vi vil også se myke lugger, for eksempel gardinlugg i forskjellige lengder, men også superkort lugg. Permanent og hockeyklippen er også noe jeg tror vi vil se mer av i 2023.

Inspirert av Wednesday Addams

Volum, rufs og fylde. Slik beskriver Julie Jakobsen, frisør og eier av Atelier Sky i Fredrikstad, klippen som kommer til å bli populær i 2023. Eller en «blowout ala 90-tallet», som hun beskriver det.

– Lange layers regjerer fortsatt. Shag, eller octopus-klippen, vil vi også se masse av. Men også bolleklippen! Runde kanter og lag, samt korte klipper som bixie og pixie i tillegg.

Men det er også én spesiell klipp flere av kundene hennes har begynt å spørre etter allerede nå.

– Wednesday Addams-luggen blir en trend for vinteren, sier Jakobsen.

Netflix lanserte i høst sin nye serie «Wednesday», og den har virkelig fått fart på seg. I tillegg til at en av dansene som utføres i serien tar av på TikTok, er også hovedrolleinnehaver Jenna Ortega blitt litt av et stjerneskudd.

– Har kundene dine begynt å spørre etter Wednesday-luggen?

– Ja! Jeg skal klippe en slik lugg nå, forteller frisøren.

POPULÆR: Jenna Ortega spiller Wednesday Addams i Netflix-serien «Wednesday». Flere frisører spår at henne pannelugg vil bli mer og mer populær fremover.
POPULÆR: Jenna Ortega spiller Wednesday Addams i Netflix-serien «Wednesday». Flere frisører spår at henne pannelugg vil bli mer og mer populær fremover.Vivien Killilea / Getty Images for IMDb

Når gjelder farger, er frisøren tydelig på hva som kommer til å bli hot.

– Både varme og kalde brunfarger vil regjere!

I 2023 tror hun vi kommer til å la oss inspirere av et visst tiår.

– 70- og 90-tallet er det vi har sett mest i 2022, men jeg tror 70-tallet vil bli sentralt i 2023, sier Jakobsen og legger til:

– Hailey Bieber fortsetter nok å inspirere stort.

INSPIRASJONSKILDE: Hailey Bieber vil fortsette å inspirere på skjønnhetsfronten.
INSPIRASJONSKILDE: Hailey Bieber vil fortsette å inspirere på skjønnhetsfronten.ANGELA WEISS / AFP

Fokus på klipp med bevegelse

Også Marte Eriksen, frisør hos Ela Frisør i Trondheim, har troen på Wednesday Addams-hår.

– Lugg kommer vi til å se mye av – gjerne Wednesday Addams-inspirert lugg. Vi ser at det er mer fokus på hår som er klippet med bevegelse og tekstur.

Hun trekker også frem brunt som en populær farge det kommende året.

– I 2023 kommer vi til å få mest inspirasjon fra kjendiser, som for eksempel Hailey Bieber og Zendaya.

TRENDY HÅRFARGE: Bruntoner vil bli sentralt i 2023, sier flere av frisørene MinMote har snakket med. Du skal ikke se bort ifra at mange lar seg inspirere av Zendaya.
TRENDY HÅRFARGE: Bruntoner vil bli sentralt i 2023, sier flere av frisørene MinMote har snakket med. Du skal ikke se bort ifra at mange lar seg inspirere av Zendaya.Vianney Le Caer / AP

«Candelit brunette», «the bixie», «uptown blonde», «the bob», «the shag» og «auburn hair colour» er blant søkeordene Eriksen trekker frem for det nye året. Om du leter etter inspirasjon til din neste frisyre, kan noe av dette vært lurt å plotte inn på Google, Instagram eller TikTok.

Selena Gomez er blant stjernene som har testet ut en såkalt «shag», mens Winnie Harlow har falt for hårfargen «auburn». Stjerneskuddet Florence Pugh dukket opp på filmfestivalen i Venezia i en lekker versjon av bob-en.

«AUBURN HAIR»: Winnie Harlows rødbrune hårfarge spås å bli populær.
«AUBURN HAIR»: Winnie Harlows rødbrune hårfarge spås å bli populær.Mark Thompson / AFP
FESTSTEMT: Florence Pugh klippet sine lange lokker til fordel for en bob. Her er hun på premieren av «Don’t Worry Darling» i Venezia.
FESTSTEMT: Florence Pugh klippet sine lange lokker til fordel for en bob. Her er hun på premieren av «Don’t Worry Darling» i Venezia.CLAUDIO ONORATI / EPA

Ifølge Stian Holther, frisør og education manager for KMS i Norge, tror han vi tar med oss flere trender fra 2022 inn i det nye året.

– Slutten av 90-tallet og begynnelsen av 2000-tallet preger trendbildet, men de naturlige frisyrene endrer seg nok noe, sier Holther og fortsetter:

– Folk vil ha mer glam og skille seg mer ut. Stylingene blir blankere og strammere, og midtskillen hopper nok litt mer til siden.

BOB OG SIDESKILL: Frisør Stian Holther sier midtskillen vil bevege seg til siden, og at bob-en kommer tilbake med hele lengder – akkurat slik som vi ser på skuespiller Yara Shahidi her.
BOB OG SIDESKILL: Frisør Stian Holther sier midtskillen vil bevege seg til siden, og at bob-en kommer tilbake med hele lengder – akkurat slik som vi ser på skuespiller Yara Shahidi her.Emma McIntyre / Getty Images for MTV

Som de andre frisørene vi har snakket med, har også Holther troen på gardinluggen og hår klippet i lag.

– Men det er også mange som har hatt dette i lang tid, som kanskje derfor vil velge noe kortere i front, og vi vil se flere varianter av luggen.

Også Holther trekker fram bob-en, men understreker at den ikke skal være gradert lenger, men en klassisk versjon med hele lengder. Når det gjelder hårfarger er frisøren enig i at brunfargene vil være sentrale.

– Rike, fyldige brunfarger, som en naturlig, varm beige-farge, som både inneholder gule og fiolette pigmenter, føles fyldigere i tonen og er mer spennende å se på.

Malin Gaden
Malin er journalist i VG. Hun skriver saker innenfor MinMotes kategorier interiør, skjønnhet og mote, men har også stor interesse for å utvikle nye ideer og konsepter for merkevaren.

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?