Ny skjønnhetstrend: Bruker plexiglass og kniv for å farge håret

hår

Glem foliestriper og plastikkhette. Plexiglass og kniv er de nye fargeredskapene som skal gjøre håret ditt livlig og naturlig.

Thea Roll Rakeng
Publisert:
hår

Skjermdump: Instagram.com/chialamarvici

hår

Skjermdump: Instagram.com/chialamarvici

Det dukker stadig opp nye teknikker og trender i frisørverden som overrasker - mange husker kanskje ombré, balayage og ikke minst bestemorhåret som herjet på Instagram en stund?

Ifølge Marie Claire, Refinery 29, Buzzfeed og flere andre internasjonale nettsteder, er en ny oppsiktvekkende fargeteknikk for håret kommet for å bli. «Hand pressed color» går ut på at frisøren farger håret ditt på et plexiglass (?!) ved hjelp av en kniv (?!) for å oppnå et naturlig og livlig resultat.

Les også: Uh-oh! Denne frisyren kan gjøre deg skallet

Det er en av Redkens fargeekspert, Chiala Marvici, som skal ha funnet på den noe spesielle teknikken mens hun sov og drømte om et fargerikt maleri hun hadde fått av en venn.

10 gode grunner til å beholde etterveksten

- Jeg har et maleri i leiligheten min som er veldig fargerikt, og en natt drømte jeg om alle fargelagene som var samlet på en og samme flate. Da jeg stod opp begynte jeg å tenke på hvor fint det hadde vært å farge håret på den måten, og hvordan jeg skulle overføre den ideen til et hår, uttalte Marvici til kvinnemagasinet Marie Claire.

Før og etter:

For å oppnå looken blir det malt geometrisk mønster i ulike farger på et plexiglass på cirka 15 centimeter.

- Du plasserer en del av håret flatt på glasset, som da overfører fargedesignet fra glasset til undersiden av håret ditt. Deretter bruker du en bred sparkelkniv til å dra over håret slik at fargen smitter igjennom på oversiden også, forklarer frisøren videre til magasinet.

Her har frisøren brukt fargene gull og blått:

Teknikken passer for deg som vil ha et hår fullt av fargespill og liv, og som definitivt ikke er redd for å prøve noe nytt! 💇

Les også: Kan du dette volumtrikset? (Hint: Tannbørste)

Publisert:

Finn mer innhold om: