Syv måter å pynte opp fletten på

ELEGANT: Minka Kellys frisyre matchet den bohemske looken på Met-ballet - en oppsatt flettefrisyre med hårsmykke. Foto: Getty Images

Med noen få hjelpemidler kan du ta en enkel flette og gjøre det til tidenes festfrisyre på et blunk. MinMote viser deg hvordan.

Martine Lunder Brenne
Publisert:

Instagram har tross alt blitt rene flettearkivet, hvor den ene nye fletten dukker opp etter den andre. Det siste året har dessuten fletter eksplodert i motebildet, både på catwalken og den røde løperen i Hollywood.

Se også tre enkle frisyrer du kan lage selv i Trendguiden:

Blir du vill i fletta (pun intended) bare av å tenke på uttrykk som 3D-flette, pariserflette og fiskebeinsflette bør du kanskje stoppe å lese nå - i denne saken har nemlig fletten fått enda flere oppgraderinger.

Hvis ikke, er det bare å begynne scrollingen. MinMote har trålet nettet for de kuleste måtene å lage din egen flettevri:

1. Småblomster

Ok, vi kjenner ikke så mange som har så tykt hår som på dette bildet, men vi kan ikke si annet enn at vi elsker de små blomstene som er strødd rundt i fletten. Dessuten er vi overbevist om at det vil se like nydelig og romantisk ut i en tynn flette!

HÅR

Sjekk dette tannbørste-trikset!

2. Smykke

En flettekrone er en fin festfrisyre i seg selv, men ekstra lekkert blir det hvis du fester et hårbånd tvers over bak, som Minka Kelly gjorde på Met-gallaen.

Har du ikke et slikt hårbånd, er det ingenting i veien for å bruke et stort smykke!

MinMote.no - Norges største moteside

3. Blomsterkrans

Lag en flettekrans rundt hodet, og putt en enkel blomsterkrans på toppen. Vil du gjøre det enda mer komplisert, kan du lage flere typer fletter som henger ned bak. Den perfekte frisyren for deg som skal på festival?

4. Bånd

Tvinn et par tykke bånd rundt hverandre og bak det inn i fletten for et morsomt fargespill - her på Bella Thorne. Bland gjerne ett bånd i farge og ett i metall hvis du vil øke glam-faktoren et par hakk - eller hva med et bånd med pompoms?

5. Forskjellige farger

For en rocka festsveis, er midlertidig hårfarge perfekt! Lag en oppsats med «duch braid» bak, og slå seg helt løs med fargene - de kommer enda bedra frem i en flette!

6. Brosje

Blake Lively kan dette med fletter, og dette er en av våre favoritter. Bruk en stor brosje (let i skuffen til mamma eller mormor) og fest der fletten begynner for å gjøre en ellers bustete flette skikkelig festklar.

7. Flett den på tvers

Gjør som Maria Menounos på Golden Globes og flett en lav flette på tvers av pannen - ikke bare ser det superlekker ut, det fremhever også ansiktet ditt. Altså bare å kjøre på med smokey eyes!

Foto: NTB Scanpix
Publisert:

Finn mer innhold om: