Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.

På MinMote finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter MinMote skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener MinMote penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på MinMote, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Frisørene tipser: Denne 17. mai-frisyren velger vi

FLETTEFIN: Frisøren Cecilie Krogh velger gjerne en lekker flette til 17. mai.
FLETTEFIN: Frisøren Cecilie Krogh velger gjerne en lekker flette til 17. mai. Privat

I år er det lekre fletter, naturlige krøller og glamorøst Hollywood-hår som gjelder!

Usikker på hva du skal velge til årets 17. mai-feiring? Hva med å la deg inspirere av frisørene selv? Vi har nemlig spurt fem talentfulle damer om hva de velger til årets feiring. Kanskje ender du opp med en av disse frisørenes favorittfrisyre:

Kommer an på været

Noen venter gjerne til selve dagen med å bestemme seg for frisyre – slik er det i hvert fall for Maiken Leonardsen. Hun er fargespesialist og frisør hos Bel Etage i Oslo.

– Akkurat hvilken frisyre jeg velger kommer an på dagen, kjolen og været. Er været dårlig, med regn og høy luftfuktighet, vil det påvirke krøllene og volumet. Derfor velger jeg kanskje en flette som jeg drar ut og gjør større med en teksturspray eller et teksturpudder. Den vil holde seg fin uansett vær.

Maiken Leonardsen
Maiken LeonardsenPrivat

– Hvis været tillater det bruker jeg krøllene jeg har laget, føner frem gardin-luggen min, og lager en hestehale med tvinning eller halvparten opp, halvparten ned, med to fletter som krysser hverandre bak. Jeg sprayer alltid krøllene mine opp ned etter jeg har børstet de ut. Da vil man få kjempevolum.

Få inspirasjon til årets 17. mai-sveis fra Maiken her:

For å skape den optimale hårstylingen på 17. mai, tipser Leonardsen blant annet om å krølle håret på forhånd.

– Resten av stylingen blir mye lettere å lage og se mye finere ut. Om du ønsker å lage et oppsett, vil det bli lettere å tvinne håret og lage fasong, samtidig som det vil se fint like ut om noen av hårdelene løsner fra håroppsettet utover dagen.

Ifølge frisøren er den optimale krølltangen på 32 millimeter i diameter.

– Ikke glem å gre ut krøllene og spraye dem med lett hårspray eller en såkalt «humidity blocker».

Bruk søljen din

For Cecilie Krogh, kjendisstylist og eier av salongen Vest, er det én frisyre som gjelder.

– Flette er synonymt med 17. mai. Det er den frisyren som virkelig spiller på nasjonalromantikken.

Ifølge henne er fletten den ultimate måten å style håret på 17. mai.

– Du kan flette hele håret eller bare flette fronten. Det er så mye gøy man kan gjøre, sier Krogh og legger til:

– Når du har laget fletten din, så kan du pynte den med en bunadssølje. Kanskje har du en sølje fra du var liten? Den gjør seg ypperlig som hårpynt?

Cecilie Krogh
Cecilie KroghPrivat
Sølje

Sølje

Gravert sølje med lauv og swarovskikrystallar.

Frisøren sier også at fletten fungerer godt fordi den bare blir finere utover dagen.

– Den blir faktisk finere når håret ikke er helt nyvasket! Det gjør også at du sparer litt tid om morgenen ved å unngå den store hårvasken. Og så er det gøy å ha en frisyre som ser like fin ut på morgenen som på ettermiddagen. Den blir bare bedre når den får jobbet seg litt på plass.

Naturlige krøller

Natalie Beckford, som i fjor ble kåret til årets frisør hos Adam og Eva, elsker å bruke sine naturlige krøller når hun skal pynte seg.

– Til 17. mai skal jeg «piffe» det opp litt ekstra med en wet look med midtskill i front, samt et bånd jeg fant på loppis for noen år siden.

Ønsker du å vite hvordan hun har gjort det? Sjekk ut videoen under:

For å få til håret til å ligge slik hele dagen, bruker hun en gelé som holder godt og har mye shine.

– Jeg synes denne looken også fungerer godt med mye annet av pynt. Bare vær kreativ!

Natalie Beckford
Natalie BeckfordPrivat
Vintage silkeskjerf

Vintage silkeskjerf

Brukt, mønstrete silkeskjerf fra Dolce & Gabbana.

Glamorøst Hollywood-hår

Siv Oldervik, frisør og eier av salongen Stas Hår og Bryn i Trondheim, gleder seg til en ordentlig fest igjen.

– Jeg skal slå ut håret! I år blir fletten byttet ut med Hollywood-hår! Det skal fønes, krølles, ufrisreres og tuperes, for nå skal kronen være høy igjen! Den skal tuperes opp og håret skal være stort, sexy og sunt.

I nyvasket hår fordeler hun et leave in-serum, deretter sprayes volumspray i røttene når håret nesten er tørt. Finn frem børsten og føn godt. Når håret er helt tørt, krøll håret og avkjøl. Spray deretter med en lett spray og børst ut.

– Del skillet der du ønsker, del av kronen og tupper godt. Gå over med børsten for at det skal se «rent» ut. Avslutt med spray. Dra gjerne ut krøllene rundt ansiktet for maksimalt med volum, og spray litt ekstra der!

Siv Oldervik
Siv OldervikPrivat

Enkelt og lekkert

Også kjendisstylisten Linn Linnea Jøssang Helgeland hos Gevir synes det er veldig fint å velge flette til 17. mai. Hun synes også en såkalt topsy tail gjør seg godt på en slik feststemt dag.

– En topsy tail er enkelt å få til og ser mer avansert ut enn det er.

 Linn Linnea Jøssang Helgeland
Linn Linnea Jøssang HelgelandPrivat
  1. Lag en hestehale. Når du tar i strikken, trenger du ikke stramme den.
  2. Separer håret mellom strikken og hodet, slik at du får et hull. Da skal du kunne snurre hestehalen igjennom hullet, for så å stramme til som du gjør med en vanlig hestehale.

– Da har du fått en myk og bet form på sidene, mens hestehalen henger rett ned. Så lekkert å legge til noen blomster eller en sløyfe rundt strikken.

FIN TOUCH: Her har Maiken Leonardsen vist en lekker måte å kombinere flette og hestehale på. Det kan også gjøres slik som Linn Linnea Jøssang Helgeland har beskrevet over her ved å vrenge hestehalen igjennom «hullet» du lager i håret en gang.
FIN TOUCH: Her har Maiken Leonardsen vist en lekker måte å kombinere flette og hestehale på. Det kan også gjøres slik som Linn Linnea Jøssang Helgeland har beskrevet over her ved å vrenge hestehalen igjennom «hullet» du lager i håret en gang.Maiken Leonardsen

Skulle du ønske noe helt enkelt som ikke krever all verdens, har frisøren et fint tips:

– Noen ganger er det enkleste ofte det beste. Du kan heller legge til fine detaljer som blomster eller et sjal eller hårbånd. Det passer til de fleste antrekk. En enkel hestehale med en sløyfe knytt rundt strikken er så fint! Du kan også flette inn et sjal i selve håret.

Vevde bånd

Vevde bånd

Fargerike bånd som kan knytes i håret for en gøyal touch.

Malin Gaden
Malin er journalist i VG. Hun skriver saker innenfor MinMotes kategorier interiør, skjønnhet og mote, men har også stor interesse for å utvikle nye ideer og konsepter for merkevaren.

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?